ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σοβαρές καταγγελίες από Ολιβιέ Καπό

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες για τα δρώμενα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο του Γάλλου πρώην παίκτη του Λεβαδειακού Ολιβιέ Καπό (με θητεία σε Γιουβέντους και Μονακό) μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «SoFoot», που έκανε λόγο για τακτικές παραγόντων «μαφιόζικου» τύπου, απειλές κατά της οικογένειάς του και κυκλώματα που στήνουν αγώνες. Μάλιστα, ο Γάλλος παίκτης αποκάλυψε πως αν και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΟΥΕΦΑ) γνωρίζει το τι συμβαίνει δεν ασχολείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καπό, ξεκινώντας τις δηλώσεις του, δηλώνει πως προτίμησε την Ελλάδα και την ομάδα της Βοιωτίας παρασυρόμενος απ' την εμπειρία του συμπατριώτη του Τζιμπρίλ Σισέ, που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η πραγματικότητα που συνάντησε ήταν τελείως διαφορετική, φτάνοντας στο τέλος να τον απειλήσουν ότι θα «σκοτώσουν τη γυναίκα και τα παιδιά του» επειδή δε δέχθηκε να πάρει κόκκινη κάρτα σε συγκεκριμένο αγώνα.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, «τα πάντα είναι διεφθαρμένα. Υπήρχαν τεράστια προβλήματα και στο Λεβαδειακό. Για να σας δώσω μια ιδέα, από τα 18 εκτός έδρας παιχνίδια της περσινής χρονιάς πήραμε ένα βαθμό, ωστόσο τερματίσαμε στην ένατη θέση. Εγώ, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Σε ποιο άλλο πρωτάθλημα το έχετε δει; Μια ομάδα που έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα εκτός έδρας, να τερματίζει πάνω από το πρώτο μισό του πρωταθλήματος». Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού, πριν από παιχνίδι δέχθηκε επίσκεψη από γείτονες (!) στο σπίτι του, οι οποίοι του ζητούσαν την επόμενη ημέρα να πάρει κόκκινη κάρτα επειδή το είχαν ποντάρει στο στοίχημα. Οπως λέει χαρακτηριστικά, του υποσχέθηκαν μάλιστα να του δώσουν και τα μισά κέρδη, ενώ όταν αυτός αρνήθηκε την επόμενη μέρα ο πρόεδρος (χωρίς να αναφέρει όνομα) του τηλεφώνησε για να μάθει γιατί δε δέχθηκε και τότε ήταν που απείλησε την οικογένειά του.

Πέρα, όμως, απ' τη διαφθορά, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο παίκτης καταγγέλλει και κάτι ανάλογο όσον αφορά τα συμβόλαια που υπογράφουν οι παίκτες, αφού, όπως λέει, «πολλά εκ των οποίων είναι μαύρα και όταν πηγαίνεις στους αρμόδιους θεσμούς να πάρεις τα δεδουλευμένα σου λένε δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο. Μετά παίρνεις το 1/3 αυτών και προσπαθούν να σε απομονώσουν και να σε εξαντλήσουν το ταχύτερο δυνατό».

Ειδική αναφορά κάνει ο Καπό και στη στάση της ΟΥΕΦΑ, αφού, όπως λέει ο ίδιος, συμπαίκτες του είχαν στείλει επιστολές στην αρμόδια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου περιγράφοντας αντίστοιχες καταστάσεις, ωστόσο, η ίδια η ΟΥΕΦΑ έδειξε να μην ασχολείται.

Καταλήγοντας, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής αναφέρει πως έλυσε το συμβόλαιο με την πρώην ομάδα του χάρις στις ενέργειες ενός δικηγόρου, ενώ προτρέπει τους συναδέλφους του να αποφύγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

  • Η ΠΑΕ Λεβαδειακός με ανακοίνωσή της διαψεύδει τα λεγόμενο του Καπό, τα οποία θεωρεί «αποκύημα της φαντασίας του», διευκρινίζει πως οι οικονομικές διαφορές μαζί του έχουν λυθεί κοινή συναινέσει, ενώ αποκαλύπτει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παίκτης στη Γαλλία. Σε διάψευση της συνέντευξης προέβηκε και ο πρώην μάνατζέρ του στην Ελλάδα, Παύλος Τοπίδης.
SUPER LEAGUE
Ο Οκτώβρης των ντέρμπι

Ο Οκτώβρης θα είναι ο μήνας των ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Super League όπως προκύπτει από την επισημοποίηση του προγράμματος μέχρι την 7η αγωνιστική που ανακοίνωσε χτες η διοργανώτρια. Βάσει του συγκεκριμένου, οι... τόνοι ανεβαίνουν στις 5/10 όταν και θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (20.30) ενώ στις 26/10 υπάρχει το ντέρμπι αιωνίων Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, επίσης στο Φάληρο (19.30).

  • Εκτακτο ΔΣ αποφάσισε η Super League την επόμενη βδομάδα με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ ΟΦΗ και Πανιώνιος. Οι δύο ΠΑΕ έχουν προσφύγει στον πτωχευτικό κώδικα και στο αίτημα υπαγωγής τους έχουν βάλει οφειλές προς παίκτες. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις έχουν καταστεί τελεσίδικες από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ τότε υπάρχει παράβαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ και βάσει αυτού θα πρέπει η ΕΠΟ ή η αρμόδια διοργανώτρια αρχή να επιληφθούν του θέματος και να επιβάλουν την προβλεπόμενη ποινή που είναι ο αποκλεισμός για όσο διάστημα διαρκεί η παράβαση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Στη μετεγγραφή του Γιάννη Κοντοέ προχώρησε ο Ατρόμητος. Ο 28χρονος αμυντικός επιλέχτηκε για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την πώληση του Κώστα Γιαννούλη στον Ολυμπιακό, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Οπως αναμενόταν, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μερών, ο Παύλος Δερμιτζάκης θα είναι ο νέος προπονητής του Εργοτέλη και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Ισπανό Φεράντο.

ΟΦΗ: Σε ανάκληση εν μέρει της απόφασής της που αφορούσε τον ΟΦΗ προχώρησε χτες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά την κατάθεση από πλευράς Κρητικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League o Παναιτωλικός για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ
Συνεχίζεται η προετοιμασία

Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κλαούντιο Ρανιέρι, να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών, ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την Ρουμανία στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα των αγώνων του ομίλου της για τα προκριματικά του EURO 2016. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της ελληνικής ομάδας. Ο Ιταλός τεχνικός προτίμησε η ομάδα να μη δώσει κάποιο φιλικό παιχνίδι μεσοβδόμαδα, προκειμένου να έχει το χρόνο να γνωρίσει καλύτερα τους παίκτες και να δουλέψει περισσότερο μαζί τους. Την αποστολή της Εθνικής επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, και συναντήθηκε τόσο με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Κλαούντιο Ρανιέρι, όσο και με τους αρχηγούς της ομάδας. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε χτες, ο Αγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα είναι ο διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Σε δηλώσεις του, ο νέος αρχηγός της Εθνικής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, χαρακτήρισε δύσκολο τον αγώνα με τη Ρουμανία, καθώς, όπως είπε, διεξάγεται υπό ειδικές συνθήκες με βάση την απουσία του κόσμου, ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας.

ΕΠΟ
Επίσκεψη και παράπονα Μαρινάκη

Τα παράπονα του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για τη διαιτησία άκουσε χτες ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής που δέχθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη από τον πρώτο. Οπως υποστηρίζεται από την πλευρά της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, η επίσκεψη έγινε για να συζητηθούν μια σειρά θέματα για το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες θέλουν τον ιδιοκτήτη των πρωταθλητών Ελλάδας να εκφράζει παράπονα προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ για διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδα του στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (ο άλλος με Νίκη Βόλου).

ΠΟΛΟ
Στα... βαθιά ο Ολυμπιακός

Στα... δύσκολα έριξε τον Ολυμπιακό η χτεσινή κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών στο πόλο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έτυχαν στον πιο δύσκολο από τους δύο που θα σχηματιστούν. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στον Α' όμιλο μαζί με την κάτοχο του τίτλου Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), την Μπρέσια (Ιταλία), την Εγκερ (Ουγγαρία) αλλά και με δύο ομάδες, οι οποίες θα προκύψουν από τα προκριματικά. Μάλιστα η ατυχία του Ολυμπιακού έχει και συνέχεια, αφού εξαιτίας της οικοδέσποινας του «φάιναλ 6» Μπαρτσελονέτα που προκρίνεται απευθείας στην τετράδα θα προκριθούν δύο ομάδες. Ο Β' όμιλος αποτελείται από την Παρτιζάν (Σερβία), την Γιουγκ (Κροατία), την Γαλατά (Τουρκία), την Σπαντάου (Γερμανία) και άλλες δύο ομάδες από τα προκριματικά. Από αυτό στο φάιναλ 6 θα προκριθούν 3. Πρώτο παιχνίδι για την ομάδα του Πειραιά είναι στις 29 Νοέμβρη με την Μπρέσια στην Ιταλία.

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1

Στην Ιταλία βρίσκεται από χτες ο Ολυμπιακός, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Οι Πειραιώτες θα μείνουν στη Βόρεια Ιταλία έως και τις 13 Σεπτεμβρίου και ακολούθως θα δώσουν τρία φιλικά παιχνίδια επί ιταλικού εδάφους (14/9, 16/9, 18/9), ενώ στις 19 Σεπτέμβρη θα επιστρέψουν.

  • Παράταση μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη έδωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στον Πανιώνιο, προκειμένου να συμπληρώσει το φάκελο αίτησης συμμετοχής στην Α1, ενώ η αρχική ημερομηνία που είχε ορίσει η Επιτροπή ήταν για χτες 4 Σεπτέμβρη.
  • Ο Αρης έκανε γνωστό, με ανακοίνωσή του, ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος θα ηγηθεί της νέας προσωρινής διοίκησης του συλλόγου.
ΔΙΕΘΝΗ
«Καμπάνα» στην Γκρέμιο για ρατσιστικό συμβάν

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς, από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, στην ομάδα Γκρέμιο του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Λουίς Φελίπε Σκολάρι, εξαιτίας ρατσιστικού επεισοδίου που προκάλεσε οπαδός της προς τον τερματοφύλακα της Σάντος, με την οποία αγωνιζόταν για το Κύπελλο της χώρας. Η Γκρέμιο αποβλήθηκε απ' τη διοργάνωση, ενώ τιμωρήθηκε και με πρόστιμο. Ο δράστης του συγκεκριμένου περιστατικού, επίσης, τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό απ' τους αγωνιστικούς χώρους. Μάλιστα, το γεγονός ότι η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε απέβαλε πριν από λίγες ημέρες απ' το γήπεδο τον πιο σκληροπυρηνικό σύνδεσμο οπαδών της δε στάθηκε ικανό για να γλυτώσει την καμπάνα.

  • Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ουκρανικής ομάδας, Σαχτάρ Ντόνετσκ, τα γραφεία αυτής κατελήφθησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από ένοπλους άντρες των οποίων η ταυτότητα δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί και οι οποίοι εισέβαλαν και σε άλλα κεντρικά σημεία της ουκρανικής πόλης. Σημειώνεται ότι η ομάδα της Σαχτάρ Ντόνετσκ προπονείται στο Κίεβο και θα αγωνίζεται στο Λβιβ, ενώ είναι στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Πόρτο, Αθλέτικ Μπιλμπάο και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ.
  • Σπουδαία νίκη αλλά και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στο τελικό του Μουντιάλ πήρε η Αργεντινή έστω και σε φιλικό παιχνίδι, που νίκησε τη Γερμανία στο Ντίσελντορφ με 4-2 και τις δυο ομάδες να αγωνίζονται με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ