ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Κατέληξε στην Εντατική ο φίλαθλος του Εθνικού

Ενα ακόμη θύμα των λογικών που επιβάλλει σήμερα το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, μέρος των οποίων είναι και η οπαδική βία, προστέθηκε χτες με τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού του 46χρονου Κωνσταντίνου Κατσούλη, ο οποίος απεβίωσε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του 401 νοσοκομείου. Εκεί νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 μέρες σε κρίσιμη κατάσταση, ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, σε επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί στον αγώνα Ηρόδοτος - Εθνικός για την 1η αγωνιστική της Γ' εθνικής. Ο 46χρονος είχε υποστεί βαριές εγκεφαλικές κακώσεις από χτυπήματα που του προκάλεσαν σοβαρό αιμάτωμα, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και να μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο του Ηρακλείου και μετέπειτα στην Αθήνα. Η κατάστασή του δεν αντιστράφηκε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να περιορίσουν τις εγκεφαλικές βλάβες, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Κατσούλης χτες να καταλήξει. Σημειώνεται ότι για την επίθεση είχε ασκηθεί σε τέσσερα άτομα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Ωστόσο, μετά το θάνατο του 46χρονου φιλάθλου οι κατηγορίες αναμένεται να αλλάξουν σε ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Αναβολή των αγώνων το Σαββατοκύριακο

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αποφάσισε τη μη διεξαγωγή αγώνων σε όλα τα ομαδικά αθλήματα το προσεχές Σαββατοκύριακο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη. Ετσι, δε θα υπάρξει καθόλου επίσημη αγωνιστική δράση, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και σε οποιοδήποτε άλλο ομαδικό άθλημα. Παράλληλα, ο ίδιος με γραπτή του δήλωση, αφού εκφράζει τη θλίψη για το θάνατο του άτυχου φιλάθλου, αναφέρει την πρόθεση της Πολιτείας για διαρκή πόλεμο σε όσους ασκούν βία στους αθλητικούς χώρους, τους οποίους χαρακτηρίζει ανεγκέφαλους, ψυχοπαθείς και εγκληματίες.

  • Ανακοίνωση, που εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του άτυχου φιλάθλου, εξέδωσε η ΕΠΟ, η οποία, όπως τονίζει, καλεί σε συστράτευση όλων κατά της βίας. Ο Εθνικός Πειραιώς εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το χαμό του Κώστα Κατσούλη και τόνισε ότι θα βρίσκεται κοντά στους γονείς του. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν είτε με ανακοίνωση είτε με μηνύματά τους και αρκετές ομάδες και φορείς.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Υψηλή πτήση για ΠΑΟΚ... προσγείωση Ολυμπιακού

Αλλαγή σκηνικού στην κορυφή της βαθμολογίας επιφύλασσε η 5η αγωνιστική της Super League, με τον ΠΑΟΚ έπειτα από τη νίκη επί του ΟΦΗ και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού απότον Ατρόμητο να φιγουράρει μόνος πρώτος στο ρετιρέ και μάλιστα μετά από 12 χρόνια (είχε να συμβεί από το 2002). Στα αξιοσημείωτα και οι εμφανίσεις των Βέροιας και Κέρκυρας.

Στην Τούμπα ο «Δικέφαλος» με τις μηχανές στο φουλ και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα επικράτησε του ΟΦΗ με 4-0 κατακτώντας μιας σπουδαίας σημασίας νίκη. Ετσι, οι «ασπρόμαυροι» κατεβαίνουν πλέον με άλλον αέρα στο Φάληρο την επόμενη αγωνιστική για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας διαφορά ασφαλείας στη βαθμολογία (+3). Η ομάδα του Αγγ. Αναστασιάδη έκανε για μια ακόμη φορά φέτος επίδειξη επιθετικού ποδοσφαίρου και με σκόρερ τους Ρατς (2', 43'), Μακ (27', Αθανασιάδη (44') έφθασε στην επικράτηση έχοντας παράλληλα και τρία δοκάρια (21' Κάτσε, 43' διπλό με τους Αθανασιάδη και Τζανδάρη). Για τον ΟΦΗ που παραδόθηκε στο ρυθμό του αντιπάλου του η πιο αξιόλογη φάση ήταν το δοκάρι του Τζορτζ (65').

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος για μια ακόμη χρονιά έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο ούτε με το ελάχιστο δυνατό κέρδος (βλ. ισοπαλία). Το γκολ του Καραμάνου έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο. Οι οικοδεσπότες στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού τους, Σα Πίντο, ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα αλλά και στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για ένα σκληρό φάουλ του Ταυλαρίδη στον Αφελάι που έμεινε ατιμώρητο.

Την αξιόλογη πορεία της μέχρι τώρα συνέχισε η Βέροια, που επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 έφθασε στην 4η νίκη της σε 5 αγωνιστικές (μια ήττα από τον Ολυμπιακό), κάτι που την έφερε στη 2η θέση. Το ίδιο ισχύει και για την Κέρκυρα που μετά το διπλό στη Λιβαδειά (3-2 τον Λεβαδειακό) βρίσκεται εντός της πρώτης πεντάδας.

  • Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-1, Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου 1-0, Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1, Πανιώνιος - Ξάνθη 1-1, Καλλονή - Πανθρακικός 2-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 13, Βέροια 12, Ατρόμητος 10, Ολυμπιακός 10, Κέρκυρα 10, Παναθηναϊκός 10, Καλλονή 10, Αστέρας Τρίπολης 9, Πανιώνιος 7, Ξάνθη 6, ΟΦΗ 6, ΠΑΣ Γιάννινα 5, Πανθρακικός 5, Εργοτέλης 4, Πλατανιάς 3, Παναιτωλικός 3, Λεβαδειακός 2, Νίκη Βόλου 0.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Εμεινε Α1 ο Πανιώνιος

Εστω και στο... και 5 ο Πανιώνιος εξασφάλισε χτες το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) που πάρθηκε κατά πλειοψηφία (4-3) στη χτεσινή συνεδρίαση. Οι «κυανέρυθροι» έστω και εκπρόθεσμα (αφού η τελευταία παράταση της ΕΕΑ είχε λήξει την περασμένη Δευτέρα) κατέθεσαν (ξανά) το φάκελό τους στον οποίο περιλαμβανόταν και η εγγυητική επιστολή των 100.000 ευρώ που απαιτούνταν. Η απόφαση της ΕΕΑ πάντως προκάλεσε αντιδράσεις με πρώτες αυτές της υποψήφιας αντικαταστάτριας (από την Α2) Καβάλας που έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών και των νόμων.

ΚΥΠΕΛΛΟ: Οι νίκες των νεοφώτιστων στην Α1, της ΑΕΚ και Κόροιβου Αμαλιάδας, επί των Ρεθύμνου (81-78) και Τρικάλων (69-64) αντίστοιχα ξεχώρισαν από τη 2η αγωνιστική της β' φάσης του Κυπέλλου. Αντίθετα, Αρης και Απόλλων Πατρών επιβεβαίωσαν το ρόλο του φαβορί απέναντι σε Ψυχικό (90-65) και Φίλιππο Βέροια (77-63) αντίστοιχα. Ετσι, στην επόμενη φάση (τα παιχνίδια στις 4/10) θα κοντραριστούν τα ζευγάρια Αρης - ΑΕΚ, Απόλλων Π. - Κόροιβος.

ΕURO CUP: Στα δύσκολα έριξε τον ΠΑΟΚ η χτεσινή κλήρωση των ομίλων για το Euro Cup της νέας περιόδου αφού ο «Δικέφαλος» κληρώθηκε στο ΣΤ' όμιλο με αντιπάλους τις Λοκομιτίβ Κουμπάν Καρσίγιακα (Τουρκία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Βεντσπίλς (Λετονία) και Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία).

ΠΑΟ: Οι πολλοί τραυματισμοί των παικτών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, με κυριότερο αυτόν του Νέλσον, αναγκάζουν τους υπεύθυνους του Παναθηναϊκού να προβούν στις δοκιμές παικτών έστω και την τελευταία στιγμή. Ο Αμερικανός Ράιτ είναι αυτός που θα περάσει τεστ τις επόμενες μέρες για ενίσχυση κάτω από το καλάθι ενώ οι πληροφορίες φέρουν τους «πράσινους» να αναζητούν και λύση στη θέση 1 (για τη θέση του Νέλσον).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τη ΓΓΑ να επισημοποιήσει το έγγραφο τιμωρίας του Δ. Γιαννακόπουλου, πως δεν είναι πλέον πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Σημειώνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» τις τελευταίες μέρες έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους κατά πόσο εφαρμόζεται η τιμωρία που έχει επιβληθεί στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και αφορά έκπτωση από κάθε διοικητικό αξίωμα και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Σε Μάντσεστερ και Παρίσι τα βλέμματα

Σε Μάντσεστερ και Παρίσι συγκεντρώνονται τα περισσότερα βλέμματα στη σημερινή πρώτη δόση της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού εκεί θα διεξαχθούν δυο άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια. Στο Μάντσεστερ, η Σίτι θα φιλοξενήσει την Ρόμα (21.45 ΝS1) για τον 5ο όμιλο, ενώ στη Γαλλία η Παρί Σ. Ζ., θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα (21.45 NS2) για τον 6ο. Tα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια (ώρα έναρξης 21.45): 19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπάγερν Μονάχου (19.00 NS2), ΑΠΟΕΛ - Αγιαξ (NS3), Σπόρτινγκ - Τσέλσι, (NS6) Σάλκε - Μάριμπορ, (NS7) Σαχτάρ - Πόρτο, MΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Αθλέτικ Μπιλμπάο.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Συνεχίζεται η κόντρα ΕΣΑΠ - διαιτητών

ΒΟΛΕΪ: Στον «αέρα» εξακολουθούν να βρίσκονται οι διοργανώσεις στο βόλεϊ ανδρών, το Λιγκ Καπ, όσο και το πρωτάθλημα της Α1 εξαιτίας της συνεχιζόμενης κόντρας μεταξύ της Λίγκας των ομάδων της Α1 και της Ομοσπονδίας των διαιτητών με αιτία το οικονομικό καθεστώς της νέας περιόδου. Μάλιστα, το Λιγκ Καπ, που ήταν προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όδευε προς αναβολή αφού λύση στην κόντρα δεν φαινόταν στον ορίζοντα. Ωστόσο τα νέα δεδομένα με την αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας το διήμερο 4-5 Οκτώβρη δίνει περιθώριο στις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η νίκη της Αναγέννησης Βύρωνα επί της ΑΕΚ με 24-22 ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών. Τα άλλα αποτελέσματα: ΧΑΝΘ - ΙΕΚ Ξυνή Δικέας 23-22, Φίλιππος Βέροιας - Ποσειδώνας Λουτρακίου 29-28, ΠΑΟΚ - Δούκας 26-21, ΓΑΣ Κιλκίς - Διομήδης Αργους 23-31, Δράμα 1986 - Φοίβος Συκεών 23-32.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ