Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Υψηλή πτήση για ΠΑΟΚ... προσγείωση Ολυμπιακού

Αλλαγή σκηνικού στην κορυφή της βαθμολογίας επιφύλασσε η 5η αγωνιστική της Super League, με τον ΠΑΟΚ έπειτα από τη νίκη επί του ΟΦΗ και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού απότον Ατρόμητο να φιγουράρει μόνος πρώτος στο ρετιρέ και μάλιστα μετά από 12 χρόνια (είχε να συμβεί από το 2002). Στα αξιοσημείωτα και οι εμφανίσεις των Βέροιας και Κέρκυρας.

Στην Τούμπα ο «Δικέφαλος» με τις μηχανές στο φουλ και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα επικράτησε του ΟΦΗ με 4-0 κατακτώντας μιας σπουδαίας σημασίας νίκη. Ετσι, οι «ασπρόμαυροι» κατεβαίνουν πλέον με άλλον αέρα στο Φάληρο την επόμενη αγωνιστική για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας διαφορά ασφαλείας στη βαθμολογία (+3). Η ομάδα του Αγγ. Αναστασιάδη έκανε για μια ακόμη φορά φέτος επίδειξη επιθετικού ποδοσφαίρου και με σκόρερ τους Ρατς (2', 43'), Μακ (27', Αθανασιάδη (44') έφθασε στην επικράτηση έχοντας παράλληλα και τρία δοκάρια (21' Κάτσε, 43' διπλό με τους Αθανασιάδη και Τζανδάρη). Για τον ΟΦΗ που παραδόθηκε στο ρυθμό του αντιπάλου του η πιο αξιόλογη φάση ήταν το δοκάρι του Τζορτζ (65').

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος για μια ακόμη χρονιά έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο ούτε με το ελάχιστο δυνατό κέρδος (βλ. ισοπαλία). Το γκολ του Καραμάνου έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο. Οι οικοδεσπότες στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού τους, Σα Πίντο, ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα αλλά και στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για ένα σκληρό φάουλ του Ταυλαρίδη στον Αφελάι που έμεινε ατιμώρητο.

Την αξιόλογη πορεία της μέχρι τώρα συνέχισε η Βέροια, που επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 έφθασε στην 4η νίκη της σε 5 αγωνιστικές (μια ήττα από τον Ολυμπιακό), κάτι που την έφερε στη 2η θέση. Το ίδιο ισχύει και για την Κέρκυρα που μετά το διπλό στη Λιβαδειά (3-2 τον Λεβαδειακό) βρίσκεται εντός της πρώτης πεντάδας.

  • Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-1, Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου 1-0, Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1, Πανιώνιος - Ξάνθη 1-1, Καλλονή - Πανθρακικός 2-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 13, Βέροια 12, Ατρόμητος 10, Ολυμπιακός 10, Κέρκυρα 10, Παναθηναϊκός 10, Καλλονή 10, Αστέρας Τρίπολης 9, Πανιώνιος 7, Ξάνθη 6, ΟΦΗ 6, ΠΑΣ Γιάννινα 5, Πανθρακικός 5, Εργοτέλης 4, Πλατανιάς 3, Παναιτωλικός 3, Λεβαδειακός 2, Νίκη Βόλου 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ