Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Κατέληξε στην Εντατική ο φίλαθλος του Εθνικού

Ενα ακόμη θύμα των λογικών που επιβάλλει σήμερα το εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, μέρος των οποίων είναι και η οπαδική βία, προστέθηκε χτες με τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού του 46χρονου Κωνσταντίνου Κατσούλη, ο οποίος απεβίωσε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του 401 νοσοκομείου. Εκεί νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 μέρες σε κρίσιμη κατάσταση, ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, σε επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί στον αγώνα Ηρόδοτος - Εθνικός για την 1η αγωνιστική της Γ' εθνικής. Ο 46χρονος είχε υποστεί βαριές εγκεφαλικές κακώσεις από χτυπήματα που του προκάλεσαν σοβαρό αιμάτωμα, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και να μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο του Ηρακλείου και μετέπειτα στην Αθήνα. Η κατάστασή του δεν αντιστράφηκε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να περιορίσουν τις εγκεφαλικές βλάβες, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Κατσούλης χτες να καταλήξει. Σημειώνεται ότι για την επίθεση είχε ασκηθεί σε τέσσερα άτομα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Ωστόσο, μετά το θάνατο του 46χρονου φιλάθλου οι κατηγορίες αναμένεται να αλλάξουν σε ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Αναβολή των αγώνων το Σαββατοκύριακο

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αποφάσισε τη μη διεξαγωγή αγώνων σε όλα τα ομαδικά αθλήματα το προσεχές Σαββατοκύριακο, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη. Ετσι, δε θα υπάρξει καθόλου επίσημη αγωνιστική δράση, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και σε οποιοδήποτε άλλο ομαδικό άθλημα. Παράλληλα, ο ίδιος με γραπτή του δήλωση, αφού εκφράζει τη θλίψη για το θάνατο του άτυχου φιλάθλου, αναφέρει την πρόθεση της Πολιτείας για διαρκή πόλεμο σε όσους ασκούν βία στους αθλητικούς χώρους, τους οποίους χαρακτηρίζει ανεγκέφαλους, ψυχοπαθείς και εγκληματίες.

  • Ανακοίνωση, που εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του άτυχου φιλάθλου, εξέδωσε η ΕΠΟ, η οποία, όπως τονίζει, καλεί σε συστράτευση όλων κατά της βίας. Ο Εθνικός Πειραιώς εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το χαμό του Κώστα Κατσούλη και τόνισε ότι θα βρίσκεται κοντά στους γονείς του. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν είτε με ανακοίνωση είτε με μηνύματά τους και αρκετές ομάδες και φορείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ