ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Μάη 2016
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζί με το ΕΚΑΣ «χάνουν» και τα φάρμακα!

Κατά 150% θα αυξηθεί η συμμετοχή για τους σημερινούς δικαιούχους, αν εφαρμοστεί ο νόμος - λαιμητόμος

Από κινητοποίηση συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από κινητοποίηση συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
Ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα φάρμακά τους θα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που θα χάσουν το ΕΚΑΣ, αν ψηφιστεί ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, που προβλέπει τη σταδιακή κατάργησή του μέχρι το 2019. Αυτή είναι μια ακόμη πτυχή της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αυστηροποίησαν τις προϋποθέσεις παροχής του ΕΚΑΣ για να μειωθούν οι δικαιούχοι και τώρα τους το στερούν εντελώς.

Μέχρι σήμερα, «από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους καταβάλλεται ποσοστό συμμετοχής 10% για όλα τα φάρμακα», αντί για 25% που πληρώνουν οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι (Ν. 2883/26-10-2012/τ.Β'). Ετσι, με την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου, χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι - 120.000 υπολογίζονται μόνο το 2016 αυτοί που θα χάσουν το ΕΚΑΣ - δεν θα δουν μόνο τις τσέπες τους να αδειάζουν κι από αυτό το πενιχρό «συμπλήρωμα» της σύνταξής τους, αλλά θα δουν και τη συμμετοχή τους στα φάρμακα να αυξάνεται κατά 150%, επιβαρύνοντας κι άλλο το πενιχρό τους εισόδημα. Το ίδιο ισχύει και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Θυμίζουμε ότι από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ θα αρπαχτούν από τους χαμηλοσυνταξιούχους 2,393 δισ. ευρώ την τετραετία 2016 - 2019. Για φέτος, η περικοπή σε βάρος των πρώτων χαμηλοσυνταξιούχων εκτιμάται στα 168 εκατ. ευρώ, το 2017 στα 569 εκατ. ευρώ, το 2018 στα 803 εκατ. ευρώ και το 2019 στα 853 εκατ. ευρώ. Για το 2020, που το κράτος δεν θα καταβάλει ούτε 1 ευρώ για ΕΚΑΣ, η «εξοικονόμηση» θα είναι 900 εκατ. ευρώ.

Εφαλτήριο απεργιακής κλιμάκωσης ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς

Δεκάδες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Κυριακή 8 Μάη. Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Πανελλαδική απεργία για τους κλάδους που δουλεύουν εκείνη τη μέρα

Με δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Κυριακή 8 Μάη τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχτεί για εκείνη τη μέρα. Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλούν η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ, ενώ ανακοίνωση - κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες εξέδωσε και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στη Θεσσαλονίκη, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Απόφαση για απεργία την Κυριακή 8/5 έχει πάρει η ΓΣΕΕ, ενώ την ίδια μέρα δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Θυμίζουμε, επίσης, ότι η ερχόμενη είναι μια από τις εφτά Κυριακές που σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά (έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων). Από αυτή τη σκοπιά, η μάχη της πανελλαδικής απεργίας αποκτά ξεχωριστή σημασία στον κλάδο του Εμπορίου.

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος με την προετοιμασία της 48ωρης γενικής απεργίας, ενάντια στο νόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που συζητιέται ήδη στη Βουλή. Γι' αυτό, το ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωση για την 1η Μάη: «Οργανώνουμε τη 48ωρη απεργία - κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Δε θα παραδώσουμε την Ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που καραδοκούν! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας!».

Πρωτοβουλίες σωματείων - Εργατικών Κέντρων

Αναδεικνύοντας το ταξικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς και παράλληλα με την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας, μια σειρά συνδικάτα και φορείς οργανώνουν εκδηλώσεις για την 1η Μάη. Ορισμένες από αυτές είναι οι εξής:

  • Το Σωματείο Μετάλλου Κορινθίας «Ο Ηφαιστος» και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας προβάλλουν την ταινία «Ουτοπία 1961», σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο Συναυλιακό Χώρο «Μαρία Δημητριάδη» (Αδειμάντου 12).
  • Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λεωνίδα Βαρδαρού, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
  • Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου θα προβάλουν το ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα», τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα «Γκαλιούρη» του κινηματοθεάτρου «Μαρούλα».
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, την Κυριακή 8 Μάη, στις 12.30 μ., σε συνεργασία με το «Cine Foskolos», θα προβάλει την ταινία του Κώστα Φιλούση «Ουτοπία 1961», με θέμα τη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου.
  • Κάλεσμα στους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν την ταινία «Ουτοπία 1961» που προβάλλεται από την Πέμπτη 5 Μάη έως τη Δευτέρα 9 Μάη, στον κινηματογράφο «Cine REX» στους Μυτιληνιούς, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων

Νέα Γενική Συνέλευση σήμερα, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους

Από απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην «Καρυπίδης»
Από απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην «Καρυπίδης»
Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες και σήμερα, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας (1.400 εργαζόμενοι στα 131 καταστήματα). Σήμερα, στις 11 το πρωί, μέσα από Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν παραπέρα τα βήματα του αγώνα τους, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στο πλαίσιο της απεργίας, πραγματοποίησαν εξορμήσεις με ενημερωτικό υλικό έξω από καταστήματα της επιχείρησης, ενημερώνοντας για τις διεκδικήσεις τους. Οι χειρισμοί της εργοδοσίας επιβεβαιώνουν ότι πάει να τους φορτώσει το λογαριασμό των επιχειρηματικών παιχνιδιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ.

Η εργοδοσία, την περασμένη Τετάρτη, μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα, πλήρωσε στους εργαζόμενους το επίδομα καλοκαιρινής άδειας του 2015 και τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη. Την Πέμπτη, ανακάλεσε την αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99, πιθανά μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό με την «Μαρινόπουλος», για τα ποσά που αξίωνε στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο εταιρειών για τη λύση της συνεργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης, Απρίλης, δώρο Πάσχα). Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Καλούν το υπουργείο Εργασίας με τις υπηρεσίες του να σταματήσει να ανέχεται και να καλύπτει την εταιρεία. Επίσης, ζητούν η τριμερής που έχει οριστεί για τις 9 Μάη, να επισπευσθεί και να πραγματοποιηθεί στο ΥΜΑΘ, παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Εργασίας.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Τίμησαν τους νεκρούς σε Καισαριανή και Πολυτεχνείο

Κατάθεση στεφάνων την Κυριακή, ανήμερα την 1η Μάη

Από την κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο
Από την κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο
Στεφάνια κατέθεσαν το πρωί της Κυριακής στο χώρο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, τιμώντας τη θυσία των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944. Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η καλύτερη τιμή και το μεγαλύτερο χρέος προς τους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του 1886, προς τους 200 της Καισαριανής, προς τους καπνεργάτες του '36, σε όλους όσοι έδωσαν και τη ζωή τους για τα δίκια της εργατικής τάξης, η καλύτερη τιμή σε όλους αυτούς, είναι ο αγώνας τους, η θυσία τους να μας εμπνέει και να αποτελεί οδηγό για τους αγώνες του σήμερα, για τους αγώνες του αύριο. Για να μην περνάνε ο συμβιβασμός, η υποταγή και η μοιρολατρία ένας δρόμος υπάρχει: Αυτός της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μια πολιτική που γεννάει πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και ανεργία. Η δύναμη της εργατικής τάξης είναι τεράστια αρκεί να την αξιοποιήσει.

Η μεγάλη τιμή για τους νεκρούς της τάξης μας είναι η επιτυχία της 48ωρης απεργίας, μιας απεργίας στην οποία καλούμε την εργατική τάξη, και ιδιαίτερα τη νεολαία, να πάρει μέρος. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ακολουθώντας το δρόμο αυτό, μπορεί η εργατική τάξη να αποτινάξει από πάνω της την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό το δρόμο δίδαξαν ουσιαστικά οι θυσίες, οι νεκροί της τάξης μας και αυτόν νομίζουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε».

Ο Γιώργος Πέρρος καταθέτει στεφάνι, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Ο Γιώργος Πέρρος καταθέτει στεφάνι, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Στεφάνια στο μνημείο στο Σκοπευτήριο κατέθεσαν, επίσης, ο Δήμος Καισαριανής, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, τα Συνδικάτα Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και ΟΤΑ Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές Καισαριανής και Βύρωνα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Καταγγέλλει τον αντιασφαλιστικό νόμο

Ο νόμος - λαιμητόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «διαλύει πλήρως τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών. «Κανένας ένστολος υπάλληλος δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την ενιαία επίθεση της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου, προς όλους τους εργαζόμενους», προσθέτει και καταγγέλλει ότι έχουν μεγάλες ευθύνες οι συνδικαλιστικοί φορείς των πυροσβεστών, αλλά και των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας, «γιατί με τη λογική και το αίτημα της εξαίρεσης που καλλιεργούν συστηματικά χρόνια τώρα, όπως και με την πρόσφατη κοινή ανακοίνωσή τους, οδηγούν στην αδράνεια και την απομόνωσή μας από το λαό που αγωνίζεται. «Η επαγγελματική - "αυτοδιαχειριζόμενη" επικουρική ασφάλιση, που υποστηρίζουν οι Ομοσπονδίες, οδηγούν τα αποθεματικά των Ταμείων μας, που είναι δικά μας λεφτά, στα νύχια των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών για τζογάρισμά τους», σημειώνει η παράταξη και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι πυροσβέστες και όλοι οι ένστολοι να αντιδράσουμε αποφασιστικά, να αγωνιστούμε στο πλευρό του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για το δικαίωμά μας στη δημόσια - καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Συσκέψεις - δράσεις για τη 48ωρη απεργία

Πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας παίρνουν μια σειρά συνδικάτα και φορείς του κινήματος. Ενδεικτικά:

  • Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, την Παρασκευή 6 Μάη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3 όροφος).
  • Σε σύσκεψη καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Ανθήλης, σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα, με θέμα την οργάνωση της συμμετοχής τους στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 8 Μάη στη Λαμία.
  • Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις και την οργάνωση του αγώνα πραγματοποιεί η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
  • Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη σε κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων (11 π.μ. - τέλος ωραρίου) και σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Λάρισας στις 11.30 π.μ. Την Παρασκευή 6/5 οργανώνει στάση εργασίας μιας ώρας, εκδηλώσεις το πρωί στο αμαξοστάσιο και την Υπηρεσία Πρασίνου και στη 1 μ.μ. στο Δημαρχείο Λάρισας.
Διαμαρτυρία σε εκδήλωση για τον Τουρισμό

Διαμαρτυρία για τους άθλιους μισθούς και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις οργάνωσαν το Σάββατο 23 Απρίλη η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού, σε εκδήλωση μεγάλου τουριστικού πρακτορείου με θέμα «Ανατολικές αγορές για τον Τουρισμό», στην οποία παρευρέθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού. Οπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, η τουριστική σεζόν που ξεκίνησε, προμηνύεται να είναι κόλαση για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους και στο Ηράκλειο, όπου οι μεγαλοξενοδόχοι, έχοντας διαλύσει την Ενωσή τους, αρνούνται να υπογράψουν τοπική κλαδική ΣΣΕ και προσπαθούν να δημιουργήσουν ενώσεις προσώπων, για να χτυπήσουν ακόμα παραπέρα τους μισθούς. Ταυτόχρονα, δίνουν και παίρνουν τα φαινόμενα της απληρωσιάς, της μη καταβολής δεδουλευμένων από την περσινή σεζόν, της ανασφάλιστης εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια και χωρίς ρεπό.

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών
  • Ανοδο σημείωσε η Ταξική Ενότητα Οικοδόμων (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ) στις εκλογές που έγιναν στις 16 και 17 Απρίλη στο Συνδικάτο Οικοδόμων Σερρών. Το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων πήρε 40 ψήφους (είχε 22) και κατέλαβε τρεις έδρες στο ΔΣ (είχε μία). Η ΠΑΣΚΕ πήρε 89 ψήφους (είχε 118) και 6 έδρες (είχε 8). Για το Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σερρών η Ταξική Ενότητα πήρε 44 ψήφους και εξέλεξε δύο αντιπροσώπους.
  • Αυξήθηκε η συμμετοχή και ενισχύθηκε το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, το οποίο ιδρύθηκε το 2013. Στις τωρινές αρχαιρεσίες ψήφισαν 163 (από 126 το 2014) και η ΤΑΣ πήρε και τις 163 ψήφους και επτά έδρες (από 126 και επτά έδρες το 2014), καθώς δεν συμμετείχαν άλλα ψηφοδέλτια, ούτε υπήρχαν λευκά ή άκυρα. Ακόμα, εξέλεξε δύο αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (από έναν που είχε το 2014).
Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί για την Κυριακή 8 Μάη στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα, 10 π.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αίγιο, 10.30 π.μ., πλατεία Λαύρας

Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., Δημαρχείο

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Βόλος, 10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιαννιτσά, 10.30 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Γρεβενά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Δράμα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Εδεσσα, 10.30 π.μ., Μικροί καταρράκτες

Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Ικαρία, 12 μ., Εύδηλος

Ιστιαία, 10.30 π.μ., πλατεία

Καβάλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κάρυστος, 10.30 π.μ., πλατεία

Καστοριά, 10.30 π.μ., παλιά Νομαρχία

Κατερίνη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κεφαλονιά, 10 π.μ., Αργοστόλι

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 11 π.μ., Περιβολάκια

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λαύριο, 10.30 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., Ζάππειο

Μαντούδι, 11 π.μ., πλατεία

Μεσολόγγι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Ναύπακτος, 10.30 π.μ., λιμάνι

Ναύπλιο, 10.30 π.μ., πλατεία Φιλελλήνων

Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 10 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Πολύγυρος, 10.30 π.μ., Δημαρχείο

Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό πάρκο

Ρέθυμνο, 10.30 π.μ., Δημαρχείο

Ρόδος, 11 π.μ., πλατεία Κύπρου

Σάμος, 10 π.μ., Βαθύ, Εργατικό Κέντρο

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σπάρτη, 10.30 π.μ., πλατεία

Τρίκαλα, 10 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Φλώρινα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 10.30 π.μ., παραλία - Στρογγυλό

Χανιά, 11 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Χίος, 10.30 π.μ., πλατεία Βουνακίου

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Για την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, έχουν οριστεί, στις 9 π.μ. της Κυριακής, οι εξής προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και μαζικών φορέων:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι και σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Τροφίμων - Ποτών, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Δημοσίου, ΟΤΑ, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ.
  • Ομόνοια: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Μεσογείων, Συνταξιούχων, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι.
  • Μετρό «Ευαγγελισμός»: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Ανατολικού Τομέα.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.
  • Ταχυδρομείο Συντάγματος: Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ