Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων

Νέα Γενική Συνέλευση σήμερα, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους

Από απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην «Καρυπίδης»
Από απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην «Καρυπίδης»
Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες και σήμερα, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας (1.400 εργαζόμενοι στα 131 καταστήματα). Σήμερα, στις 11 το πρωί, μέσα από Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν παραπέρα τα βήματα του αγώνα τους, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στο πλαίσιο της απεργίας, πραγματοποίησαν εξορμήσεις με ενημερωτικό υλικό έξω από καταστήματα της επιχείρησης, ενημερώνοντας για τις διεκδικήσεις τους. Οι χειρισμοί της εργοδοσίας επιβεβαιώνουν ότι πάει να τους φορτώσει το λογαριασμό των επιχειρηματικών παιχνιδιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ.

Η εργοδοσία, την περασμένη Τετάρτη, μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα, πλήρωσε στους εργαζόμενους το επίδομα καλοκαιρινής άδειας του 2015 και τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη. Την Πέμπτη, ανακάλεσε την αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99, πιθανά μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό με την «Μαρινόπουλος», για τα ποσά που αξίωνε στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο εταιρειών για τη λύση της συνεργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης, Απρίλης, δώρο Πάσχα). Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Καλούν το υπουργείο Εργασίας με τις υπηρεσίες του να σταματήσει να ανέχεται και να καλύπτει την εταιρεία. Επίσης, ζητούν η τριμερής που έχει οριστεί για τις 9 Μάη, να επισπευσθεί και να πραγματοποιηθεί στο ΥΜΑΘ, παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ