Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Τίμησαν τους νεκρούς σε Καισαριανή και Πολυτεχνείο

Κατάθεση στεφάνων την Κυριακή, ανήμερα την 1η Μάη

Από την κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο
Από την κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο
Στεφάνια κατέθεσαν το πρωί της Κυριακής στο χώρο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, τιμώντας τη θυσία των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944. Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η καλύτερη τιμή και το μεγαλύτερο χρέος προς τους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του 1886, προς τους 200 της Καισαριανής, προς τους καπνεργάτες του '36, σε όλους όσοι έδωσαν και τη ζωή τους για τα δίκια της εργατικής τάξης, η καλύτερη τιμή σε όλους αυτούς, είναι ο αγώνας τους, η θυσία τους να μας εμπνέει και να αποτελεί οδηγό για τους αγώνες του σήμερα, για τους αγώνες του αύριο. Για να μην περνάνε ο συμβιβασμός, η υποταγή και η μοιρολατρία ένας δρόμος υπάρχει: Αυτός της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μια πολιτική που γεννάει πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και ανεργία. Η δύναμη της εργατικής τάξης είναι τεράστια αρκεί να την αξιοποιήσει.

Η μεγάλη τιμή για τους νεκρούς της τάξης μας είναι η επιτυχία της 48ωρης απεργίας, μιας απεργίας στην οποία καλούμε την εργατική τάξη, και ιδιαίτερα τη νεολαία, να πάρει μέρος. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ακολουθώντας το δρόμο αυτό, μπορεί η εργατική τάξη να αποτινάξει από πάνω της την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό το δρόμο δίδαξαν ουσιαστικά οι θυσίες, οι νεκροί της τάξης μας και αυτόν νομίζουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε».

Ο Γιώργος Πέρρος καταθέτει στεφάνι, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Ο Γιώργος Πέρρος καταθέτει στεφάνι, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Στεφάνια στο μνημείο στο Σκοπευτήριο κατέθεσαν, επίσης, ο Δήμος Καισαριανής, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, τα Συνδικάτα Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και ΟΤΑ Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές Καισαριανής και Βύρωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ