Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Μαχητικότητα, καταστολή και ένας νεκρός

Η αστυνομία επιτέθηκε με σπρέι και αντλίες νερού στους διαδηλωτές εργάτες
Η αστυνομία επιτέθηκε με σπρέι και αντλίες νερού στους διαδηλωτές εργάτες
Με νέα επίδειξη καταστολής «υποδέχτηκε» η τουρκική κυβέρνηση και τις φετινές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ ήταν πάλι απαγορευμένες. Ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη, είναι ότι ένας 57χρονος άνδρας σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αντλία νερού που χρησιμοποιούσαν οι δυνάμεις καταστολής.

Τουλάχιστον 15.000 αστυνομικοί, 120 κανόνια νερού αλλά και ελικόπτερα επιστρατεύτηκαν για να «αντιμετωπίσουν» τυχόν απειλές και τελικά σε πολλές πόλεις «αξιοποιήθηκαν» κατά διαδηλωτών. Μόνο στην Κωνσταντινούπολη έγιναν πάνω από 200 συλλήψεις. Ολη η κατάσταση ήταν ενταγμένη στην «ετοιμότητα» στην οποία η κυβέρνηση βρίσκεται για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», στο πλαίσιο της οποίας η ντόπια αστική τάξη προωθεί επικίνδυνα σχέδια εντός και εκτός συνόρων.

Σε πολλές πόλεις της Τουρκίας ξεχώρισαν για τη μαζικότητα και το δυναμισμό τους οι συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας, απόδειξη, όπως σημειώνει η ΚΕ σε ανακοίνωσή της, της πολιτικής δουλειάς που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για την οργανωτική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα. Τέτοιες εκδηλώσεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα, τη Σμύρνη, τη Σαμσούν, το Εσκισεχίρ, το Εντιρνε, το Τσανάκαλε, τη Μερσίνα.


Από τη διαδήλωση του ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη
Από τη διαδήλωση του ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ