ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ικανοποίηση Μίσσα για Εθνική ανδρών

Eurokinissi

Εχοντας πετύχει 2 νίκες απέναντι σε Ρουμανία και Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά της Πάτρας, η Εθνική ανδρών ετοιμάζεται πλέον για τα πιο δύσκολα στη συνέχεια της προετοιμασίας της για το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ. Η ομάδα αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για το Βελιγράδι, όπου θα μετάσχει σε ένα ακόμη τουρνουά, με αντιπάλους το Μαυροβούνιο (11/8, 22.00) και τη Σερβία (12/8, 22.00). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του αφού και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μετά τον τραυματισμό του. Αλλωστε, όπως είχε γνωστοποιηθεί αρχικά, θα έμενε εκτός για πέντε μέρες και δεν θα αγωνιζόταν μόνο στο τουρνουά της Πάτρας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μίσσας, μιλώντας στην αθλητική ιστοσελίδα «gazzzeta.gr», εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο ετοιμότητας της Εθνικής μετά το τουρνουά της Πάτρας. «Για την ώρα ίσως είμαστε λίγο καλύτεροι από αυτό που περίμενα σε αυτό το χρονικό σημείο της προετοιμασίας. Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα, πάρα πολύ έξυπνο. Μια ολόκληρη προετοιμασία έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε καλά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, που στηριζόμαστε σε αυτή τη λογική, και παράλληλα να έχουμε φρεσκάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ελληνας τεχνικός.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Στόχος πλέον η παραμονή

Η Εθνική Νεανίδων γνώρισε καθοριστική ήττα με 72-61 από τη Σουηδία και έτσι αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Πλέον το ελληνικό συγκρότημα καλείται να παλέψει για την παραμονή του αγωνιζόμενο για τις θέσεις 9-16, με αντίπαλο τη Βοσνία, όπως προέκυψε χτες (έχασε από την Τσεχία).

SUPER LEAGUE
Κρατάει τον Γιόχανσον η ΑΕΚ

Αποφασισμένη να κρατήσει στις τάξεις της τον Γιάκομπ Γιόχανσον φαίνεται να είναι η ΑΕΚ, που σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε και την τρίτη πρόταση της γαλλικής Τουλούζ για απόκτηση του Σουηδού μέσου. Κάποια σενάρια θέλουν αυτή την τρίτη προσφορά να άγγιζε τα 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο σε μια άλλη φημολογία γίνεται λόγος για πολύ μικρότερο ποσό. Οπως και να έχει, η στάση των διοικούντων τους «κιτρινόμαυρους» μέχρι τώρα συγκλίνει πως θέλουν συνέχεια στην επιτυχημένη συνεργασία με τον Γιόχανσον, στοχεύοντας σε ανανέωση της συνεργασίας.

ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ φέρεται να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του 26χρονου Μαροκινού Ομάρ Ελ Καντουρί, παίρνοντάς τον ως δανεικό με οψιόν αγοράς από την Εμπολι. Η ελληνική ομάδα μετά τον δανεισμό του Ουάρντα (υπέγραψε χτες στην Φεϊρένσε για ένα χρόνο) ψάχνει για αντικαταστάτη στη μεσοεπιθετική γραμμή της.

ΠΑΟ: Μπορεί ο Τεέμου Πούκι να παραμένει ο βασικός στόχος για την επίθεση του Παναθηναϊκού, ωστόσο οι σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υπόθεση κάνουν τους «πράσινους» να κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα, κάποια σενάρια θέλουν την ελληνική ομάδα να έχει βρει ήδη εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση οριστικού ναυαγίου με τον Φινλανδό επιθετικό, τις οποίες εξετάζει.

ΑΕΛ: Με εξώδικη πρόσκληση στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η ΠΑΕ ΑΕΛ χαρακτηρίζει θρασύτατη και αγνώμονα την κίνηση της NOVA να καταθέσει αγωγή μείωσης τιμήματος και μιλά για απόπειρα εκβιασμού των ομάδων. Παράλληλα, ζητά να εκδοθεί διαταγή πληρωμής για την είσπραξη όλων των χρημάτων που δικαιούνται οι ομάδες με βάση το συμβόλαιο και να γίνει μήνυση για απάτη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κόντρα ΕΠΟ - ΕΠΣ Ηρακλείου για τα οφειλόμενα

Επιστολή στην ΕΠΟ έστειλε η ΕΠΣ Ηρακλείου, ζητώντας να δοθεί λύση στο θέμα των ποδοσφαιριστών που δεν μπορούν να μεταγραφούν λόγω οφειλών των σωματείων στην Ομοσπονδία. Η ΕΠΣΗ, που έχει στείλει κι άλλες επιστολές και έχει θέσει το θέμα στον αρμόδιο για τον Αθλητισμό υπουργό, ζητά να γίνει διακανονισμός και «εγγυάται ότι το χρέος θα καταβληθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, από τις επιχορηγήσεις που η Ομοσπονδία πρόκειται να δώσει στην Ενωση». Σημειώνεται πως από την πλευρά της η ΕΠΟ αποφάσισε να βάλει «μπλόκο» σε 13 σωματεία της ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης για οφειλές τους από πρόστιμα. Τους απαγορεύει να μετάσχουν στα πρωταθλήματα και επίσης δεν επιτρέπει και τις οποιεσδήποτε αλλαγές στα ρόστερ.

ΒΟΛΕΪ
Το πρόγραμμα της Εθνικής γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της Εθνικής βόλεϊ γυναικών στον τελικό προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από 22 έως 27 Αυγούστου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Τρίτη 22 Αυγούστου: Σλοβενία - Βουλγαρία (15.30), Βέλγιο - Τσεχία (18.00), Ολλανδία - Ελλάδα (20.30). Τετάρτη 23 Αυγούστου: Τσεχία - Βουλγαρία (15.30), Ελλάδα - Σλοβενία (18.00), Βέλγιο - Ολλανδία (20.30). Πέμπτη 24 Αυγούστου: Βουλγαρία - Ελλάδα (15.30), Σλοβενία - Βέλγιο (18.00), Ολλανδία - Τσεχία (20.30). Σάββατο 26 Αυγούστου: Ολλανδία - Σλοβενία (15.30), Βέλγιο - Βουλγαρία (18.00), Τσεχία - Ελλάδα (20.30). Κυριακή 27 Αυγούστου: Βουλγαρία - Ολλανδία (15.00), Ελλάδα - Βέλγιο (17.30), Σλοβενία - Τσεχία (20.00).

ΓΑΛΛΙΑ
Η Μπάρτσα καθυστερεί το ντεμπούτο του Νεϊμάρ

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Εκίπ», η Μπαρτσελόνα δεν έχει δώσει εντολή στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκειμένου να αποστείλει το πιστοποιητικό διεθνούς μεταγραφής στη γαλλική Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (LFP), με συνέπεια η συμμετοχή του Νεϊμάρ στον αγώνα με την Γκινγκάμπ να τίθεται εν αμφιβόλω. Βέβαια, υπάρχει χρόνος μέχρι και το Σάββατο ώστε να καταφέρει να δηλωθεί ο Νεϊμάρ στη γαλλική Λίγκα και να έχει δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» δείχνουν να το καθυστερούν, έχοντας διορία μέχρι και τις 18 του μήνα.

ΠΟΛΟ
Μαθαίνει αντίπαλο η Εθνική νέων

Τον αντίπαλό της για τα προημιτελικά της Παρασκευής (θα γνωστοποιηθεί σήμερα από τα χιαστί παιχνίδια) περιμένει πλέον η Εθνική πόλο νέων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Η πρωτιά στον προκριματικό όμιλο έδωσε στην ελληνική ομάδα την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα και φυσικά ανέβασε τις προσδοκίες για τη συνέχεια. Ο προπονητής της Εθνικής, Τεό Λοράντος, μίλησε μετά το ματς με τη Ρωσία για τα όσα πέτυχε μέχρι τώρα η ελληνική ομάδα (3 νίκες, 1 ισοπαλία), αλλά και ενόψει συνέχειας. Οπως είπε, τα παιχνίδια του ομίλου πρόσθεσαν εμπειρίες και έδωσαν σημαντική βοήθεια στην ομάδα ενόψει των νοκ άουτ.

«Μέσα από τους αγώνες του ομίλου, στους οποίους είχαμε καλές και κάποιες λιγότερο καλές στιγμές, βγήκαμε πιο έμπειροι και πιο σοφοί ως ομάδα. Ολα, όμως, κρίνονται στα νοκ άουτ παιχνίδια κι αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε καλά, γι' αυτό και είμαστε προετοιμασμένοι. Πάμε βήμα βήμα. Μένουμε συγκεντρωμένοι», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

UEFA SUPER CUP
Διατήρησε το τρόπαιο η Ρεάλ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με σκορ 2-1 της κατόχου του Europa League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική σεζόν και τέταρτη συνολικά το ευρωπαϊκό Super Cup. Ο Καζεμίρο, ο οποίος απείλησε πρώτα με δοκάρι, άνοιξε το σκορ για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας (24'), με τον Ισκο, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Μπέιλ, να κάνει το 2-0 (52'). Το μόνο που κατάφερε η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Λουκακού (62').

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ισκο (75' Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ (74' Ασένσιο), Μπενζεμά (83' Κριστιάνο Ρονάλντο).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Μάτιτς, Ερέρα (56' Φελαϊνί), Πογκμπά, Μχιταριάν, Λίνγκαρντ (46' Ράσφορντ), Λουκακού.

ΓΚΟΛΜΠΟΛ
Διεθνής επιτυχία για την Εθνική γυναικών

Το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά «2017 Japan Para-Goalball Championship» (σπορ για άτομα με προβλήματα όρασης) που διεξήχθη στο «Chiba Port Arena» κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα γκόλμπολ των γυναικών. Τα κορίτσια της Εθνικής, στο double round robin σημείωσαν τρεις νίκες σε έξι αγώνες, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Στο μικρό τελικό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 5-3 της Νοτίου Κορέας, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στη διοργανώτρια Ιαπωνία και το ασημένιο στον Καναδά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ