ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Πρεμιέρα με τη Σερβία στο Ηράκλειο

Με «προίκα» την αήττητη πορεία της και το 6/6 στον 1ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, η Εθνική ομάδα μπάσκετ ξεκινά απόψε τις υποχρεώσεις της για τον 2ο προκριματικό γύρο, αντιμετωπίζοντας στο Ηράκλειο τη Σερβία (21.00 ΕΡΤ2) για την 1η αγωνιστική του ομίλου της. Θυμίζουμε ότι στον νέο όμιλο που σχηματίστηκε συμμετέχουν ακόμα η Γερμανία, το Ισραήλ, η Γεωργία και η Εσθονία, ενώ οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους από τον 1ο γύρο. Οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει του χρόνου στην Κίνα.

Για την Εθνική ο δρόμος προς την Κίνα φαντάζει ορθάνοιχτος μετά την αλάνθαστη παρουσία της στον 1ο προκριματικό. Με τα βαθμολογικά δεδομένα του ομίλου, ουσιαστικά αρκούν δύο νίκες στην ελληνική ομάδα ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά και την ήττα στο φιλικό από τη Γαλλία, παραδέχτηκε ότι η ετοιμότητα της ομάδας δεν βρίσκεται σε επιθυμητά επίπεδα λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η συγκριμένη περίοδος για τους παίκτες. Εντούτοις, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αποψινού αγώνα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία. Αναφέρθηκε επίσης στην επιστροφή της Εθνικής στο κλειστό γήπεδο του Ηρακλείου και στην προσδοκία του να δώσει ο κόσμος βροντερό «παρών» για να ενισχύσει τις προσπάθειες των διεθνών. Στην ελληνική ομάδα δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Οσο για τη Σερβία, οι δύο ήττες που «κουβαλάει» από τον 1ο γύρο δεν της αφήνουν περιθώρια χαλαρότητας στον νέο όμιλο και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη στον αποψινό αγώνα. Το έργο της σερβικής αποστολής δεν βοήθησε η ταλαιπωρία λόγω καθυστερημένης αναχώρησης από το Βελιγράδι, ενώ ο Σέρβος ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάσα Τζόρτζεβιτς, έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία των παικτών της το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας. Οι Σέρβοι έχουν «ηχηρές» απουσίες (Τοντόροβιτς, Τεόντοσιτς, Μαριάνοβιτς, Γιόκιτς, Μπίρτσεβιτς, Κούζμιτς), ωστόσο κανονικά θα δώσουν το «παρών» οι Μπιέλιτσα, Ραντούλιτσα και Μίτσιτς, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

  • Η βαθμολογία του ομίλου (νίκες - ήττες): Ελλάδα 6-0, Γερμανία 6-0, Σερβία 4-2, Ισραήλ 3-3, Γεωργία 2-4, Εσθονία 2-4.
ΠΑΤΡΑ
Επίσκεψη του Κ. Πελετίδη σε γήπεδα της περιοχής

Από την ενημέρωση του δημάρχου Πατρέων για τα έργα στο γήπεδο του Σαραβαλίου
Από την ενημέρωση του δημάρχου Πατρέων για τα έργα στο γήπεδο του Σαραβαλίου
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Δημοτικών Ποδοσφαιρικών Γηπέδων, Κώστας Κραγκούνης, επισκέφθηκαν χτες τα δημοτικά ποδοσφαιρικά γήπεδα Πετρωτού και του Σαραβαλίου στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη έργα βελτίωσής τους. Συγκεκριμένα, το πρώτο ανακατασκευάζεται ολοκληρωτικά ενώ στο δεύτερο κατασκευάζονται νέα αποδυτήρια. Η αντιπροσωπεία του δήμου κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική πορεία των εργασιών. Οπως δήλωσε, «τα έργα και στα δύο γήπεδα γίνονται με χρήματα του δήμου, δηλαδή του πατραϊκού λαού. Με την αναβάθμιση των συγκεκριμένων γηπέδων αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά μας, αλλά και στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους να αθληθούν δωρεάν».

ΝATIONS LEAGUE
Προβλημάτισε η Εθνική

Τον προβληματισμό για το μέλλον ενέτεινε στις τάξεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου η ήττα στη Βουδαπέστη από την Ουγγαρία με 2-1 για τη 2η αγωνιστική του Β' ομίλου της League C του Νations League. Σε συνδυασμό με τη μέτρια εμφάνιση - παρά τη νίκη - που πραγματοποίησε η Εθνική στην πρεμιέρα κόντρα στην Εσθονία, το νέο αποτέλεσμα αύξησε τον σκεπτικισμό για μια σειρά ζητήματα. Στον αγώνα της Βουδαπέστης όχι μόνο δεν διορθώθηκαν οι αδυναμίες που είχε εμφανίσει η ελληνική ομάδα στο Ταλίν, αλλά αντίθετα προστέθηκαν νέες, που είχαν να κάνουν με τα πολλά αμυντικά λάθη, τις κακές αντιδράσεις και την έλλειψη καθαρού μυαλού στους περισσότερους παίκτες.

Η Εθνική βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, στο 15' από το γκολ του Σαλάι, και παρότι ισοφάρισε άμεσα με τον Μανωλά (18') δέχτηκε δεύτερο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα (Κλαϊνχάισλερ 43'). Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα είχε το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής της μπάλας, της έλειψαν όμως η δημιουργικότητα επιθετικά και οι ευκαιρίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Με την ήττα της η Εθνική έχει χάσει πλέον έδαφος στο κυνήγι της πρωτιάς στον όμιλο και κατ' επέκταση της ανόδου στην επόμενη κατηγορία και της διεκδίκησης μιας θέσης στο Εuro 2020. Eτσι, ο επόμενος αγώνας, πάλι με την Ουγγαρία, εντός έδρας αυτήν τη φορά (12 Οκτώβρη), θα έχει αποφασιστική σημασία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Φινλανδία νίκησε την Εσθονία με 1-0, κάνοντας το 2/2.
  • Η βαθμολογία: Φινλανδία 6, Ουγγαρία 3, Ελλάδα 3, Εσθονία 0.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΣ Κορίνθου

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορίνθου, Μιχάλης Τσιχριτζής, έξω από το σπίτι του στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας. Οπως έγινε γνωστό, τη στιγμή που επέστρεφε δέχτηκε επίθεση με λοστούς από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για χτύπημα στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Η ΕΠΣ Κορίνθου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στον Μ. Τσιχριτζή, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των επιθέσεων σε ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, και δυστυχώς οι δράστες παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
«Βλέπει» τελικό η Κελαϊδίτη

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν οι εμφανίσεις της Ελένης Κελαϊδίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου μετά τη συμμετοχή της στην μπάλα και στο στεφάνι εδραιώθηκε ψηλά στη βαθμολογία του σύνθετου ατομικού. Η Κελαϊδίτη συγκέντρωσε 18.150 βαθμούς στο πρόγραμμα με την μπάλα, έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση, τερματίζοντας 12η στην κατάταξη του συγκεκριμένου οργάνου μεταξύ των αθλητριών που είχαν δικαίωμα πρόκρισης στην οκτάδα του τελικού (για πρόκριση απαιτούνται 18.900 βαθμοί). Παράλληλα, κατέλαβε τη 18η θέση στην αντίστοιχη κατάταξη του στεφανιού, στο οποίο είχε εκτελέσει το πρόγραμμά της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας 17.600 βαθμούς.

Η νεαρή πρωταθλήτρια βρίσκεται στη 14η θέση της προσωρινής κατάταξης του σύνθετου ατομικού με 55.750 βαθμούς, έπειτα από τη διεξαγωγή των δύο από τα τέσσερα όργανα, απέχοντας ελάχιστα από την υλοποίηση του βασικού στόχου της, που είναι η πρόκριση στην προνομιούχο 24άδα του αυριανού τελικού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Επιστροφή με ημιτελικό για Νικολαΐδη - Ασουμανάκη

Την πρώτη διάκριση μετά την επανένωσή τους έπειτα από δύο χρόνια πέτυχε το δίδυμο των Κατερίνας Νικολαΐδου - Σοφίας Ασουμανάκη που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το οποίο διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό του διπλού σκιφ κατακτώντας την 3η θέση στον επαναληπτικό αγώνα που συμμετείχε κάνοντας σπουδαία κούρσα, όπου τερμάτισε σε 7.00.88. Μάλιστα, οι δύο αθλήτριες έχασαν στο φώτο φίνις τη 2η θέση, την οποία πήρε τελικά η Γαλλία με διαφορά λίγα χιλιοστά (7.00.75). Πλέον το δίδυμο των Νικολαΐδου - Ασουμανάκη στον ημιτελικό, που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 14/9, θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό του αγωνίσματος μπαίνοντας σε ρότα μεταλλίων.

Εξάλλου, στην ίδια διοργάνωση το «παρών» στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών θα δώσουν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος που ήταν 2οι στα προκριματικά τερματίζοντας σε 6.48.52, πίσω από τους πρώτους Ιταλούς (6.43.84) και μπροστά από το δίδυμο των ΗΠΑ που πήρε την 3η θέση με 7.36.28.

Το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, με τους Πέτρο Γκαϊδατζή - Νίνο Νικολαΐδη, πήρε την 6η θέση στον προημιτελικό με 7.31.47 και θα αγωνιστεί στον ημιτελικό.

Λόγω καιρικών συνθηκών (καταιγίδα) δεν αγωνίστηκαν οι Στέφανος Ντούσκος και Χρήστος Στεργιάκας στο διπλό σκιφ αφού αναβλήθηκαν οι αγώνες και αναμένεται να αγωνιστούν σήμερα, Πέμπτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ