Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝATIONS LEAGUE
Προβλημάτισε η Εθνική

Τον προβληματισμό για το μέλλον ενέτεινε στις τάξεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου η ήττα στη Βουδαπέστη από την Ουγγαρία με 2-1 για τη 2η αγωνιστική του Β' ομίλου της League C του Νations League. Σε συνδυασμό με τη μέτρια εμφάνιση - παρά τη νίκη - που πραγματοποίησε η Εθνική στην πρεμιέρα κόντρα στην Εσθονία, το νέο αποτέλεσμα αύξησε τον σκεπτικισμό για μια σειρά ζητήματα. Στον αγώνα της Βουδαπέστης όχι μόνο δεν διορθώθηκαν οι αδυναμίες που είχε εμφανίσει η ελληνική ομάδα στο Ταλίν, αλλά αντίθετα προστέθηκαν νέες, που είχαν να κάνουν με τα πολλά αμυντικά λάθη, τις κακές αντιδράσεις και την έλλειψη καθαρού μυαλού στους περισσότερους παίκτες.

Η Εθνική βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, στο 15' από το γκολ του Σαλάι, και παρότι ισοφάρισε άμεσα με τον Μανωλά (18') δέχτηκε δεύτερο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα (Κλαϊνχάισλερ 43'). Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα είχε το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής της μπάλας, της έλειψαν όμως η δημιουργικότητα επιθετικά και οι ευκαιρίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Με την ήττα της η Εθνική έχει χάσει πλέον έδαφος στο κυνήγι της πρωτιάς στον όμιλο και κατ' επέκταση της ανόδου στην επόμενη κατηγορία και της διεκδίκησης μιας θέσης στο Εuro 2020. Eτσι, ο επόμενος αγώνας, πάλι με την Ουγγαρία, εντός έδρας αυτήν τη φορά (12 Οκτώβρη), θα έχει αποφασιστική σημασία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Φινλανδία νίκησε την Εσθονία με 1-0, κάνοντας το 2/2.
  • Η βαθμολογία: Φινλανδία 6, Ουγγαρία 3, Ελλάδα 3, Εσθονία 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ