Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Επιστροφή με ημιτελικό για Νικολαΐδη - Ασουμανάκη

Την πρώτη διάκριση μετά την επανένωσή τους έπειτα από δύο χρόνια πέτυχε το δίδυμο των Κατερίνας Νικολαΐδου - Σοφίας Ασουμανάκη που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το οποίο διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό του διπλού σκιφ κατακτώντας την 3η θέση στον επαναληπτικό αγώνα που συμμετείχε κάνοντας σπουδαία κούρσα, όπου τερμάτισε σε 7.00.88. Μάλιστα, οι δύο αθλήτριες έχασαν στο φώτο φίνις τη 2η θέση, την οποία πήρε τελικά η Γαλλία με διαφορά λίγα χιλιοστά (7.00.75). Πλέον το δίδυμο των Νικολαΐδου - Ασουμανάκη στον ημιτελικό, που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 14/9, θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό του αγωνίσματος μπαίνοντας σε ρότα μεταλλίων.

Εξάλλου, στην ίδια διοργάνωση το «παρών» στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών θα δώσουν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος που ήταν 2οι στα προκριματικά τερματίζοντας σε 6.48.52, πίσω από τους πρώτους Ιταλούς (6.43.84) και μπροστά από το δίδυμο των ΗΠΑ που πήρε την 3η θέση με 7.36.28.

Το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, με τους Πέτρο Γκαϊδατζή - Νίνο Νικολαΐδη, πήρε την 6η θέση στον προημιτελικό με 7.31.47 και θα αγωνιστεί στον ημιτελικό.

Λόγω καιρικών συνθηκών (καταιγίδα) δεν αγωνίστηκαν οι Στέφανος Ντούσκος και Χρήστος Στεργιάκας στο διπλό σκιφ αφού αναβλήθηκαν οι αγώνες και αναμένεται να αγωνιστούν σήμερα, Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ