Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Πρεμιέρα με τη Σερβία στο Ηράκλειο

Με «προίκα» την αήττητη πορεία της και το 6/6 στον 1ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, η Εθνική ομάδα μπάσκετ ξεκινά απόψε τις υποχρεώσεις της για τον 2ο προκριματικό γύρο, αντιμετωπίζοντας στο Ηράκλειο τη Σερβία (21.00 ΕΡΤ2) για την 1η αγωνιστική του ομίλου της. Θυμίζουμε ότι στον νέο όμιλο που σχηματίστηκε συμμετέχουν ακόμα η Γερμανία, το Ισραήλ, η Γεωργία και η Εσθονία, ενώ οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους από τον 1ο γύρο. Οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει του χρόνου στην Κίνα.

Για την Εθνική ο δρόμος προς την Κίνα φαντάζει ορθάνοιχτος μετά την αλάνθαστη παρουσία της στον 1ο προκριματικό. Με τα βαθμολογικά δεδομένα του ομίλου, ουσιαστικά αρκούν δύο νίκες στην ελληνική ομάδα ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά και την ήττα στο φιλικό από τη Γαλλία, παραδέχτηκε ότι η ετοιμότητα της ομάδας δεν βρίσκεται σε επιθυμητά επίπεδα λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η συγκριμένη περίοδος για τους παίκτες. Εντούτοις, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αποψινού αγώνα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία. Αναφέρθηκε επίσης στην επιστροφή της Εθνικής στο κλειστό γήπεδο του Ηρακλείου και στην προσδοκία του να δώσει ο κόσμος βροντερό «παρών» για να ενισχύσει τις προσπάθειες των διεθνών. Στην ελληνική ομάδα δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Οσο για τη Σερβία, οι δύο ήττες που «κουβαλάει» από τον 1ο γύρο δεν της αφήνουν περιθώρια χαλαρότητας στον νέο όμιλο και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη στον αποψινό αγώνα. Το έργο της σερβικής αποστολής δεν βοήθησε η ταλαιπωρία λόγω καθυστερημένης αναχώρησης από το Βελιγράδι, ενώ ο Σέρβος ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάσα Τζόρτζεβιτς, έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία των παικτών της το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας. Οι Σέρβοι έχουν «ηχηρές» απουσίες (Τοντόροβιτς, Τεόντοσιτς, Μαριάνοβιτς, Γιόκιτς, Μπίρτσεβιτς, Κούζμιτς), ωστόσο κανονικά θα δώσουν το «παρών» οι Μπιέλιτσα, Ραντούλιτσα και Μίτσιτς, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

  • Η βαθμολογία του ομίλου (νίκες - ήττες): Ελλάδα 6-0, Γερμανία 6-0, Σερβία 4-2, Ισραήλ 3-3, Γεωργία 2-4, Εσθονία 2-4.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ