ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
VOLLEYLEAGUE
«Πτήση» για ΠΑΟΚ, στα ψηλά ο ΠΑΟ

Με τη νίκη του επί της Κηφισιάς ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην 3η θέση

Eurokinissi Sports

Με τη νίκη του επί της Κηφισιάς ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην 3η θέση
Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με 3-0 σετ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» ξεχώρισε στην 11η αγωνιστική της Volleyleague, με την οποία έπεσε η αυλαία του 1ου γύρου. Στα αξιοσημείωτα και η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κηφισιάς, που ανεβάζει τους «πράσινους» στην 3η θέση. Παρά το ρεπό του, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε στην 1η θέση, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Στο Μετς ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη γηπεδούχο ΑΕΚ και επιστρέφοντας στις επιτυχίες διατηρήθηκε στη 2η θέση. Με πρωταγωνιστική τον Τακουρίδη στα μπλοκ και τους Σαφράνοβιτς - Γκορτσάνιουκ σε υποδοχή και επίθεση, οι Θεσσαλονικείς πήραν τα τρία σετ σε 70' (20-25, 13-25, 22-25).

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε και ο Παναθηναϊκός, με 3-0 σετ επί της Κηφισιάς στο κλειστό του Πανελληνίου (25-17, 26-24, 25-18), και στα μισά του πρωταθλήματος, κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα.

Με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (60%), ο Φοίνικας Σύρου πήρε σπουδαίο «διπλό» 3-0 σε βάρος του Ηρακλή στη Μίκρα (18-25, 23-25, 21-25) και εδραιώθηκε εντός εξάδας. «Διπλό» με το ίδιο σκορ πήρε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο ντέρμπι της Θράκης με αντίπαλο την Κομοτηνή. Ρεπό είχε ο Παμβοχαϊκός.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 24, ΠΑΟΚ 20, Παναθηναϊκός 18, Παμβοχαϊκός 17, Φοίνικας Σύρου 16, Ηρακλής 10, ΑΕΚ 10, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 10, Κομοτηνή 5, Κηφισιά 5.

BASKET LEAGUE
«Τρόμαξε» ο Ολυμπιακός, ανάσα για τον Κολοσσό

Η δύσκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Περιστερίου και οι σημαντικές νίκες Κολοσσού Ρόδου και Χολαργού ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη 10η αγωνιστική της Basket League.

Στο ΣΕΦ o Ολυμπιακός με αντίπαλο το Περιστέρι πήρε τη νίκη πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 92-69. Οι φιλοξενούμενοι, δείχνοντας γιατί βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία, αιφνιδίασαν πλήρως τους «ερυθρόλευκους» και προηγήθηκαν μέχρι και με 19 πόντους διαφορά - 38-19 στο 13'! Σ' εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Με πρωταγωνιστή τον Τουπάν, που σημείωσε 14 πόντους, οι γηπεδούχοι «μάζεψαν» τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (42-48) και στην επανάληψη κυριάρχησαν απόλυτα, ειδικά στην 3η περίοδο, όταν με επιμέρους σκορ 32-10 προηγήθηκαν 74-58 και ουσιαστικά «καθάρισαν» τον αγώνα.

Κατά τ' άλλα, σημαντική νίκη, που αλλάζει εκ νέου τις ισορροπίες στην «ουρά», πέτυχε ο Κολοσσός στη Ρόδο επί του Ρεθύμνου με 74-63, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα. Ονειρα εξάδας και συμμετοχής στα πλέι οφ κάνει ο νεοφώτιστος Χολαργός, μετά τη μεγάλη νίκη του στο Αλεξάνδρειο επί του Αρη με 59-58, «βυθίζοντας» κι άλλο τους «κιτρινόμαυρους».

Αλλα αποτελέσματα: Ηφαιστος Λήμνου - Κύμη 81-74, Λαύριο - Προμηθέας Πάτρας 73-85, Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 69-73, Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 111-79.

FOOTBALL LEAGUE
Βόλος ... εξπρές

Ακάθεκτος συνεχίζει στην κορυφή του πρωταθλήματος της Football League ο ΝΠΣ Βόλος, που κάνοντας σπουδαία ανατροπή νίκησε στην έδρα του με 2-1 την Κέρκυρα συνεχίζοντας μόνος πρώτος στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Μάλιστα, οι Βολιώτες, ευνοούμενοι και από τη νίκη - έκπληξη του Κισσαμικού στη Λάρισα επί του Απόλλωνα με 3-0, κατάφεραν να διευρύνουν τη διαφορά από τη δεύτερη θέση αποκτώντας ...αέρα +8 βαθμών. Η ομάδα της Μαγνησίας, αν και αιφνιδιάστηκε από τους Φαίακες οι οποίοι προηγήθηκαν με πέναλτι (Κόντος 67'), κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στην τελική ευθεία του αγώνα χάρη στα γκολ των Πέντα (82'), Μάντζη (88').

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νίκη του Απόλλωνα Πόντου που επικράτησε εκτός του Ηρακλή με 2-0 στην κόντρα της Θεσσαλονίκης.

Αλλα αποτελέσματα: Αήττητος Σπάτων - Δόξα Δράμας 2-0, Εργοτέλης - Παναχαϊκή 2-1, Τρίκαλα - Αιγινιακός 2-0, Καραϊσκάκης - Σπάρτη 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βόλος 28, Απόλλων Λάρισας 20, Πλατανιάς 19, Κέρκυρα 17. Εργοτέλης 17, Καραϊσκάκης 14, Απόλλων Πόντου 14, Ηρόδοτος 12, Δόξα Δράμας 12, Παναχαϊκή 12, Ηρακλής 10, Τρίκαλα 10, Αιγινιακός 9, ΑΟΧ Κισσαμικός 9, Αήττητος Σπάτων 9, Σπάρτη 8.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Φινάλε μεταλλίων για την Κωνσταντινίδη

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αρσης Βαρών στην Ντόχα του Κατάρ. Η Ελένη Κωνσταντινίδη ήταν η πρωταγωνίστρια στο φινάλε της διοργάνωσης, κατακτώντας τρία χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 87 κιλών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 3η στο αρασέ, όπου σήκωσε 86 κιλά, στο ζετέ με 110 κιλά και στο σύνολο με 196 κιλά.

Με τα τρία νέα μετάλλια η ελληνική αποστολή έφτασε τα έξι συνολικά, ενώ κατά τη διάρκεια των συμμετοχών σημειώθηκαν και δύο πανελλήνια ρεκόρ.

ΗΠΑ
Ρατσιστικό περιστατικό σε αγώνα πυγμαχίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει περιστατικό σε αγώνες πάλης στο σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, με πρωταγωνιστή διαιτητή ο οποίος επέδειξε ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε μαύρο μαθητή που πήρε μέρος στους αγώνες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο στο Νιου Τζέρσεϊ, όταν ο διαιτητής Αλαν Μαλόουνι υποχρέωσε αθλητή, μαθητή λυκείου, να κουρευτεί δημοσίως μπροστά σε συναθλητές του και φιλάθλους, με πρόσχημα το ότι είχε μαλλιά ράστα και είχε καλύψει το κεφάλι του με ειδική κάσκα. Τον απείλησε μάλιστα δημοσίως πως αν δεν το έκανε δεν θα τον άφηνε να αγωνιστεί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, όμως, επιτρεπόταν στον αθλητή να αγωνιστεί με καλυμμένο κεφάλι. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο αθλητής, αφού υποβλήθηκε στην «τιμωρία» του διαιτητή, αγωνίστηκε και μάλιστα παρά την κακή του ψυχολογία κατάφερε να κερδίσει. Οσο για τον διαιτητή, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν (2016) είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια κατά συναδέλφου μαύρου διαιτητή.

Η αρμόδια ομοσπονδία ανακοίνωσε την επ' αόριστον αποπομπή του διαιτητή και διευκρινίζει πως θα διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Στα μέτρα των φαβορί

Νίκες χωρίς προβλήματα πήραν την 11η αγωνιστική της Premier χάντμπολ ανδρών οι πρώτες τρεις ομάδες της βαθμολογίας και βασικές διεκδικήτριες του τίτλου.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για 20 λεπτά απέναντι στον αξιόμαχο Αρη Νικαίας, εν τέλει όμως πήρε ευρεία νίκη 26-15, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι δύο «Δικέφαλοι» έμειναν στο κατόπι των «ερυθρολεύκων», συνεχίζονται κι αυτοί νικηφόρα. Η μεν «Ενωση» επικράτησε 38-22 του Φιλίππου Βέροιας εντός έδρας, ενώ οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 45-24 τη ΧΑΝΘ εκτός έδρας. Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, Δράμα και Πυλαία ήρθαν ισόπαλες 29-29, ενώ ο Δούκας νίκησε 32-24 τον Φοίβο Συκεών.

Στην βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 21 βαθμούς και ακολουθούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με 18, Δούκας με 14, Διομήδης Αργους με 11, Πυλαία με 11 κ.ο.κ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Στη Ρεάλ το τρόπαιο

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 4-1 την Αλ Αΐν στο Αμπού Ντάμπι, κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για τρίτη διαδοχική σεζόν και πλέον είναι η πολυνίκης (και) αυτού του θεσμού, με τέσσερις κατακτήσεις (2014, 2016, 2017, 2018).

Κόντρα στην ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είχε κάνει την έκπληξη αφήνοντας εκτός τελικού την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Ρίβερ Πλέιτ, οι Μαδριλένοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες και έφτασαν στη νίκη χάρη στα γκολ των Μόντριτς (14'), Γιορέντε (35'), Ράμος (78') και στο αυτογκόλ του Ναντέρ στις καθυστερήσεις. Για την Αλ Αΐν, που είχε κάποιες καλές ευκαιρίες, μείωσε ο Σιοτάνι στο 86'.

Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος (71' Θεμπάγιος), Γιορέντε (82' Καζεμίρο), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ (84' Βινίσιους), Μπέιλ, Μπενζεμά.

Αλ Αΐν: Εϊσα, Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν (67' Αμέρ Αμπντουλραχμάν), Αλ Ζαμπέρι, Αχμέντ, Αχμάντ (64' Μπαντάρ), Ελ Σαχάτ, Ντουμπιά, Φαγέζ, Σιοτάνι, Κάιο, Μπεργκ (75' Ναντέρ).

ΠΟΛΟ
Το απόλυτο ο Ολυμπιακός

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Ποσειδώνιο νικώντας τον ΠΑΟΚ με 16-5 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών διατηρώντας την πρωτιά στη βαθμολογία και το απόλυτο 10 νίκες στα 10 παιχνίδια. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του Α' γύρου χάρη στη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους έχουν κλειδώσει τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Σημαντική νίκη πέτυχε η Βουλιαγμένη στην Κρήτη αφού αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε των Χανίων με 7-4 και κρατήθηκε μόνη στο δεύτερο σκαλοπάτι. Επικρατώντας εκτός έδρας του Περιστερίου με 8-4 ο Απόλλων Σμύρνης διατηρήθηκε στην 3η θέση και μάλιστα με απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους μνηστήρες της πρώτης τετράδας.

Αλλα αποτελέσματα: Εθνικός - ΟΦΘ 15-5, ΝΟ Χίου - ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 6-9, Υδραϊκός - ΑΝΟ Γλυφάδας 8-6.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 30, Βουλιαγμένη 25, Απόλλων Σμύρνης 24, Υδραϊκός 17, Γλυφάδα 17, ΠΑΟΚ 15, Εθνικός 15, ΝΟ Χανίων 13, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12, ΓΣ Περιστερίου 4, Χίος 3, ΟΦΘ 0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ