ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΤΡΑ - 2οι ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Επιστολή του Κ. Πελετίδη για τα προβλήματα στην προετοιμασία τους

Τα σοβαρά προβλήματα στην προετοιμασία για τη διοργάνωση των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα το ερχόμενο καλοκαίρι αποτελούν το αντικείμενο επιστολής του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Στην επιστολή ο Κ. Πελετίδης εκφράζει την ανησυχία του για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, μόλις 7 μήνες πριν τη διοργάνωση, και προειδοποιεί για τον ορατό κίνδυνο αδυναμίας διεξαγωγής των αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πάτρας αναφέρει τα εξής:

«Ενώ βρισκόμαστε μόνο επτά μήνες πριν τη διεξαγωγή των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και παρά τις προσπάθειές μας, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση από την Οργανωτική Επιτροπή για την πορεία της προετοιμασίας της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, δεν είμαστε ενημερωμένοι για τα παρακάτω: Τη χρηματοδότηση λειτουργίας της Οργανωτικής Επιτροπής. Τους λόγους για τους οποίους δεν συνεδριάζει η Οργανωτική Επιτροπή. Τον καταρτισμό του master plan της διοργάνωσης και την παράδοσή του στην Οργανωτική Επιτροπή. Τις τεχνικές μελέτες των τεχνικών έργων υποδομής. Τις προκηρύξεις διαγωνισμών για τις προμήθειες, τις υπηρεσίες και τα έργα. Την άποψη της ΔΕΜΑ για την πορεία της προετοιμασίας.

Αντικειμενικά ο εναπομείνας χρόνος είναι πλέον ανεπαρκής για την άρτια προετοιμασία της διοργάνωσης, και εκφράζοντας για πολλοστή φορά την ανησυχία μας, επισημαίνουμε πλέον τον ορατό κίνδυνο ακόμη και της αδυναμίας πραγματοποίησης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην πόλη μας.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε για τον ορισμό άμεσης συνάντησής μας».

ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Κρίνονται οι ελπίδες

Αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο ακόμα και του αποκλεισμού από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη απόψε με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ (21.00 - Novasports 2) για την 17η αγωνιστική. Οι «πράσινοι», που έχουν «κατρακυλήσει» στην 11η θέση της βαθμολογίας, έχουν πρώτο μέλημα την επάνοδο στην οκτάδα και τις θέσεις πρόκρισης, και επιπρόσθετα να ανεβάσουν το ηθικό τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με τους εκτός έδρας αγώνες απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις Κάουνας και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός παραδέχτηκε ο τεχνικός της ομάδας, Ρικ Πιτίνο, και ζήτησε από τους παίκτες του μυαλωμένο παιχνίδι με έμφαση στις κατοχές, τις οποίες θεωρεί κλειδί για την έκβαση του αγώνα. Χαρακτήρισε σημαντικές τις απουσίες των τραυματιών Λάνγκφορντ και Αντετοκούμπο, εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος, ποντάροντας και στην ενίσχυση από τους φίλους της ομάδας. Σχολιάζοντας την επικείμενη μεταγραφή του Σον Κιλπάτρικ, έκανε λόγο για την «κατάλληλη επιλογή» τη δεδομένη στιγμή.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Νταρουσάφακα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19.15 - Novasports 3), Μακάμπι - Μπούντουσνοστ (21.05 - Novasports 4), Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα (21.45 - Novasports 3).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
«Πάγωσε» στην Πάτρα ο ΠΑΟΚ

Κάνοντας τη σπουδαία έκπληξη, η Παναχαϊκή επικράτησε στην Πάτρα του ΠΑΟΚ με 2-1 στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Κυπέλλου παίρνοντας ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Μάλιστα, οι Πατρινοί υποχρέωσαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην πρώτη ήττα από την αρχή της σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι γηπεδούχοι, αν και αουτσάιντερ, κοίταξαν στα ίσα τον κάτοχο του τίτλου και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, έδειξαν χαρακτήρα και εκμεταλλεύτηκαν άριστα τις όποιες αδυναμίες έδειξαν οι αντίπαλοι. Η Παναχαϊκή προηγήθηκε με τον Μπαστακό (35'), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Καρέλη (56'), ωστόσο το γκολ του Λουμπαρδέα (68') αποδείχθηκε αρκετό για την επιτυχία των Πατρινών.

Στα Πηγάδια Ξάνθη και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν τις επιθετικές πρωτοβουλίες, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι διπλά άτυχοι στοχεύοντας δύο φορές το δοκάρι (ο Φορτούνης, ένα σε κάθε ημίχρονο). Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το μη καταλογισμό πέναλτι στο 28'.

Σε έναν επικίνδυνο λόγω χιονιού αγωνιστικό χώρο στα Γιάννενα ΠΑΣ και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι 1-1, σκορ που δίνει ελαφρύ προβάδισμα στους «κυανέρυθρους» για τη ρεβάνς της Ν. Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κριζμάν (13') και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Τσιλούλη (24', πέν.).

Χωρίς νικητή έληξε και το τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου αφού Εργοτέλης και ΟΦΗ έμειναν στο 1-1 (Ιατρούδης 66' - Νάστος 28').

Δοκιμάζονται τα φαβορί

Εκτός έδρας δοκιμασίες για τα φαβορί περιλαμβάνει το σημερινό δεύτερο μέρος του προγράμματος των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του θεσμού. Στα Χανιά ο Κισσαμικός θα υποδεχθεί τη λαβωμένη από τις απουσίες ΑΕΚ (19.30 Cosmote Sport 1). Στη Ριζούπολη ο Απόλλων Σμύρνης θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο στην αθηναϊκή συνοικιακή κόντρα (15.00 Cosmote Sport 3). Στη Λάρισα η ΑΕΛ θα κοντραριστεί με τον Αστέρα Τρίπολης (17.15 Cosmote Sport 2).

ΒΟΛΕΪ
Για νικηφόρο φινάλε οι άνδρες

Με τον αέρα της πρωτιάς στον όμιλο η Εθνική ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας το Λουξεμβούργο (20.00, ώρα Ελλάδας) στο φινάλε των υποχρεώσεών της για την προκριματική φάση του φετινού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό συγκρότημα, που παραμένει αήττητο στον όμιλο, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση και μάλιστα ως πρώτο από τον όμιλό του. Για σήμερα στόχος της Εθνικής είναι μια ακόμη νίκη προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της στα προκριματικά. Λόγω προσωπικού προβλήματος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, δεν θα δώσει το «παρών». Χρέη πρώτου προπονητή θα αναλάβει ο συνεργάτης του, Παύλος Καραμαρούδης. Μοναδική αλλαγή στη 14άδα σε σχέση με την προηγούμενη υποχρέωση κόντρα στη Σουηδία, είναι η παρουσία του Σταύρου Κασαμπαλή στη θέση του τραυματία Ντίμα Φιλίποφ.

ΠΟΛΟ
Για το αήττητο της έδρας

Με στόχο να διαφυλάξει το αήττητο στην έδρα του, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στον Πειραιά τη Γιαντράν Σπλιτ για την 6η αγωνιστική του ομίλου του στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Επιδίωξη των «ερυθρολεύκων» είναι η τρίτη επιτυχία μέχρι τώρα στο θεσμό που θα τους διατηρήσει εντός των θέσεων πρόκρισης για τον επόμενο γύρο (πρώτη τριάδα) αλλά και θα τους δώσει ψυχολογική τόνωση ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων (εντός - εκτός) που ακολουθούν με την πρωτοπόρο του ομίλου, Γιουγκ. Για ένα παιχνίδι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς κρύβει παγίδες μετά την πολυήμερη διακοπή λόγω εορτών έκανε λόγο ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος.

  • Τα άλλα ματς του ομίλου: Ζολνόκι - Ανόβερο, Βερόνα - Σπαντάου, Γιουγκ - Μλάντοστ.
  • ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γιουγκ 15, Βερόνα 10, Ολυμπιακός 8, Μλάντοστ 8, Ζολνόκι 5, Σπαντάου 4, Γιαντράν 3, Ανόβερο 2.
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
«Προσγείωση» για την ΑΕΚ, «πτήση» ΠΑΟΚ

Την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της στο FIBA Champions League έχασε η ΑΕΚ, μετά τη χτεσινή της ήττα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ με 77-73 για τη 10η αγωνιστική. Ηταν η μόλις 2η ήττα μέχρι τώρα στη διοργάνωση για την «Ενωση», η οποία με απολογισμό 8-2 παραμένει ζωντανή στη διεκδίκηση της πρωτιάς.

Αντίθετα, σημαντική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ για τον δικό του όμιλο. Με πρωταγωνιστή τον Χάτσερ επικράτησε της Χολόν με 92-77, κάνοντας καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Για την ίδια διοργάνωση, ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται απόψε την Μπαϊρόιτ (19.30 - Novasports 1).

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας, με ανάρτηση σε σελίδα του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ