ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωσε τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεύτερος από αριστερά ο Γιώργος Κουλούρης, υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας. Η Αλεξάνδρα Μπαλού δεύτερη από δεξιά
Δεύτερος από αριστερά ο Γιώργος Κουλούρης, υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας. Η Αλεξάνδρα Μπαλού δεύτερη από δεξιά
Τους επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον δήμο Κέρκυρας, παρουσίασε την Παρασκευή 4 Γενάρη η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του Κόμματος.

Την παρουσίαση και την κεντρική εισήγηση για το πολιτικό περιεχόμενο της πάλης έκανε η Μυρσίνη Χαραλάμπους, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και Γραμματέας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, καλώντας το λαό και με την ψήφο του να καταδικάσει την κύρια αιτία που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά του. Να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές τον Μάη και στις βουλευτικές όποτε και να γίνουν.

«Καλούμε το λαό με την ψήφο του να ενισχύσει την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με ενισχυμένο το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, με περισσότερους αγωνιστές και κομμουνιστές δημοτικούς - περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους, που θα διεκδικούν και θα συγκρούονται για τα συμφέροντα του λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, σύντομη παρέμβαση έκανε η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός «δεν έχει ανάγκη από περιφερειάρχες που λειτουργούν ως μάνατζερ της επιχειρηματικής δράσης και μιας εχθρικής για την πλειοψηφία του λαού πολιτικής, που ενώνονται στο όραμα της ανταγωνιστικότητας και μαλώνουν για το ποιος θα τη διαχειριστεί και για ποια συμφέροντα. Οι άλλοι συνδυασμοί στοιχίζονται με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των λίγων και οικονομικά ισχυρών, εμείς στοιχιζόμαστε με τις ανάγκες των πολλών, που δημιουργούν τον πλούτο. Αυτή είναι η διαφορά μας». Θυμίζουμε ότι το βιογραφικό της Αλεξάνδρας Μπαλού παρουσιάστηκε από τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στο φύλλο στις 29-30/12/18.

Ο Γιώργος Κουλούρης, υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει το νησί, τονίζοντας ότι στην καθημερινή ατζέντα της σημερινής δημοτικής αρχής είναι και η καταστολή, όπως άλλωστε απαιτεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Γ. Κουλούρης γεννήθηκε στις Αργυράδες Κέρκυρας το 1957. Είναι συνταξιούχος συνεταιριστικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας και μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Επί χρόνια στέλεχος του Κόμματος στο επίπεδο της περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και πρώην Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Εχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του ΕΚ Κέρκυρας και της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ.

ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Νίκη Τσιριγώτη υποψήφια δήμαρχος Λέσβου

Την υποψηφιότητα της Νίκης Τσιριγώτη για δήμαρχο Λέσβου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανακοίνωσε χτες η ΤΟ Λέσβου του ΚΚΕ.

Η Νίκη Τσιριγώτη γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2010 και έκτοτε ζει στη Μυτιλήνη, όπου και ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου.

Είναι μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης. Από το 2014 είναι δημοτική σύμβουλος στο δήμο Λέσβου, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές

-- Η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ καλεί σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημαρχείου στον Αγιο Κήρυκο, σε συγκέντρωση με θέμα: «Η δράση του ΚΚΕ στην Τοπική Διοίκηση για τη στήριξη του λαού στην πάλη του για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Σταύρος Τάσσος. Στη συγκέντρωση θα ανακοινωθούν και οι επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας.

-- Η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 11 Γενάρη, τους επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο δήμο Ρόδου.

-- Η ΤΕ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 13 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει τον επικεφαλής που στηρίζει το Κόμμα στον δήμο Κω.

Πολιτικές συγκεντρώσεις

Οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνουν την Κυριακή 13 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο Β' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Πλαπούτα 2 και Κωνσταντινουπόλεως), συγκέντρωση με θέμα: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου». Θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - Καματερού και υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., η ΚΟ 5ου Διαμερίσματος Πειραιά καλεί σε σύσκεψη στο 5ο ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142). Θα μιλήσουν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά.

Το Σάββατο 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Μενίδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων δημαρχείου Αχαρνών, θα μιλήσουν: Ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάμου διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 14 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας.

ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρουσιάζονται οι υποψήφιοι για τις τοπικές εκλογές

Η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη στη Λάρισα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, με θέμα: «Η εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Ισχυρό ΚΚΕ σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες. Οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια και τους δήμους που υποστηρίζουμε στη Θεσσαλία». Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

3ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Διαμερίσματος του δήμου Αθήνας (Τριών Ιεραρχών 74). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σήμερα η παρουσίαση των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Η εκλογική αναμέτρηση των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία.

Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κ. Μακεδονίας. Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

Συνεστιάσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Το Σάββατο 12 Γενάρη στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ διοργανώνουν την ετήσια συνεστίαση, στο κλειστό γήπεδο «Χαλκιά - Αναστασιάδη» (Κυκλάδων 18 - κάθετος Ληλαντίων), με ζωντανή μουσική, καλό φαγητό και κρασί. Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη συνεστίαση θα απονεμηθούν τα βραβεία άμιλλας στις πρωτοπόρες ΚΟΒ της ΤΟ Εύβοιας για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2018.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί στη συνεστίασή της την Κυριακή 13 Γενάρη στη 1 μ.μ., στο χώρο του Τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η είσοδος θα γίνεται από το κτίριο του Πολυτεχνείου, απέναντι από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Την ετήσια συνεστίασή της διοργανώνει η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ, την Κυριακή 13 Γενάρη στη 1 μ.μ., στο 1ο ΚΑΠΗ Σερρών.

Γλέντι διοργανώνουν οι ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ, την Κυριακή 13 Γενάρη μετά τη 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο 4ου και 5ου Λυκείου Βότση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική με τους Νίκο Ταλέα, Μαρία Φραγκούλη και το συγκρότημά τους.

Η ΚΟΒ Πρόνοιας Νοτίων Προαστίων Αττικής και οι Κομματικές Ομάδες ΑμεΑ του ΚΚΕ καλούν σε συνεστίαση την Κυριακή 13 Γενάρη στη 1 μ.μ., στο μεζεδοπωλείο «Μπερμπάντης Γάτης» (Ασυρμάτου 13, Αγιος Δημήτριος). Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιήσει η ΤΟ Κοζάνης του ΚΚΕ, την Τετάρτη 16 Γενάρη στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αλιάκμων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ