ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» διαδηλώνουν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς στην Αθήνα

Το Σάββατο 25/1, στις 11 π.μ., το μεγάλο συλλαλητήριο, με αφετηρία την Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα

Η αλληλεγγύη σωματείων που εκφράστηκε στη σύσκεψη που κάλεσε το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας στις 8/12, θα βουλιάξει το Σάββατο το κέντρο της Αθήνας
Η αλληλεγγύη σωματείων που εκφράστηκε στη σύσκεψη που κάλεσε το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας στις 8/12, θα βουλιάξει το Σάββατο το κέντρο της Αθήνας
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!»: Με το σύνθημα αυτό διαδηλώνουν το Σάββατο 25/1 στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, δίνοντας απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της εταιρείας και θέτοντας στο επίκεντρο τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων, του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Ομόνοια και θα συνεχιστεί με πορεία στο Σύνταγμα, ενώ τα επιχειρησιακά σωματεία της ΛΑΡΚΟ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι θα αναχωρήσουν με λεωφορεία στις 7.30 π.μ., από τους τόπους διαμονής τους και θα φτάσουν οργανωμένα στην Αθήνα.

Εκεί, σωματεία και φορείς της Αττικής θα τους υποδεχτούν με τέσσερις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, από την Ομόνοια, από όπου θα ξεκινήσει η κινητοποίηση και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα, απ' όπου θα περάσει η πορεία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του συλλαλητηρίου έχει καλέσει τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τους αρχηγούς των κομμάτων και τις κοινοβουλευτικές ομάδες να είναι παρόντες στη Βουλή, με σκοπό να συναντήσουν αντιπροσωπεία τους.

Καθημερινές πρωτοβουλίες...

Καθημερινές οι εξορμήσεις στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα...
Καθημερινές οι εξορμήσεις στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα...
Στην τελική ευθεία μπροστά στο συλλαλητήριο, όλη τη βδομάδα που πέρασε η πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα έγινε σημείο καθημερινής συνάντησης των εργαζομένων με συνδικαλιστικές οργανώσεις που στέκονται στο πλευρό τους, με συγκεντρώσεις στην αλλαγή της βάρδιας κάθε μεσημέρι.

Δίπλα στο Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και το επιχειρησιακό σωματείο βρέθηκαν την Τρίτη το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, αντιπροσωπεία σωματείων της Φθιώτιδας και η Ομάδα Γυναικών Λοκρών της ΟΓΕ. Την Τετάρτη ακολούθησε αντιπροσωπεία Ομοσπονδιών Εργαζομένων (Τύπου - Χάρτου) και Συνδικάτων της Αττικής (Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού, ΕΝΕΔΕΠ), μαζί με συνδικαλιστές από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενώ τη σκυτάλη πήραν την Πέμπτη οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Την Παρασκευή τη συμπαράσταση των εργαζομένων της περιοχής εξέφρασε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από την Εύβοια (Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, επιχειρησιακό Σωματείο «Κελαϊδίτη», Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας). Τη σημασία του αγώνα στη ΛΑΡΚΟ, μια μεγάλη επιχείρηση που σχετίζεται με τον ορυκτό πλούτο της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών, Γιάννης Τζαβάρας, ενώ μετέφερε την πείρα από τις εξορμήσεις που οργανώνουν τα σωματεία στην Εύβοια και συναντούν τη θετική ανταπόκριση του λαού.

Από το σχέδιο εξορμήσεων δεν έλειψαν τα χωριά και οι πόλεις της περιοχής. Σε Λάρυμνα, Μαρτίνο, Μαλεσίνα τα πανό, οι αφίσες και οι ανακοινώσεις καλούν τις τελευταίες μέρες όλο το λαό σε ξεσηκωμό.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, οι επαγγελματίες τόσο στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ όσο και στη Λάρυμνα θα κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά το Σάββατο παίρνοντας θέση στο πλευρό των εργαζομένων.

Το κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει φτάσει και στα σχολεία, στους μαθητές και τα Συμβούλιά τους, στους Συλλόγους Γονέων, ώστε να δώσουν το δικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο.

...και πλατιά αλληλεγγύη

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα», τονίζουν σε ψήφισμα στήριξης της κινητοποίησης συνδικαλιστικές οργανώσεις και προσθέτουν: «Είναι αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη, που βιώνει τις συνέπειες της βαρβαρότητας των πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιημένες από τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς».

Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.

...και οι συγκεντρώσεις στην πύλη
...και οι συγκεντρώσεις στην πύλη
Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις - καλέσματα το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Επίκαιρη η έκδοση που «ζωντανεύει» την απεργία του 1977

«ΛΑΡΚΟ '77: Το χρονικό των 110 συγκλονιστικών ημερών της μεγάλης απεργίας στη ΛΑΡΚΟ. Γενάρης - Μάης 1977»: Η έκδοση για τον απεργιακό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση 43 χρόνια πριν, όπως επανακυκλοφόρησε από την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Κόμματος, είναι και σήμερα επίκαιρη.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που δίνουν έναν σκληρό και δύσκολο αγώνα, μπορούν να πατήσουν στα χνάρια που άφησε η πάλη των συναδέλφων τους.

Στην έκδοση αποτυπώνονται μέσα από τα δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή» οι μέρες της απεργίας που ξεκίνησε στις 27 Γενάρη 1977, με βασικά αιτήματα την αύξηση των μισθών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Απέναντί τους οι απεργοί είχαν όχι μόνο τον Μποδοσάκη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αλλά και ολόκληρη την κρατική μηχανή, με κυβέρνηση τότε τη ΝΔ, που έστελνε δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσει τον αγώνα.

Η επανέκδοση εμπλουτίστηκε με δύο άρθρα εργατών της ΛΑΡΚΟ, του Χρήστου Οικονόμου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ το 1977, και του Γιώργου Ρούσση, Γραμματέα της ΚΟΒ Λάρυμνας - Μαρτίνου του ΚΚΕ και εργάτη στη ΛΑΡΚΟ από το 1967 έως το 2004, ενώ προλογίστηκε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που την περίοδο εκείνη, αλλά και αργότερα, ως στέλεχος του Κόμματος και της ΚΝΕ στην περιοχή, είχε άμεση σχέση με την απεργία και με τους μετέπειτα εργατικούς αγώνες στη ΛΑΡΚΟ.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αττική

Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής προετοιμάζονται να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Για την κινητοποίηση έχουν οριστεί για τις 10.30 π.μ. προσυγκεντρώσεις υποδοχής, τόσο στην Ομόνοια, από όπου στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η πορεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όσο και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα, από όπου θα περάσει η πορεία.

Συγκεκριμένα, προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στα εξής σημεία:

Ομόνοια: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Ομοσπονδίες, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του Φαρμάκου, των Τροφίμων - Ποτών, του Τύπου - Χάρτου, του Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, μαζικοί φορείς από την Α' Αθήνας και το Γαλάτσι, Σύλλογοι και Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, Σωματεία Συνταξιούχων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Πλατεία Κλαυθμώνος: Κλαδικό Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία στον Τουρισμό - Επισιτισμό, Ομοσπονδία και Ενωση Λογιστών Αττικής, κλαδικό και επιχειρησιακά σωματεία στο Χρηματοπιστωτικό, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Αθήνας και Πειραιά, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Σωματεία Καθαριστριών Αθήνας και Πειραιά, σωματεία από το χώρο του Θεάματος - Ακροάματος, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, μαζικοί φορείς του Νότιου και του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

Παλιά Βουλή: Σωματεία των ΟΤΑ, της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, η ΟΕΝΓΕ, σωματεία εργαζομένων σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία, σε δημόσια και ιδιωτική Εκπαίδευση, η Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, μαζικοί φορείς του Ανατολικού τομέα της Αττικής και της περιοχής των Μεσογείων.

Σύνταγμα: Ομοσπονδία Οικοδόμων και συνδικάτα των Κατασκευών, ΣΕΤΗΠ και επιχειρησιακά σωματεία των Τηλεπικοινωνιών, Σωματείο Ταχυμεταφορών, ναυτεργατικά σωματεία και εργαζόμενοι από τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, μαζικοί φορείς του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου από τη Λαμία (7 π.μ., μπροστά από τον «Κωτσόβολο») και τη Χαλκίδα (8 π.μ., από τον Βούρκο).

Πούλμαν για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσουν επίσης από τα Ανω Λιόσια (9.15 π.μ., τριγωνική πλατεία, πίσω από το δημαρχείο), το Μενίδι (9.20 π.μ., πλατεία Καράβου) και τον Κόκκινο Μύλο (9.30 π.μ., τριγωνική πλατεία).

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Τρέχει» τα αντιλαϊκά σχέδια για εκκαθάριση και πώληση σε δύο μέρη

Καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους

«Η ΛΑΡΚΟ είναι η πιο προβληματική επιχείρηση στην Ελλάδα», επαναλαμβάνει τις τελευταίες μέρες στις δημόσιες εμφανίσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, κάνοντας σαφή σε δηλώσεις του που μοιράζει στα ΜΜΕ «την αποφασιστικότητά του να δρομολογήσει άμεσα τη διαδικασία εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ», όπως ονομάζει η κυβέρνηση τον αντεργατικό - αντιλαϊκό σχεδιασμό της.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δρομολογεί την εκκαθάριση της επιχείρησης εν λειτουργία και στη συνέχεια την πώληση στοιχείων σε δύο «πακέτα», το ένα εκ των οποίων θα αφορά το εργοστάσιο και το άλλο το ορυχείο, με τη διαδικασία να εκκινεί τις επόμενες μέρες. Ο υποψήφιος επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα «να αναλάβει την επιχείρηση ελεύθερη βαρών, σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο για την εκμετάλλευση του νικελίου και του κοβαλτίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός - όπου το... «ενδιαφέρον» αφορά τις δυνατότητες κερδοφορίας του «επενδυτή», σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού.

Οσο για τους εργαζόμενους, ο Κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αρκέστηκε να... εκτιμήσει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων, χάρη στην εξειδίκευση που διαθέτουν, θα βρουν δουλειά στον επόμενο επενδυτή με «όρους αγοράς»...

Στο μεταξύ, οι εκβιασμοί της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την εκποίηση ενισχύονται από τη - διορισμένη από την ίδια - διοίκηση της ΔΕΗ, που με εξώδικο απειλεί να κατεβάσει το διακόπτη και να αφήσει τη ΛΑΡΚΟ χωρίς ρεύμα από 1η Φλεβάρη.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Παραμονή του μεγάλου συλλαλητηρίου που οργανώνουν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του για εκκαθάριση της επιχείρησης εν λειτουργία.

Το ΚΚΕ καλεί σε αλληλεγγύη όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Μια τέτοια μεγάλη και ιστορική επιχείρηση, με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, θα μπορούσε να διασφαλίσει τη λειτουργία της και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Αυτό είναι απόλυτα δυνατό στο πλαίσιο ενός δρόμου ανάπτυξης που με κοινωνική ιδιοκτησία και κεντρικό σχεδιασμό θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

Στην πύλη της ΛΑΡΚΟ...

Ο «Ριζοσπάστης» όλες τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, γνώριμου χώρου σε παλιότερους, αλλά και νεότερους συντάκτες της εφημερίδας μας, αφού έχουμε βρεθεί σε αυτήν την πύλη με διάφορες αφορμές: Αλλοτε για να καλύψουμε μια εξόρμηση, μια συγκέντρωση, έναν αγώνα, άλλοτε για να καταγράψουμε την οργή και τη θλίψη των εργαζομένων, ύστερα από ένα εργατικό ατύχημα, την απώλεια ή τον σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου...

Αυτές τις μέρες είχαμε την ευκαιρία να αφουγκραστούμε την αγωνία, αλλά και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να μην κάνουν πίσω. Το μήνυμα που μετέφεραν εκλεγμένοι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών από την Αθήνα, ότι η κινητοποίησή τους έχει ζορίσει την κυβέρνηση και το κάλεσμα «Να τους ζορίσουμε ακόμα περισσότερο!», έδωσαν κουράγιο, ελπίδα και δύναμη για να συνεχίσουν, να οργανώσουν την 24ωρη απεργία τους και την κάθοδο στην Αθήνα.

Η κινητοποίηση αυτή μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό στον αγώνα τους. Κυρίως δίνει τη δυνατότητα να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων της χώρας, να αναδειχτεί σε κεντρικό τους ζήτημα η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία η αλληλεγγύη. Γιατί στην πύλη της ΛΑΡΚΟ αναμετριούνται οι εργαζόμενοι με τις επιπτώσεις μιας ανάπτυξης που μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου δεν διστάζει να «θυσιάσει» παραγωγικές μονάδες, οι οποίες, με άλλες προϋποθέσεις και με άλλους οικονομικούς και πολιτικούς όρους, θα μπορούσαν να αξιοποιούνται προς όφελος των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Ολες αυτές τις μέρες, είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες των «δηλώσεων συμμετοχής» εργαζομένων στο συλλαλητήριο, στις μεταξύ τους συζητήσεις και προτροπές για το γιατί πρέπει να κατέβουν στην Αθήνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις με εργολαβικούς εργαζόμενους, που έχουν βιώσει μέσα από αυτές τις «νέες» εργασιακές σχέσεις το μέλλον που ετοιμάζουν για όλους τους εργαζόμενους.

Σημαντικές ήταν οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν προκειμένου η υπόθεση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να γίνει υπόθεση όλου του λαού της περιοχής, να ενωθούν μαζί τους οι αυτοπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, που βράζουν άλλωστε στο ίδιο καζάνι με τους εργαζόμενους, λιγότερο ή περισσότερο. Αλλά και οι νεότερες ηλικίες της περιοχής, οι μαθητές, τα παιδιά, τα ανίψια των εργαζομένων. Να στηρίξουν τον αγώνα των γονιών τους, που είναι άλλωστε αγώνας για το δικό τους μέλλον, όχι μόνο για να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους, αλλά για το μέλλον τους ως αυριανών εργαζομένων.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραβρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης για εκποίηση της εταιρείας, το Σάββατο 25/1, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια.

Ερώτηση από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, συνεπές στη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, επαναφέροντας τα αιτήματα που είχε θέσει με Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς το προηγούμενο διάστημα σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Ζητάει τη χρηματοδότηση της ΛΑΡΚΟ από το κράτος, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της, να αναπτυχθεί η παραγωγή της, καθώς και να ληφθούν άμεσα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Επιχειρήσεων για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και την ασφάλεια στην εργασία. Οσον αφορά τους όρους δουλειάς και αμοιβής, το ΚΚΕ ζητά να καταργηθούν οι εργολαβίες, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να καλυφθεί το οργανόγραμμα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να διασφαλιστούν η μισθοδοσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ