ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών παίζεται στο παρασκήνιο

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή στην ενημέρωση του ΑΣ ΠΑΟΚ

Συνάντηση ενημέρωσης των βουλευτών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής.

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Δελής ανέφερε ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών παίζεται στο παρασκήνιο, στις αίθουσες των υπουργείων και των διορισμένων επιτροπών, πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο.

Σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σημείωσε ότι χρειάζεται να δοθούν στη δημοσιότητα όσα στοιχεία υπάρχουν και να μην κυκλοφορούν στους «διαδρόμους».

Αποκτά μεγαλύτερη σημασία, συνέχισε, η θέση του ΚΚΕ ότι οι ΠΑΕ πρέπει να ενταχθούν άμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι ανώνυμες εταιρείες, και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Μια θέση που σταθερά προτείνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και σταθερά καταψηφίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι ένα μέτρο για να υπάρχει μια στοιχειώδης διαφάνεια, να περιοριστούν τα επιχειρηματικά και πολιτικά παιχνίδια, μέχρι το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός να απαλλαγούν από τη θηλιά της εμπορευματοποίησης.

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «συμμεριζόμαστε την αγωνία και την αγάπη του λαϊκού κόσμου του ΠΑΟΚ για την ομάδα του και στεκόμαστε δίπλα του στην προσπάθειά του, που είναι και δική μας προσπάθεια, τα πρωταθλήματα να μην κρίνονται στους διαδρόμους και στα δικαστήρια αλλά στα γήπεδα».

Συνομιλίες κυβέρνησης με UEFA - FIFA

Στη Νιόν βρίσκεται από χτες κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους της UEFA και της FIFA για το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σκοπός της συνάντησης είναι να μπουν οι βάσεις για τη σύνταξη του λεγόμενου «μνημονίου ανάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου» μεταξύ της κυβέρνησης και των δύο ποδοσφαιρικών οργανισμών. Σε αυτό προβλέπεται η UEFA και η FIFA να αποκτήσουν πλέον τον πλήρη έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο βέβαια έχουν υπό τη στενή εποπτεία τους ήδη από το 2016.

Ενοχλημένη η ΕΠΟ

Συνάντηση με τις UEFA - FIFA θα έχει άμεσα η Eλληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως αποφασίστηκε στο χτεσινό της Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Β. Γραμμένο. Στην ΕΠΟ εξέφρασαν την ενόχλησή τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς των τελευταίων ημερών, τους οποίους θεωρούν «ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».

SUPER LEAGUE 1
ΠΑΟ από τα παλιά, στο «ρετιρέ» ο Ολυμπιακός

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
Στον απόηχο των όσων συνέβησαν την περασμένη βδομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εν μέσω οξυμένου κλίματος μεταξύ αντίπαλων συμφερόντων στο χώρο, η διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής της Super League 1 άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα στην κορυφή, καθώς επέστρεψε εκεί ο Ολυμπιακός, αξιοποιώντας την ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια και νίκησαν 2-0 τον ΠΑΟΚ χάρη στα γκολ των Μακέντα (49' πέναλτι) και Χατζηγιοβάνη (56'). Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα και ασφυκτικό πρέσινγκ, ενώ οι πρωταθλητές, απόντος και του Κρέσπο, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή και μόνο στο τελευταίο 15λεπτο άσκησαν πίεση, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Μίρσιτς και Λημνιό.

Την ήττα του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και πέρασε 1ος χάρη στην εύκολη νίκη του επί της Ξάνθης με 3-1 στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος, με τα γκολ των Σουντανί (5') και Ελ Αραμπί (45+'), ενώ το 3-0 έγινε με αυτογκόλ του Φασίδη στο 52'. Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μειώσει το τελικό σκορ στο 71', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάστρο.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη, που τη διατηρεί ασφαλή στην 3η θέση, πήρε η ΑΕΚ επί του Ατρόμητου, με σκορ 1-0 (Κρίστιτσις 65'). Η «Ενωση» αγωνίστηκε με αλλαγές στο βασικό σχήμα και τον Αραούχο να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, ενώ και οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του αγώνα.

Αλλα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 2-1, Αρης-Πανιώνιος 2-0, Βόλος-Λαμία 1-0, ΟΦΗ-ΑΕΛ 0-0.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 54, ΠΑΟΚ 52, ΑΕΚ 41, Παναθηναϊκός 37, Αρης 32, ΟΦΗ 28, Ξάνθη 27, Ατρόμητος 26, ΑΕΛ 25, Αστέρας Τρίπολης 25, Βόλος 25, Λαμία 24, Παναιτωλικός 13, Πανιώνιος 9 (ξεκίνησε με -6).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κρίσιμο ραντεβού για τις ελπίδες του

Σε έναν αγώνα κομβικό στην προσπάθειά του να προλάβει το «τρένο» της οκτάδας στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις (20.00 - Novasports 1) για την 23η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη επί της Μπασκόνια ανέβηκαν στην 11η θέση (9-13), συνεχίζοντας να ελπίζουν, και απέναντι στη 13η Ζαλγκίρις (8-14), που ουσιαστικά παίζει το τελευταίο της «χαρτί», επιδιώκουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

Η αναμέτρηση είναι σημαντική αλλά όχι «τελικός», εκτίμησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, που πάντως τόνισε την ανάγκη να φτάσει η ομάδα στη νίκη, για πολλούς λόγους. Για να το πετύχουν αυτό οι παίκτες του, επεσήμανε, θα πρέπει να εμφανιστούν συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές του τερέν, και στην επίθεση και στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Γιώργο Πρίντεζη, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο 17χρονος Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές (19.00 - Novasports 2), Αρμάνι Μιλάνο - Αλμπα Βερολίνου (21.45 - Novasports 5), Βιλερμπάν - Μπάγερν Μονάχου (21.45 - Novasports 3), Ρεάλ Μαδρίτης - Μπασκόνια (22.00 - Novasports 4).
ΠΟΛΟ
Στην Εθνική γυναικών ο Τεό Λοράντος

Ο επιτυχημένος τεχνικός της Εθνικής νέων, Τεό Λοράντος, θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός της Εθνικής γυναικών μετά την παραίτηση του Γιώργου Μορφέση. Ο Ελληνας προπονητής, που με την ομάδα των νέων τα τελευταία χρόνια έχει πάρει χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, θα είναι αυτός που θα οδηγήσει την Εθνική γυναικών στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης (8 - 15 Μάρτη) με σκοπό την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Χωρίς νικητή τα ντέρμπι

Χωρίς νικητή έληξαν τα δύο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών αφού Υδραϊκός και Βουλιαγμένη έμειναν στο 11-11 και Απόλλων Σμύρνης και Εθνικός στο 9-9. Αλλα αποτελέσματα: Παλαιό Φάληρο - Πανιώνιος 8-9, ΠΑΟΚ - Γλυφάδα 8-9, Χανιά - Χίος 9-3, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 28-4.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 34, Βουλιαγμένη 29, Υδραϊκός 26, Απόλλων Σμύρνης 25, Γλυφάδα 18, Εθνικός 16, Π. Φάληρο 15, Χανιά 12, ΠΑΟΚ 9, Χίος 6, Παναθηναϊκός 3.

SUPER LEAGUE 2
Πλησίασε ο Απόλλων Σμύρνης

Για τη 15η αγωνιστική της Super League 2 ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας και μείωσε στους 4 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα, που έμεινε στο 1-1 με τα Χανιά. Aλλα αποτελέσματα: Κέρκυρα - Εργοτέλης 0-4, Παναχαϊκή - Απόλλων Λάρισας 4-0, Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης Αρτας 1-1, Πλατανιάς - Απόλλων Πόντου 2-0.

Η βαθμολογία: ΠΑΣ Γιάννινα 34, Απόλλων Σμύρνης 30, Λεβαδειακός 27, Απόλλων Λάρισας 26, Εργοτέλης 25, Χανιά 25, Καραϊσκάκης Αρτας 25, Παναχαϊκή 22, Πλατανιάς 20, Δόξα Δράμας 17, Κέρκυρα -3, Απόλλων Πόντου -4.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Πρεμιέρα προημιτελικών στη Λαμία

Με τη σημερινή δοκιμασία του Ολυμπιακού στη Φθιώτιδα κόντρα στη Λαμία (18.00 - Cosmote Sport 1) ανοίγει η αυλαία των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Ακολουθούν αύριο Τετάρτη το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού και ο αγώνας Παναιτωλικού - ΑΕΚ, και το πρώτο μέρος των προημιτελικών ολοκληρώνεται την Πέμπτη 6/2 με την αναμέτρηση Αρη - Ατρόμητου.

BASKET LEAGUE
Ορθιος ο Κολοσσός στην Πυλαία

H πολύτιμη εκτός έδρας νίκη του Κολοσσού Ρόδου με 88-77 επί του ΠΑΟΚ ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στη 18η αγωνιστική της Basket League. Οι Ροδίτες πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθειά τους για παραμονή, ενώ η νέα ήττα φέρνει τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο κοντά στην Α2.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η νίκη του Λαυρίου με 75-61 επί του Περιστερίου, χάρη στην οποία το Λαύριο μπήκε στην πρώτη εξάδα.

Αλλα αποτελέσματα: Πανιώνιος - Ηρακλής 60-76, Λάρισα - Ιωνικός 82-72, Προμηθέας Πάτρας - Ηφαιστος 81-61. Ο αγώνας Αρη - Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί στις 15/2 και εκείνος ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ρέθυμνο στις 26/2.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 32, ΑΕΚ 30, Προμηθέας Πάτρας 30, Περιστέρι 29, Ηφαιστος Λήμνου 28, Λαύριο 27, Ιωνικός 26, Ηρακλής 26, Ρέθυμνο 25, Κολοσσός Ρόδου 25, Λάρισα 25, ΠΑΟΚ 23, Αρης 22.

ΒΟΛΕΪ
Πήρε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Η σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Φοίνικα στη Σύρο, με 3-2 σετ (25-19, 30-32, 21-25, 25-20, 12-15), που διατήρησε τους «πράσινους» στη 2η θέση της Volleyleague ανδρών, ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στην 11η αγωνιστική. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις είχαμε: ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (14-25, 19-25, 12-25), ΠΑΟΚ - Παμβοχαϊκός 3-0 (25-19, 25-19, 25-13), Ηρακλής - Ελπίς Αμπελοκήπων 3-1 (25-23, 22-25, 25-23, 25-20), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Κηφισιά 0-3 (15-25, 14-25, 19-25).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 26, Παναθηναϊκός 24, Φοίνικας Σύρου 22, ΠΑΟΚ 21, Κηφισιά 16, Ηρακλής 13, Παμβοχαϊκός 11, ΟΦΗ 10, Ελπίς Αμπελοκήπων 4, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ