ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Ο πατραϊκός λαός δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, διεκδικεί το δίκιο του

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανέφερε:

«Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Θέλουμε με την ευκαιρία που μας δίνεται να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη και τη συμπαράστασή σας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής και του λαού της Πάτρας. Στις διεκδικήσεις μας για να πάρουν ανάσα τα λαϊκά στρώματα, που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων. Να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Στην πόλη μας καταγράφονται 36.251 άνεργοι, χιλιάδες επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι κατεστραμμένοι. Η φτώχεια απλώνεται παντού, ενώ υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες. Εμείς εν έτει 2020 μοιράζουμε τρόφιμα και συσσίτια. 15.000 ζουν με το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο πατραϊκός λαός δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις βουβός, διεκδικεί το δίκιο του, για να έχει δουλειά, να λειτουργεί η πόλη μας, μάχη για ζωή ανθρώπινη.

Αγανακτεί που δεν υπάρχουν δομές Υγείας, νοσοκομεία στελεχωμένα με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, να τον υποστηρίζουν όταν έχει ανάγκη, όπως τώρα με την πανδημία.

Συμφωνούμε μαζί σας και χαιρόμαστε που φωτίζετε τη ζωή του τόπου με τις πρωτοβουλίες σας, για να βγει ο λαός δυνατός από την πανδημία και να μην πληρώσει ξανά την κρίση που έχει ξεκινήσει.

Ο πατραϊκός λαός δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν αγωνιστεί δεν πρόκειται να του δώσουν τίποτα αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και την κυβέρνηση. Διεκδίκησε και διεκδικεί άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Προχτές οι δρόμοι της πόλης μας πλημμύρισαν από χιλιάδες Πατρινούς, για να έχει η πόλη υπόγεια διέλευση του τρένου, για να μη διχοτομηθούν και να επικοινωνούν οι γειτονιές, να λειτουργεί προαστιακός και στην επιφάνεια να έχουμε ένα μεγάλο Γραμμικό Πάρκο.

Παλεύουμε να κατασκευαστεί η Πατρών - Πύργου, να έχουμε ένα δρόμο ασφαλή, χωρίς διόδια. Να έχουμε δωρεάν νερό από το φράγμα Πείρου - Παραπείρου, να λειτουργήσει ως δημόσιος φορέας που θα έχει στην ευθύνη του το φράγμα, αλλά και το σύνολο της υδατολεκάνης.

Η κυβέρνηση, σημερινή και χτεσινή, αρνείται να χρηματοδοτήσει το δήμο μας επαρκώς, μας δίνουν μόλις το 1/3 των χρημάτων που οι ίδιοι είχαν νομοθετήσει. Δεν επιτρέπουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Φροντίζουν να μη θιχτούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Νομίζουν ότι θα συνεχιστεί αδιατάραχτα η κυριαρχία τους, ότι ο λαός βυζαίνει το δάχτυλό του. Πολύ σύντομα θα βρουν το δάσκαλό τους.

Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, όλοι αυτοί που χτίζουν τον τόπο μας, οι δημιουργοί του πλούτου, θα βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στον τόπο μας.

Οσο κι αν προσπαθούν να θωρακιστούν, να φιμώσουν το λαό, να τον βάλουν στο γύψο, δεν θα τα καταφέρουν. Το δίκιο είναι με το μέρος του λαού και θα κυριαρχήσει».

ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Δεν θα αφήσουμε εργοδοσία και κυβέρνηση να δημιουργούν γκέτο στους χώρους δουλειάς

Ο Νίκος Σαράντης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στην παρέμβασή του σημείωσε τη σημασία που έχει για τους οικοδόμους η πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Οπως είπε, τη στιγμή που τα άλλα κόμματα συμμετέχουν σε φιέστες και κάθονται στο ίδιο τραπέζι κεκλεισμένων των θυρών με εργοδότες μοιράζοντας την πίτα των επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, το ΚΚΕ καλεί τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στη δράση του Συνδικάτου Οικοδόμων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών του κλάδου, κόντρα στην τρομοκρατία εργολάβων και στην αυθαιρεσία τους, σημειώνοντας πως «όλο το προηγούμενο διάστημα, το Συνδικάτο μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων στον κλάδο μας, έδωσε μάχη σε κάθε εργοτάξιο και οικοδομή ώστε να μη μείνουν απροστάτευτοι οι συνάδελφοί μας και κύρια μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Το διάστημα της πανδημίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, αλλά και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία δεν τα δίπλωσαν, δεν έβαλαν λουκέτο όπως τα τσιράκια της εργοδοσίας της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και τα σωματεία που ελέγχει εδώ στην Πάτρα, που έλεγαν πως θα λογαριαστούμε μετά τον ιό και τελικά χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν εκτεθειμένοι στα νύχια της εργοδοσίας.

Δεκάδες Σωματεία και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας βρεθήκαμε στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, απαιτήσαμε να παρθούν μέτρα προστασίας, να μη γίνουν απολύσεις, να πληρωθούν δεδουλευμένα. Διεκδικήσαμε να ενταχθούν περισσότεροι οικοδόμοι και εργαζόμενοι άλλων κλάδων στην ενίσχυση των 800 ευρώ. Αυτή μας η παρέμβαση έφερε αποτελέσματα, είχαμε και νίκες».

«Σ' αυτήν τη γραμμή θα συνεχίσουμε, δεν πρόκειται να αφήσουμε εργοδοσία και κυβέρνηση να δημιουργούν γκέτο στους χώρους δουλειάς», τόνισε ξεκαθαρίζοντας «κι απ' αυτό το βήμα ότι είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, μόνο έτσι θα μπει φρένο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε το ΚΚΕ και είμαστε σίγουροι ότι θα σταθεί στο πλευρό μας, όπως έκανε μέχρι τώρα. Το δηλώνουμε καθαρά, δεν πρόκειται να πληρώσουμε πάλι την κρίση τους (...). Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε συμπαραστάτη το ΕΚ Πάτρας (...). Ειδικά αυτές τις μέρες που νομίζουν ότι με νόμους και διατάγματα θα μας απαγορεύσουν να διαδηλώνουμε. Θα πάρουν απάντηση».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ
Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη για τα χιλιάδες λουκέτα

Ο αυτοαπασχολούμενος Κώστας Τηλιγάδης, γενικός γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών, μίλησε για τον καθημερινό αγώνα των αυτοαπασχολούμενων ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν. «Η αδιέξοδη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και η πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται το σύστημα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα χιλιάδες λουκέτα, που έχουν στείλει αμέτρητους αυτοαπασχολούμενους στο στρατόπεδο της ανεργίας», τόνισε.

Κατήγγειλε πως οι «εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ενίσχυσης και χρηματοδότησης ελάχιστους μπορούν να αγγίξουν, και όσοι πήραν κάποια ψίχουλα, αυτά εξατμίστηκαν μπροστά στις πόρτες της εφορίας και των άλλων ταμείων. Αν ήθελαν να δώσουν πραγματική βοήθεια θα έδιναν, όπως έδωσαν στους μεγαλοκαναλάρχες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλοξενοδόχους, στην "Aegean", όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση τα δισεκατομμύρια στις τράπεζες».

Ειδική αναφορά έκανε στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μπλοκαριστεί. «Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό, οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο», είπε χαρακτηριστικά.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τους ένστολους έχει αποδειχθεί έμπρακτα

Ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ε.α., σημείωσε πως έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους τους ένστολους το ότι σε μια συνάντηση φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος που διοργανώνει το ΚΚΕ, με θέμα «την οργάνωση της πάλης για να μην πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση του συστήματος», δίνεται αυτό το βήμα για να εκφραστούν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τα στρατευμένα παιδιά του λαού.

«Οι ένστολοι έχουν τις ίδιες ανάγκες, ανησυχίες, προβλήματα και προβληματισμούς με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό και τη νεολαία. Υφίστανται, αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Γι' αυτό και δεν πρέπει τίποτα να τους ξεχωρίζει, να τους εξαιρεί από τα συλλογικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού», υπογράμμισε.

Αφού αναφέρθηκε στο πλήγμα που δέχτηκαν τα δικαιώματα των ενστόλων τα προηγούμενα χρόνια, επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τα προβλήματά τους έχει αποδειχθεί έμπρακτα, με τις πάνω από 100 Ερωτήσεις της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή μέσα στο 2019 και τις πάνω από 50 το 2020. Ειδική αναφορά έκανε στην επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σημειώνοντας πως είναι μονόδρομος για την εγχώρια και ξένη κεφαλαιοκρατική τάξη, λόγω του ακατάπαυστου ανταγωνισμού τους και της νομοτέλειας των καπιταλιστικών κρίσεων. Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Εχουμε ηθικό χρέος να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και τα εγγόνια μας, που μαστίζονται από την ανεργία, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης με απαράδεκτους μισθούς και ωράρια, που στενάζουν από την αβεβαιότητα της επιβίωσης. Μαζί με τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία που αγωνίζονται, συνεχίζουμε τη δράση μας, διεκδικώντας όλα μας τα αιτήματα, δίνουμε κι εμείς τη μάχη μας».

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΑΓΩΤΗΣ
Αγωνιζόμαστε για καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας προσβάσιμο για όλους

Ο χειρούργος Κώστας Δραγώτης, διευθυντής στο ΕΣΥ, επισήμανε ότι «το τελευταίο εξάμηνο τα υγειονομικά συστήματα των μητροπόλεων του καπιταλισμού δοκιμάστηκαν, αποδεικνύοντας τα σαθρά θεμέλια, τον στρεβλό προσανατολισμό και την ανεπάρκειά τους».

Σημείωσε πως το ΕΣΥ, παρ' όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και σχεδιασμό, ανταποκρίθηκε χάρη στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των εργαζομένων, «αποδεικνύοντας τη σημασία του δημόσιου χαρακτήρα, όταν οι μεγάλοι επιχειρησιακοί όμιλοι του χώρου κέρδιζαν μόνο αυξήσεις», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ομως, παρά τα ανέξοδα χειροκροτήματα των κυβερνώντων, οι υγειονομικοί συνεχίζουν να εργάζονται με πολλές ελλείψεις. «Ξέχασαν τις υποσχέσεις όταν η κρίση χτυπούσε κόκκινο. Ξέχασαν την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, τους διέφυγαν οι προσλήψεις, οι μονιμοποιήσεις και η μετανάστευση γιατρών και άλλων επιστημόνων στο εξωτερικό, οι εξαντλητικές εφημερίες. Ξέχασαν τη μισθολογική αναβάθμιση. Από την άλλη βλέπουμε ένα μεγάλο μέρος της κρατικής ευθύνης να παραχωρείται σε ιδιώτες, τράπεζες, επιχειρηματίες μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που εκτός των άλλων μοιράζουν και μπαξίσια επιλεκτικά», τόνισε ο Κ. Δραγώτης.

Καταλήγοντας ανέφερε πως οι υγειονομικοί αγωνίζονται για ένα «καθολικά δημόσιο σύστημα Υγείας, προσβάσιμο σε όλους χωρίς διακρίσεις, με πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, με φροντίδα στη μητέρα και το παιδί, με δωρεάν εμβολιασμούς, προστασία κάθε ευπαθούς ομάδας, με το μάτι στημένο στην εξέλιξη της Ιατρικής, όπως τις μεταμοσχεύσεις, τις εξελιγμένες τεχνικές και θεραπείες, την αγωγή υγείας του λαού».

Ενώ απευθυνόμενος στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Γνωρίζουμε καλά ότι το σύστημα έχει τα όριά του στις παροχές και η πραγματική ψυχοσωματική υγεία δεν εξαρτάται μόνο από τη βελτίωση ενός συστήματος Υγείας, αλλά από την οικοδόμηση με αγώνα μιας άλλης κοινωνίας με προσανατολισμό τον άνθρωπο και όχι το κέρδος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΙΑΚΗΣ
Να στηριχτούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι

Ο Γιώργος Μαγιάκης, δάσκαλος του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εσω - Εξω Αγυιάς και Τερψιθέας, αναφέρθηκε στο τελειωτικό πλήγμα «που δέχτηκε την περίοδο αυτή το μαζικό πολιτιστικό κίνημα» και αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα των πολιτιστικών συλλόγων, που επιδεινώθηκαν με την εκδήλωση της πανδημίας.

Οπως σημείωσε, η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε μέσα σε δύο μήνες. Η πανδημία επιστέγασε μια αντιμετώπιση χρόνων από τις κυβερνήσεις. «Δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη στρατηγική που να τονώνει το μαζικό πολιτιστικό κίνημα. Ενα μαζικό πολιτιστικό κίνημα το οποίο να κρατάει τον ελεύθερο και αδάπανο χαρακτήρα του, να παράγει τα στελέχη του, να ενθαρρύνει τους νέους να συμμετέχουν, να είναι σύγχρονο και προοδευτικό, να μπαίνει μπροστά σε κάθε σημαντικό ζήτημα της πόλης, της γειτονιάς και των ανθρώπων και προπαντός να συσπειρώνει όλους τους κατοίκους. Αντιθέτως, οι σύλλογοι εξαναγκάζονται να απευθύνονται σε χορηγούς, εργολάβους και να συγκεντρώνουν επιπρόσθετες συνδρομές από τα μέλη για να επιζήσουν, την ίδια στιγμή που δίνεται πακτωλός χρημάτων σε ιδιωτικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι χρειάζεται να φωτίζουν τα προβλήματα του λαού.

ΓΩΓΩ ΓΑΛΥΦΟΠΟΥΛΟΥ
Το Λαϊκό Φροντιστήριο αποτελεί αποκούμπι για χιλιάδες οικογένειες

Η Γωγώ Γαλυφοπούλου απ' το Λαϊκό Φροντιστήριο, που στα πέντε χρόνια λειτουργίας του έχει απλωθεί σε όλη την Πάτρα και έχει στηρίξει πάνω από 3.000 μαθητές, σημείωσε ότι αποτελεί αποκούμπι για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για τη στήριξη των παιδιών τους, ενώ εκατοντάδες εκπαιδευτικοί προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους. Υπογράμμισε πως μέσω των μαθημάτων προωθούνται η κριτική σκέψη και η αφομοίωση της γνώσης, για να μπορούν οι μαθητές να τα αξιοποιήσουν στη ζωή. Το Λαϊκό Φροντιστήριο προσπαθεί να στηρίξει τις οικογένειες και να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά με τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της αγωνιστικής διεκδίκησης, της υπερηφάνειας. Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι απ' τους μισούς μαθητές δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ μόνο τρεις από τους 67 μαθητές της Γ' Λυκείου είχαν laptop ή tablet, με την πλειοψηφία να μην έχει καμιά πρόσβαση, με αποτέλεσμα οι μαθητές να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους. Υπογράμμισε ότι διεκδικήθηκε μέσω του δήμου να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους μαθητές, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση. Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το Λαϊκό Φροντιστήριο, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον πολυεπίπεδο ρόλο του.

Δεκάδες φορείς και σωματεία συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη χτεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από δεκάδες σωματεία και φορείς, και συγκεκριμένα:

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, Σωματείο Μετάλλου Ν. Αχαΐας, Σωματείο Εμπορίου & Υπηρεσιών, Σωματείο Νέων Τεχνολογιών & Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας, Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Αχαΐας, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτ. Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων «Hellas Can», Σωματείο Εργαζομένων «Σκλαβενίτη», Σωματείο Σχολικών Φυλάκων, Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων Ρίου, Σωματείο Εργαζομένων «Μέριμνας», Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Ν. Αχαΐας, Σωματείο Φαρμάκου Ν. Αχαΐας, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Ν. Αχαΐας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, Σύλλογος Υπαλλήλων Δ. Πατρέων, Σωματείο Εργαζομένων στην Καθαριότητα Δ. Πατρέων, Σωματείο Οδηγών - Χειριστών Δ. Πατρέων, Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Ν. Αχαΐας, Αντιπροσωπεία του ΔΣ Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, Παμμικρασιατικός Σύλλογος, Πολιτιστικός Σύλλογος Εξω Αγυιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Διονυσίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γούβας, Πολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Αγ. Νεκταρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαβλανίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Λεύκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Βούντενης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρόης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία Αλεξιώτισσα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγιαλεξιώτισσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομιού, Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβόλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρωμανού, Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου, Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας, Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πάτρας, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας, Σωματείο Αρτοποιών, Σωματείο Κρεοπωλών Πάτρας, Σωματείο Περιπτερούχων Πάτρας, Σωματείο Κομμωτών, Σωματείο Υδραυλικών, Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας, Σωματείο Βιοτεχνών Επεξεργασίας Μετάλλου Πάτρας, Σύνδεσμος Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων Πάτρας. Επίσης, αντιπροσωπεία των 111 εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» του δήμου Πάτρας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ