Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Δεν θα αφήσουμε εργοδοσία και κυβέρνηση να δημιουργούν γκέτο στους χώρους δουλειάς

Ο Νίκος Σαράντης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στην παρέμβασή του σημείωσε τη σημασία που έχει για τους οικοδόμους η πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Οπως είπε, τη στιγμή που τα άλλα κόμματα συμμετέχουν σε φιέστες και κάθονται στο ίδιο τραπέζι κεκλεισμένων των θυρών με εργοδότες μοιράζοντας την πίτα των επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, το ΚΚΕ καλεί τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στη δράση του Συνδικάτου Οικοδόμων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών του κλάδου, κόντρα στην τρομοκρατία εργολάβων και στην αυθαιρεσία τους, σημειώνοντας πως «όλο το προηγούμενο διάστημα, το Συνδικάτο μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων στον κλάδο μας, έδωσε μάχη σε κάθε εργοτάξιο και οικοδομή ώστε να μη μείνουν απροστάτευτοι οι συνάδελφοί μας και κύρια μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Το διάστημα της πανδημίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, αλλά και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία δεν τα δίπλωσαν, δεν έβαλαν λουκέτο όπως τα τσιράκια της εργοδοσίας της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και τα σωματεία που ελέγχει εδώ στην Πάτρα, που έλεγαν πως θα λογαριαστούμε μετά τον ιό και τελικά χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν εκτεθειμένοι στα νύχια της εργοδοσίας.

Δεκάδες Σωματεία και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας βρεθήκαμε στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, απαιτήσαμε να παρθούν μέτρα προστασίας, να μη γίνουν απολύσεις, να πληρωθούν δεδουλευμένα. Διεκδικήσαμε να ενταχθούν περισσότεροι οικοδόμοι και εργαζόμενοι άλλων κλάδων στην ενίσχυση των 800 ευρώ. Αυτή μας η παρέμβαση έφερε αποτελέσματα, είχαμε και νίκες».

«Σ' αυτήν τη γραμμή θα συνεχίσουμε, δεν πρόκειται να αφήσουμε εργοδοσία και κυβέρνηση να δημιουργούν γκέτο στους χώρους δουλειάς», τόνισε ξεκαθαρίζοντας «κι απ' αυτό το βήμα ότι είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, μόνο έτσι θα μπει φρένο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε το ΚΚΕ και είμαστε σίγουροι ότι θα σταθεί στο πλευρό μας, όπως έκανε μέχρι τώρα. Το δηλώνουμε καθαρά, δεν πρόκειται να πληρώσουμε πάλι την κρίση τους (...). Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε συμπαραστάτη το ΕΚ Πάτρας (...). Ειδικά αυτές τις μέρες που νομίζουν ότι με νόμους και διατάγματα θα μας απαγορεύσουν να διαδηλώνουμε. Θα πάρουν απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ