Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Κώστας ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Ως πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, απόμαχος της δουλειάς αλλά με συνέπεια και σταθερότητα στους δρόμους του αγώνα, δηλώνω την πλήρη και απόλυτη καταδίκη μου προς τον νέο «τρομονόμο», αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα του κυρίου Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Ο προκλητικός αυτός σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν εκπλήσσει εμάς τους παλαιότερους. Τα είδαμε και τα ακούσαμε και από άλλους. Με διαφορετικό μανδύα ή φρασεολογία κάθε φορά. Κοινή τους συνισταμένη ήταν, είναι και θα είναι η στοχοποίηση του «εχθρού λαού». Η επίθεση στη συνείδηση της νέας γενιάς, που βλέπει τις κυβερνήσεις να ταυτίζουν τους αγωνιστές του λαού, τους αγωνιζόμενους εργάτες, με τους τρομοκράτες και τους εγκληματίες. Ονομάζουν έγκλημα τη διεκδίκηση του μισθού, των ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, τον αγώνα για τη ζωή, για το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης.

Οσους νόμους κι αν ψηφίσουν, όσες διαταγές κι αν εκδώσουν, όσες απαγορεύσεις κι αν επιβάλουν, ο λαός μας, τα συνδικάτα μας, έχουμε πείρα. Δεν μας έβαλαν στο γύψο συνταγματάρχες, βασιλιάδες, χούντες και εφοπλιστές. Δεν θα το κάνουν τώρα τα παιδιά της Πρεσβείας και των τραπεζιτών. Οσοι νόμοι κι αν ψηφιστούν, οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ