Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Στην Ολομέλεια της Βουλής από σήμερα το κατάπτυστο νομοσχέδιο

Σήμερα το πρωί αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κατάπτυστου νομοσχεδίου με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση, βαθαίνοντας όλο το προηγούμενο αντιλαϊκό οπλοστάσιο, επιδιώκει το χτύπημα των διαδηλώσεων, την παραπέρα ένταση της κρατικής καταστολής, που πάει χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης του νομοσχεδίου και σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, απαιτεί την απόσυρσή του, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι αποτελεί αντιλαϊκό έκτρωμα, που ούτε «διορθώνεται» ούτε μπορεί να «βελτιωθεί», όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί με σαθρά επιχειρήματα και ψέματα να το νομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση. Το ΚΚΕ απέδειξε πως από το πρώτο άρθρο έως το τελευταίο, το νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρό του τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Στο μεταξύ, χτες, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με δήλωση της Φώφης Γεννηματά, ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει το κυβερνητικό τερατούργημα, υποστηρίζοντας προκλητικά ότι «με την καθοριστική παρέμβασή» του τάχα «το νομοσχέδιο άλλαξε ριζικά»! Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ από την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου παζάρευε με την κυβέρνηση κάποιες... «διορθώσεις» για να βρει άλλοθι να το υπερψηφίσει. Τελικά «πιάστηκε» από κάποιες «νομοθετικές βελτιώσεις» που κατέθεσε προς αυτόν το σκοπό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διατηρώντας αναλλοίωτο τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Χαρακτηριστικά, οι... «ριζικές αλλαγές», για τις οποίες κάνει λόγο η Φ. Γεννηματά, είναι ότι στα απαράδεκτα άρθρα που προβλέπουν την απαγόρευση διαδηλώσεων από την αστυνομία, προστέθηκε ως προϋπόθεση η ύπαρξη σύμφωνης γνώμης του προέδρου Πρωτοδικών, ενώ για τη διάλυση διαδήλωσης θα πρέπει να παρίσταται ή... να ενημερώνεται εισαγγελέας. Αφαιρέθηκε επίσης η πρόβλεψη ποινής φυλάκισης έως 1 έτους για όποιον συμμετέχει σε απαγορευμένη διαδήλωση, πρόβλεψη βέβαια που μπορεί να προστεθεί σε επόμενη νομοθετική παρέμβαση, αφού πρώτα με το νομοσχέδιο - έκτρωμα θεσμοθετηθούν οι αντιλαϊκές απαγορεύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη σειρά του, επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί επέκταση των όσων νομοθέτησε και ο ίδιος ως κυβέρνηση, στην ίδια κατεύθυνση, όπως ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, η μετατροπή των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς σε «ιδιώνυμο» αδίκημα, χώρια το γεγονός ότι διατήρησε τον τρομονόμο και το υπόλοιπο αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2020-07-04 00:00:00.0)
Με συλλαλητήρια στις 9 Ιούλη βροντοφωνάζουν: «Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!» (2020-07-04 00:00:00.0)
Ανοίγει πόρτες και παράθυρα για την απαγόρευση της λαϊκής διαμαρτυρίας (2020-07-03 00:00:00.0)
Κοινός στόχος των αστικών κομμάτων η αντιλαϊκή σταθερότητα (2020-01-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-12-12 00:00:00.0)
Η δημοκρατία του Πούτιν... (2004-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ