Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τους ένστολους έχει αποδειχθεί έμπρακτα

Ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ε.α., σημείωσε πως έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους τους ένστολους το ότι σε μια συνάντηση φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος που διοργανώνει το ΚΚΕ, με θέμα «την οργάνωση της πάλης για να μην πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση του συστήματος», δίνεται αυτό το βήμα για να εκφραστούν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τα στρατευμένα παιδιά του λαού.

«Οι ένστολοι έχουν τις ίδιες ανάγκες, ανησυχίες, προβλήματα και προβληματισμούς με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό και τη νεολαία. Υφίστανται, αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Γι' αυτό και δεν πρέπει τίποτα να τους ξεχωρίζει, να τους εξαιρεί από τα συλλογικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού», υπογράμμισε.

Αφού αναφέρθηκε στο πλήγμα που δέχτηκαν τα δικαιώματα των ενστόλων τα προηγούμενα χρόνια, επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τα προβλήματά τους έχει αποδειχθεί έμπρακτα, με τις πάνω από 100 Ερωτήσεις της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή μέσα στο 2019 και τις πάνω από 50 το 2020. Ειδική αναφορά έκανε στην επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σημειώνοντας πως είναι μονόδρομος για την εγχώρια και ξένη κεφαλαιοκρατική τάξη, λόγω του ακατάπαυστου ανταγωνισμού τους και της νομοτέλειας των καπιταλιστικών κρίσεων. Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Εχουμε ηθικό χρέος να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και τα εγγόνια μας, που μαστίζονται από την ανεργία, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης με απαράδεκτους μισθούς και ωράρια, που στενάζουν από την αβεβαιότητα της επιβίωσης. Μαζί με τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία που αγωνίζονται, συνεχίζουμε τη δράση μας, διεκδικώντας όλα μας τα αιτήματα, δίνουμε κι εμείς τη μάχη μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ