Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Βαθαίνει η στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο

Από την πρόσφατη κυβερνητική επίσκεψη στο Ισραήλ

Eurokinissi

Από την πρόσφατη κυβερνητική επίσκεψη στο Ισραήλ
Νέα συμφωνία με το Ισραήλ, που βαθαίνει ακόμα περισσότερο τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού, επικυρώθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις θετικές ψήφους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ελληνικής Λύσης και το υποκριτικό «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία που ο ίδιος προετοίμασε ως κυβέρνηση.

Η συμφωνία κατατέθηκε από το υπουργείο Αμυνας και έχει τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Αμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Αμυνας». Τη συμφωνία είχε κλείσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί το «πλαίσιο» για την παραπέρα αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων με το κράτος - δολοφόνο, όπως συμφωνήθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη εκεί.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ολ. Τελιγιορίδου, «αιτιολογώντας» το «παρών» και απογειώνοντας την κοροϊδία, είπε ότι «η δρομολόγηση της προσάρτησης της Δυτικής Οχθης ρίχνει σήμερα τη σκιά της σε αυτήν τη συζήτηση», ωστόσο στο διά ταύτα ανέφερε ότι η συμφωνία από την προηγούμενη κυβέρνηση «έγινε στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και της κοινής ωφέλειας των δύο χωρών», για την «αναβάθμιση του γεωπολιτικού μας ρόλου» κ.ο.κ.

Δείχνοντας ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, ακριβώς τα ίδια ανέφερε κλείνοντας τη συζήτηση και ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, για την «αναβάθμιση της χώρας στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι» και πως η συμφωνία όχι μόνο «αντικατοπτρίζει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο», αλλά τις επεκτείνει παραπέρα.

Οπως είπε, τώρα έρχεται και η «εντατικοποίηση των επαφών με ισραηλινές εταιρείες παραγωγής αμυντικού υλικού, οι οποίες ενδιαφέρονται» για «συνεργασία με ελληνικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας»... Οσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός την χαρακτήρισε «παράδοξο», αφού είναι «το κόμμα που ως κυβέρνηση την είχε υπογράψει το 2016».

Ενα ακόμα στίγμα για την εξωτερική πολιτική

Το ΚΚΕ καταψήφισε και κατήγγειλε τη συμφωνία. Οπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, είναι μια συμφωνία με ένα κράτος που επί 53 χρόνια κατέχει παλαιστινιακά εδάφη, φυλακίζει και δολοφονεί ακόμα και παιδιά, ετοιμάζεται να προσαρτήσει παλαιστινιακή γη και έχει τα όπλα του στραμμένα σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Τόνισε ότι θέλει πολύ θράσος από την κυβέρνηση να «κομπάζει για τη στρατηγική συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ», εμφανίζοντας «τη χώρα ούτε λίγο ούτε πολύ σαν θεματοφύλακα του Διεθνούς Δικαίου».

Επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός και οι λαοί της περιοχής γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μπίζνες που επαγγέλλονται οι συμφωνίες σας "τρέχουν" μαζί με την πολεμική προπαρασκευή. Είναι άρρηκτα δεμένες με τη βία, τον πόλεμο, τον ξεριζωμό. Σε αυτό ακριβώς συντείνει και η σημερινή Συμφωνία».

Χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απογείωση της υποκρισίας και πως θέλει να «συσκοτίζει το ότι ως κυβέρνηση αναβάθμισε σταθερά τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ».

Απαίτησε να υλοποιηθεί η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα στη Βουλή στις 22 Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και καμία κυβέρνηση δεν θέλει να υλοποιήσει για να μη «θίξει τα ισραηλινά κεφάλαια, με τα οποία στήνει γέφυρες για μπίζνες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι η Συμφωνία «είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθούν όλα τα κόμματα που κινούνται στο αμερικανοΝΑΤΟικό τόξο. Εμείς λέμε ευθέως ότι είναι μία συμφωνία - στίγμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας».

Οπως τόνισε, κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι προσπαθούν συνειδητά να σβήσουν τα «έργα και τις ημέρες» του κράτους του Ισραήλ από τη συνείδηση του ελληνικού λαού, που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται απέναντι στην πολιτική του κράτους - δολοφόνου. «Και εδώ, βέβαια, τη μεγάλη προσφορά την έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε, τονίζοντας πως «αναβάθμισε σε σημείο κορυφαίο τις σχέσεις με το Ισραήλ, όπως και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, προσπαθώντας να εξοβελίσει - αλλά δεν θα το καταφέρει - τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού».

Επισήμανε ότι είναι τουλάχιστον εμπαιγμός από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι είναι υπερασπιστές του διεθνούς δικαίου και πως θέλουν την Ελλάδα φιλειρηνική χώρα, όταν προωθούν τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, βάζουν τις Ενοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν σε ασκήσεις με αυτές των ΗΠΑ και του Ισραήλ που προσομοιώνουν επιθέσεις στο Ιράν, καλώντας το λαό να «είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ