ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Μάη 2001
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Κλείνουν τα πάντα

Οι ΕΒΕ συμμετέχουν αγωνιστικά στις αυριανές κινητοποιήσεις

Κλείνουν αύριο τα μαγαζιά, τις βιοτεχνίες και τα εργαστήριά τους οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι όλης της χώρας και κατεβαίνουν στο δρόμο, διεκδικώντας μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τους συνταξιούχους τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους στην Κοινωνική Ασφάλιση και την αναβάθμιση των συντάξεων και των παροχών υγείας. Οι ΕΒΕ αγωνίζονται μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στην κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, παλεύουν για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποτελούν υλοποίηση των εντολών του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι οργανώσεις των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για την επιτυχία της αυριανής κινητοποίησης. Πραγματοποιούνται συσκέψεις, και γενικές συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς. Για να μην ανοίξει ούτε ένα μαγαζί, ούτε μια βιοτεχνία, ούτε ένα εργαστήριο. Για να είναι όλοι παρόντες στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Γιατί το Ασφαλιστικό, οι συντάξεις και οι παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν είναι υπόθεση κάθε ατόμου ξεχωριστά, αλλά συνολική υποχρέωση της κοινωνίας και δικαίωμα του λαού.

Οι Ομοσπονδίες, τοπικές και κλαδικές, τα σωματεία, οι ενώσεις των ΕΒΕ με ανακοινώσεις τους η μία μετά την άλλη δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην αυριανή κινητοποίηση. Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Αθήνας δηλώνει ότι θα συμμετέχει καθολικά. Καλεί τα σωματεία -μέλη της και όλους τους ΕΒΕ να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να πάρουν μέρος στην προσυγκέντρωση των ΕΒΕ στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.30 το πρωί.

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στεγνοκαθαριστηρίων, Ταπητοκαθαριστηρίων, Πλυντηρίων, Σιδηρωτηρίων, Βαφείων και Συναφών Επαγγελμάτων, καλώντας τους επαγγελματίες του κλάδου να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Στα Γιάννενα η κεντρική συγκέντρωση είναι στο Εργατικό Κέντρο στις 10.00 το πρωί. Συνδιοργανώνεται από την Ομοσπονδία ΕΒΕ Ιωαννίνων, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο, την ΑΔΕΔΥ, το Δικηγορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τη Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ.

Οι ΕΒΕ παλεύουν για:

  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση με παροχές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για όλους.
  • Ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου τομέα της υγείας και πρόνοιας, ισότιμη και δωρεάν για όλους.
  • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια ηλικίας για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Για γυναίκες με ανάπηρο σύζυγο ή παιδί στα 50 χρόνια.
  • Πλήρη συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια ασφάλισης, ανεξάρτητα από όριο ηλικίας.
  • Κατοχύρωση του κατώτερου ορίου σύνταξης με 13,5 χρόνια ασφάλισης. Κατώτερη σύνταξη στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
  • Για όσους ασφαλισμένους δε συμπληρώνουν τον ελάχιστο χρόνο συνταξιοδότησης, να καθιερωθεί ο θεσμός της Κοινωνικής Ασφάλισης για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών με κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καθιέρωση της διμερούς χρηματοδότησης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, 2/3 το κράτος και 1/3 ο ασφαλισμένος.
  • Να επιστραφούν στον ΟΑΕΕ από το κράτος οι παρακρατηθέντες πόροι που ξεπερνούν τα 120 δισ. δρχ. και το ΕΚΑΣ.
  • Ενταξη στον ΟΑΕΕ όλων όσοι δεν προσφέρουν μισθωτή εργασία και κατάργηση της εξαίρεσης από την υποχρεωτική ασφάλιση των αυτοαπασχολούμενων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων.
  • Ρύθμιση των χρεών των ασφαλισμένων και δραστική μείωση των τελών καθυστέρησης στο ύψος του πληθωρισμού.
  • Αιρετή διοίκηση στον ΟΑΕΕ που θα αποτελείται από ασφαλισμένους και συνταξιούχους και σώμα ελέγχου με το σύστημα της απλής αναλογικής. Στο ΔΣ να συμμετέχει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ταμείο και το κράτος να περιοριστεί σε έναν εκπρόσωπο που θα ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων του ΔΣ και των άλλων οργάνων του ταμείου.
  • Κατάργηση του διαχωρισμού παλιών και νέων ασφαλισμένων. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
ΚΚΕ
Με συνέπεια στο πλευρό των ΕΒΕ

Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ

Από τη συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ
Από τη συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ
Την ανάγκη να υπάρξουν διεκδικήσεις και προαπαιτούμενα όσον αφορά το Ασφαλιστικό και για τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους, υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γ. Μότσο. Η Αλ. Παπαρήγα, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα και των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό, υπογράμμισε την άποψη του Κόμματος ότι χρειάζεται κοινή δράση και κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στους εργατοϋπαλλήλους, στους ΕΒΕ και την αγροτιά, στη βάση των προβλημάτων που τους ενώνουν.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Μότσος, αξιολογώντας τη στάση των κομμουνιστών στους αγώνες, είπε: «Πρέπει να ομολογήσω ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για το Ασφαλιστικό» και συμπλήρωσε: «Με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα πραγματικά είναι δίπλα μας και θα βοηθήσει και στη Βουλή, αλλά και στους αγώνες τους κοινωνικούς προκειμένου να κατοχυρώσουμε αυτό το σύστημα και να το αναβαθμίσουμε». Σημείωσε επίσης ότι ο δρόμος για το Ασφαλιστικό είναι μακρύς. «Θέλω να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματέα», κατέληξε, «για τη συμπαράσταση που δείχνει και την κατανόηση στα προβλήματα των μικρομεσαίων».

Η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Οπως υποστηρίζουμε για τους εργατοϋπαλλήλους και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, πρέπει να υπάρξουν διεκδικήσεις και προαπαιτούμενα όσον αφορά στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή τη συνταξιοδότηση, την υγεία και την πολιτική πρόνοιας.

Παίρνουμε υπόψη ότι ένα μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα οικονομικά, άλλοι επιβίωσης και άλλοι βλέπουν να χειροτερεύει η θέση τους στην ελληνική οικονομία, στην ελληνική κοινωνία. Παίρνουμε, επίσης, υπόψη ότι οι παροχές, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, αλλά και στις συντάξεις είναι κατώτατες, κάτω, αν θέλετε, και του στοιχειώδους ανεκτού επιπέδου. Να πούμε ένα παράδειγμα: Σαν ένα ενδεικτικό παράδειγμα, οι γυναίκες που δουλεύουν στο χώρο των ΕΒΕ, κρατούν τα μαγαζιά ανοιχτά, δεν έχουν ούτε τις στοιχειώδεις παροχές που έχουν σχέση με τη μητρότητα. Ούτε στοιχειώδεις, ούτε ίσες με τις άλλες κατηγορίες των εργαζομένων.

Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να συγκροτηθεί ένα ταμείο για τους αυτοαπασχολούμενους, το οποίο ταμείο να χρηματοδοτείται αποκλειστικά κατά τα δύο τρίτα από το κράτος και ένα τρίτο από τους ίδιους. Μπορεί κανείς να δει και μια εσωτερική διαβάθμιση, δεδομένου ότι όντως αυτό το στρώμα δεν είναι απολύτως ενιαίο. Αυτή όμως είναι η γενική μας λογική και οπωσδήποτε υποστηρίζουμε την αύξηση του κατώτατου επιπέδου συντάξεων, διότι οι συντάξεις τους είναι συντάξεις κυριολεκτικά πείνας, όπως και την αποφασιστική βελτίωση των παροχών υγείας που τη θεωρούμε ότι είναι από τους χώρους εκείνους που έχουν ακόμη μεγαλύτερη στέρηση σε σχέση με το ήδη χαμηλό επίπεδο προσφοράς υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.

Επίσης, πιστεύουμε στην κοινή δράση και στην κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στους εργατοϋπαλλήλους, στους ΕΒΕ, όπως και με την αγροτιά. Μπορεί τα προβλήματα να συνειδητοποιούνται στον ένα ή στον άλλο βαθμό με διαφορετικό τρόπο ή να υπάρχουν και ορισμένες διαφορές αντικειμενικά. Παρ' όλα αυτά θεωρούμε ότι αυτό που τους ενώνει σήμερα και αύριο είναι πολύ ισχυρότερο από αυτό που πιθανόν, ή που πραγματικά, τους χωρίζει».

ΑΓΡΟΤΕΣ
«Εμπρός για κοινή δράση»!

Συνδικαλιστικά στελέχη Aγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών δηλώνουν στο «Ρ» την απόφαση του αγροτικού κόσμου να διεκδικήσει αγωνιστικά - με τους άλλους εργαζόμενους - το δικαίωμα στην Kοινωνική Aσφάλιση και τη μείωση του κοινωνικού ελλείμματος

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση με τους άλλους εργαζόμενους για την περιφρούρηση των μέχρι σήμερα κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεων και να διεκδικήσουν ανθρώπινες συντάξεις και, γενικότερα, βελτίωση του ισχύοντος κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις που έκαναν στο «Ρ» οι Δ. Πολύζος (πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Τρικάλων), Α. Θωμόπουλος (μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη»), Δ. Τσιανάβας (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας), Κ. Σιώμος (μέλος της διοίκησης της Ενωσης Συνεταιρισμών Αλμυρού και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σούρπης), Ν. Αγγελής (μέλος της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Περίβλεπτου Μαγνησίας).

Ιδού τι δήλωσαν στο «Ρ» τα 5 συνδικαλιστικά στελέχη του αγροτικού χώρου, παραμονές της νέας 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποίησης των εργαζομένων για την περιφρούρηση των κοινωνικοασφαλιστικών τους κατακτήσεων:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

«Το δικαίωμα του αγροτικού κόσμου στην Κοινωνική Ασφάλιση "σφυροκοπήθηκε" άγρια με το νόμο για τον λεγόμενο νέο ΟΓΑ, που είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Επόμενο είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες που έχουν οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ ν' αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους και να κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη. Ο νόμος αυτός ήταν η "πρόβα τζενεράλε" της κυβέρνησης για να επιδοθεί στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης των εργατοϋπαλλήλων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Κατά συνέπεια ο αγώνας για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι χρέος όλων. Εργαζόμενοι, αγρότες, μικρέμποροι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι πρέπει να διαβούν όλοι μαζί το δρόμο του κοινού αγώνα».

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

«Πριν τρία χρόνια δέχτηκε σφοδρή επίθεση το δικαίωμα των αγροτών στην Κοινωνική Ασφάλιση. Και σήμερα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να "σαρώσει" τ' ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των λαϊκών στρωμάτων. Η αντιασφαλιστική πολιτική, που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει ένα και μοναδικό σκοπό: Να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, υλοποιώντας τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ. Εμείς πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα ένα μήνυμα, μέσα από το δρόμο του κοινού αγώνα αγροτών, εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων και όλων των ανθρώπων του μόχθου και της δουλιάς: Το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν παζαρεύεται σε κανένα "τραπέζι" "κοινωνικού διαλόγου". Είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των λαϊκών αγώνων».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ

«Χιλιάδες αγρότες, ύστερα και από την εφαρμογή του νόμου για την ασφάλισή τους, δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ και κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι. Και πώς να τις πληρώσουν, άλλωστε, αφού το εισόδημά τους συνεχώς συρρικνώνεται, με την αύξηση του κόστους παραγωγής, τους περιορισμούς στις καλλιέργειες, το "πάγωμα» ή τις μειώσεις των τιμών πώλησης των αγροτικών προϊόντων. Και κάθε χρόνο μας σπρώχνουν όλο και σε χειρότερες καταστάσεις. Είναι σαφέστατο σε όλους μας ότι την ευθύνη φέρουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί με τα μέτρα που ανακοίνωσε να κατεδαφίσει πλήρως την Κοινωνική Ασφάλιση. Γι' αυτό είναι υπόθεση όλων μας να συντονίσουμε τη δράση μας και να παλέψουμε για ν' ανατραπούν αυτές οι επιλογές».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΩΜΟΣ

«Οι αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα των αγροτών έχουν διαμορφώσει μια τραγική κατάσταση. Με την εφαρμογή τους, όπως όλα δείχνουν, θα μείνουμε χωρίς σύνταξη, ενώ κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και ένοχη γι' αυτή την κατάσταση, όπως και για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι η πολιτική των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Οπως επιχειρεί να εξυπηρετήσει στην προκειμένη περίπτωση, μεταξύ των άλλων, τα συμφέροντα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Απαιτείται, λοιπόν, συντονισμένη δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, που μέσα από τους λαϊκούς αγώνες κατακτήθηκε».

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τ' αντιασφαλιστικά μέτρα που κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως έκανε πριν τρία χρόνια σε βάρος των αγροτών. Πρώτα, δηλαδή, δοκίμασε σε βάρος μας και τώρα δοκιμάζει, σε βάρος όλων των φτωχών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων, ν' αφαιρέσει το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση για να βγει κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο. Ο αγροτικός κόσμος είναι οργισμένος και αγανακτισμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Περίβλεπτο το 45% των αγροτών αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές προς τον ΟΓΑ. Πρέπει, όμως, η οργή και η αγανάκτηση να μετουσιωθούν σε οργανωμένη και συντονισμένη αντίσταση και αγώνα για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Αγρότες, εργάτες, μικρέμποροι και όλα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ενωθούν και ν' ακολουθήσουν κοινή πορεία αγωνιστικής δράσης».


Νέοι εργαζόμενοι στις τράπεζες

Σύσκεψη για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, την επιχειρούμενη διεύρυνση του ωραρίου συναλλαγών στις τράπεζες, τις συνθήκες εργασίας και το πώς οι νέοι εργαζόμενοι θα οργανώσουν μια ουσιαστική παρέμβαση σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, διοργανώνει η πρωτοβουλία νέων εργαζόμενων στις τράπεζες, σήμερα Τετάρτη στις 4.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σίνα 16).

Διεθνής αλληλεγγύη

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων και στην αυριανή απεργιακή τους κινητοποίηση, εκφράζουν με μηνύματά τους προς το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συνδικάτα απ' όλο τον κόσμο. Σε μήνυμά της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση (ΠΣΟ) στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων εργαζομένων για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική. Η ΠΣΟ καλεί τα συνδικάτα μέλη της σε όλο τον κόσμο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των συναδέλφων τους στην Ελλάδα.

«Η πάλη σας που οδήγησε στην υποχώρηση της κυβέρνησης πρέπει και μπορεί να συντελέσει στην πλήρη εγκατάλειψη των αντιλαϊκών αυτών μέτρων. Στην ανάληψη από το κράτος και την εργοδοσία των οικονομικών ευθυνών για ανθρώπινη κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις, για ελάττωση και όχι αύξηση της εργάσιμης ηλικίας για ενδυνάμωμα τελικά των εργατικών λαϊκών δυνάμεων που αντιπαλεύουν την πολιτική των πολυεθνικών μονοπωλίων». Αναφέρουν στο μήνυμά τους Ελληνοαυστραλοί συνδικαλιστές και σημειώνουν: «Και εδώ στην Αυστραλία το εργατικό κίνημα, στις τάξεις του οποίου βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Ελληνοαυστραλοί, αντιπαλεύει τον ίδιο εχθρό, τον καπιταλισμό».

Απολύσεις στην ΑΤΕΝΕ

Ακαριαία ήταν η απάντηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας στις απολύσεις δύο εργατών που έγιναν την περασμένη Παρασκευή από την κατασκευαστική εταιρία «ΑΤΕΝΕ» στην περιμετρική της Πάτρας. Κήρυξε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα στο χώρο της περιμετρικής με αίτημα την επαναπρόσληψη των δύο εργατών, ενώ με απόφασή του για τον ίδιο λόγο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προκήρυξε 24ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία στο τμήμα που δραστηριοποιείται η «ΑΤΕΝΕ».

Οι εργασίες αυτή τη στιγμή στο χώρο της περιμετρικής έχουν σταματήσει καθώς ο αγώνας συνεχίζεται κάτω από τη μαζική και αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων που όλες αυτές τις μέρες βρίσκεται στο πλευρό των εργατών. Οι εργάτες με τη συμπαράσταση του Συνδικάτου τους δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την επαναπρόσληψη των δύο εργατών. Σήμερα το πρωί θα γίνει συνάντηση εργατών και εργοδοσίας με την Επιθεώρηση Εργασίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τις απαράδεκτες και αιφνιδιαστικές απολύσεις εργαζομένων από την Κοινοπραξία Γ.Ν. ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΤΤΕΒΕ - ΑΤΕΝΕ ΑΕ που δραστηριοποιείται στην περιμετρική της Πάτρας» και απαιτεί να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ