ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ - ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
«Ούτε σκορπάμε, ούτε τα παρατάμε!»

Από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Στροφυλιά στις 21 Αυγούστου
Από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Στροφυλιά στις 21 Αυγούστου
Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας καταγγέλλει το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι ένα μήνα μετά τις φωτιές δεν έχουν ξεκινήσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και ότι αντί η κυβέρνηση να στηρίξει τους πληγέντες, επιχειρεί να τους διασπάσει και να προωθήσει τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει ότι ένα μήνα μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής «μόνο ο καθαρισμός των κεντρικών δρόμων έχει ξεκινήσει».

Τονίζει μάλιστα ότι στη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος «μας έταξαν ότι σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουν κάποια στοιχειώδη αντιδιαβρωτικά (κορμοδέματα) και θα δουλέψουμε σε αυτά, χωρίς να δεσμεύεται για το πόσο θα κρατήσουν και για το πόση έκταση θα καλύψουν».

Και προσθέτει: «Δεν δεσμεύτηκε για το τι θα γίνει με τα υπόλοιπα αντιδιαβρωτικά, τις ολοκληρωμένες μελέτες και την επίβλεψη που χρειάζεται από κράτος - Δασαρχείο. Δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τα αντιπλημμυρικά. Ούτε δεσμεύτηκε για τα 15 χρόνια δουλειάς που ζητάμε. Μας είπε να μπούμε για δουλειά με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως ψήφισαν ήδη την προηγούμενη στη Βουλή, και μετά το ξαναβλέπουμε. Μιλάμε για προγράμματα φτιαγμένα να είναι μικρής διάρκειας (κάποιους μήνες) και να δίνουν τα ψίχουλα των 530 ευρώ. Οσο για τις αποζημιώσεις, δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τα σπασμένα κανενός!».

Το Σωματείο υπογραμμίζει πως «αυτή η κατάσταση όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ότι θα μπορέσουμε όλοι μας να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας, αλλά είναι και άμεσα επικίνδυνη για τις ζωές μας», ενώ επισημαίνει ότι «μπαίνουμε σε περίοδο βροχοπτώσεων και δεν υπάρχουν μελέτες για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στο δάσος και στα χωριά της περιοχής. Πότε θα τις κάνουν και πότε θα γίνουν; Αμα πρώτα πνιγούμε κι άμα ξεσαριστούν τα βουνά και δεν φυτρώνει σπυρί, τι να τα κάνουμε ύστερα;».

Μοιράζουν υποσχέσεις

Παράλληλα, το Σωματείο αναφέρεται στα αιτήματα τόσο των ίδιων των ρητινοκαλλιεργητών όσο και των υπόλοιπων πληγέντων της βόρειας Εύβοιας, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή και έχουν εγκριθεί από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Στροφυλιάς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων, αλλά επιπρόσθετα επιχειρεί να διασπάσει την ενότητα του αγώνα και της διεκδίκησης.

«Μας σέρνουν από συνάντηση σε συνάντηση, μας ξαναρωτάνε τι ζητάμε και μοιράζουν υποσχέσεις. Οταν θέλουν να μας αρμέξουν πάνε νύχτα 15 Αυγούστου και τα ψηφίζουν σε ένα βράδυ. Τώρα θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν συνεννοούνται δήμοι - Περιφέρεια - κυβέρνηση, ούτε κι οι υπουργοί αναμεταξύ τους, και θέλουν να πηγαίνουμε το γράμμα ξεχωριστά στον καθένα! Κάνουν και τις πονηριές να ξεμοναχιάζουν πότε τον έναν και πότε τον άλλον σε συναντήσεις. Παλιά τους τέχνη κόσκινο για να μας κουράσουν, να μας κομματιάσουν, για να μας βάλουν να φαγωθούμε και στο τέλος να αλωνίσουν οι όμιλοι και τα μεγάλα συμφέροντα!», τονίζει το Σωματείο και καταλήγει:

«Ούτε σκορπάμε ούτε τα παρατάμε!

Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε στον τόπο μας και για να μην πνιγούμε, ζητάμε εδώ και τώρα:

- Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας. Να εξασφαλιστούν η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους.

- Αμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων, χωρίς κανέναν όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

- Αποζημίωση για τη φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμή επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση).

- Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όποιον ρετσινά - δασεργάτη επιθυμεί και έχει θεμελιώσει δικαίωμα (πάνω από 4.500 Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα) στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες.

- Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά, γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. Απασχόληση όλων των ρετσινάδων στα αντιπλημμυρικά έργα με την επιστημονική επίβλεψη των δασαρχείων. Οι ρετσινάδες έχουν γνώση του δάσους και τα αναγκαία εργαλεία.

- Αμεση εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από τα αρμόδια δασαρχεία και τις υπηρεσίες, για να επανέλθει το πευκοδάσος και να μη γίνει ζούγκλα. Απασχόληση όλων των ρετσινάδων με σταθερή σχέση εργασίας, για τη φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους, για να μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να το ξαναδούν.

- Στελέχωση των Δασαρχείων Λίμνης και Ιστιαίας με δασολόγους και δασοπόνους, για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση.

- Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κόψουν ξύλα για τις προσωπικές τους ανάγκες σε περιοχές που δεν επηρεάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

- Για όσους συναδέλφους έχουν παιδιά που σπουδάζουν, να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες.

- Πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ για όλους τους κατοίκους των δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας.

- Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό, στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους, για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών».

«Κοσκινίζουν» τους πληγέντες και στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Την ώρα που η κυβέρνηση περνά από «κόσκινο» τους πληγέντες από την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, επιδιώκοντας να υποτιμήσει ζημιές και να εξαιρέσει δικαιούχους, η «επιτροπή ανασυγκρότησης» - εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων ξεκίνησε περιοδεία και επαφές στην περιοχή, στοχεύοντας στη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης και αποδοχής.

Συγκεκριμένα, στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια βρίσκεται από χτες το πρωί ο Σταύρος Μπένος, επικεφαλής της επιτροπής, ο οποίος είχε συνάντηση με τους δημάρχους της περιοχής και τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, ενώ σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Λίμνης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η παρουσία του Στ. Μπένου στη βόρεια Εύβοια έχει διερευνητικό χαρακτήρα και στοχεύει στην καταγραφή της κατάστασης και των αιτημάτων των φορέων της περιοχής, καθώς και στη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης στα όσα η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει στην περιοχή μέσα από την «επιτροπή ανασυγκρότησης».

Συνεχίζεται η πλατιά αλληλεγγύη

Την ίδια στιγμή ο λαός της βόρειας Εύβοιας, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τις επιτροπές πυρόπληκτων, οργανώνει τον αγώνα του για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του, ενώ δέχεται την πιο πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Με παρακαταθήκη το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Στροφυλιάς, οι πυρόπληκτοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, με επόμενο σταθμό της πάλης τους τη συναυλία - κινητοποίηση που προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στον Πύργο

Με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έδωσε το μεγάλο συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης, η Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων της Ηλείας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της, εντείνοντας τις δράσεις της, προκειμένου να μην φύγει κανείς από τον τόπο του, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου μήνα.

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής στις 10 π.μ. στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στον Πύργο, προκειμένου να επιδοθεί και το ψήφισμα των φορέων που την συγκροτούν, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

«Οι κυβερνήσεις περί άλλων τυρβάζουν»

«Πρόκειται για συνέχεια των ενεργειών μας, που δεν θα σταματήσουν», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, Θανάσης Βομπίρης, υπογραμμίζοντας: «Δεν θα κάτσουμε με "σταυρωμένα" τα χέρια. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Ωθηση στη θέλησή τους να αγωνιστούν δίνουν και τα λόγια του γνωστού Ηλείου ηθοποιού, Κώστα Καζάκου, που μεταξύ άλλων απευθυνόμενος την περασμένη Πέμπτη στους συγκεντρωμένους, που έδειξαν τον δρόμο της πάλης, επισήμανε: «Αυτήν την οργή, αυτή την αγανάκτηση και τον θυμό δεν πρέπει να την αφήσετε να ξεθυμάνει. Πρέπει να μας οδηγήσει στο να αλλάξει κάτι, διότι τον τόπο μας θα περάσουν πολλά χρόνια να τον δούμε ξανά όπως ήταν και ίσως τα παιδιά μας με το ζόρι να προλάβουν», προειδοποιώντας: «Οι πυρκαγιές δεν σταματάνε, ούτε τον Σεπτέμβρη, ούτε τον Οκτώβρη, ενώ ο χειμώνας είναι "κοντός" και το επόμενο καλοκαίρι έρχεται γρήγορα».

Αναφερόμενος και στις αιτίες των τραγικών γεγονότων σημείωσε: «Οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν και μένουν πάντα τα ίδια. Αυτοί - δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να το καταλάβει κανείς - έχουν άλλες προτεραιότητες, περί άλλων τυρβάζουν, άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν και δεν είναι τα συμφέροντα του λαού, αλλά τα οργανωμένα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Στο μεταξύ, οι πυρόπληκτοι με τις επιτροπές τους ετοιμάζουν και άλλες δράσεις και συντονισμό με άλλες πυρόπληκτες περιοχές.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Κινητοποίηση την Κυριακή για αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση

Σε συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή, 12 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στην 4η είσοδο του οικισμού ΤΙΤΑΝ (Εκκλησιαστικά) καλούν μαζικοί φορείς του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας με αίτημα την αντιπυρική και την αντιπλημμυρική θωράκιση στην περιοχή, αποζημιώσεις και μέτρα αποκατάστασης από την καταστροφική πυρκαγιά.

Το κάλεσμα υπογράφουν η Ενωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναρίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Γεωργίου Ερενείας, ο Αναπτυξιακός Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Μάνδρας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Ολοι εμείς οι κάτοικοι των Βιλίων και των διαφόρων οικισμών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, που τις τελευταίες βδομάδες ζήσαμε τον εφιάλτη της φωτιάς, που δώσαμε μάχη για να σώσουμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, βαδίζουμε στον δρόμο των πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας. Το συγκλονιστικό συλλαλητήριο και το ψήφισμα που εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες μάς δίνουν πραγματικό θάρρος και ελπίδα. Το έγκλημα είναι μεγάλο, δεν μπορεί να ξεχαστεί. Είναι έγκλημα ενάντια στον λαό όλης της Αττικής.

Δεν θα μείνουμε παρατηρητές του "μαύρου" της φωτιάς και του "καφέ" της πλημμύρας. Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας που ένας από τους πιο σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου όλης της Αττικής αφέθηκε στο έλεός του να καεί απ' άκρη σ' άκρη και είχε ως αποτέλεσμα 100.000 στρέμματα να γίνουν στάχτη. Πλέον το μόνο που μπορούμε να αναπνεύσουμε είναι κάρβουνο από τη μία και ο καρκίνος του ΧΥΤΑ Φυλής από την άλλη.

Ολα αυτά τα χρόνια, με ευθύνη του κράτους, δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπυρικής προστασίας και προστασίας του δάσους.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι το Δασαρχείο του Αιγάλεω στο οποίο υπαγόμαστε και έχει στην ευθύνη του 600.000 στρέμματα δάσους, δεν έχει ούτε έναν δασεργάτη! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι φέτος δόθηκαν μόλις 30.000 ευρώ για διάνοιξη δασικών δρόμων σε όλη την Αττική, την ίδια ώρα που δίνονται εκατομμύρια σε κλινικάρχες, αεροπορικές εταιρείες, ΜΜΕ και εταιρείες διοδίων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ούτε τη διαχρονική υποχρηματοδότηση για μέτρα πρόληψης και καταστολής της πυρκαγιάς ούτε τη διαχρονική υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Βαρεθήκαμε να ακούμε λόγια συμπόνιας μετά από κάθε καταστροφή στην περιοχή μας και δικαιολογίες για το τι φταίει κάθε φορά. Πότε "η μεγάλη καταιγίδα", πότε η "κλιματική αλλαγή" και πότε τα "πολλά μποφόρ". Δεν θα μας ξεγελάσουν τα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

Ολοι στον αγώνα!».

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλειστούν πολλοί από την επιδότηση ενοικίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγάλο μέρος των πυρόπληκτων της χώρας να μην πάρει το επίδομα ενοικίου αφήνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, 3 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με όσα διέρρεαν τα συναρμόδια υπουργεία, το επίδομα θα δοθεί μόνο σε όσους δεν έχουν σπίτι στον ίδιο δήμο. Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν δήμοι που έχουν πολύ μεγάλη χιλιομετρική κάλυψη, όπως για παράδειγμα στην Εύβοια ή στην Αττική, αυτομάτως προκύπτει θέμα, μιας και μπορεί μια οικογένεια να έχει σπίτι στον ίδιο δήμο που να το νοικιάζει ή να φιλοξενεί κάποιο συγγενικό μέλος της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιδότηση είναι μόνο για 2 χρόνια, ενώ φτάνει για 5 άτομα τα ...500 ευρώ το μήνα, όταν για ένα αντίστοιχο σπίτι πρέπει να πληρώσουν σε τιμές αγοράς σχεδόν τα διπλάσια. Προκύπτει ότι ένας μεγάλος αριθμός πληγέντων ή θα νοικιάσει ένα σπίτι που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες μια αξιοπρεπούς διαβίωσης ή θα φιλοξενείται αναγκαστικά σε σπίτια συγγενών!

Μένει να δούμε πιο συγκεκριμένα τι προβλέπει η ΚΥΑ, μιας και μένει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείονται πολλοί ακόμα, αφού κάποιοι που έμεναν σε εξοχική κατοικία των γονιών τους και δεν την είχαν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία μπορεί να μείνουν εκτός! Ο,τι δηλαδή έγινε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, όπως στη φωτιά στο Μάτι το 2018, όπου υπάρχουν ακόμα οικογένειες που δεν έχουν λάβει το επίδομα, για όλους τους παραπάνω λόγους.

Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση λανσάρει ότι το επίδομα θα χορηγείται με αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, έχει διάρκεια έως και δύο χρόνια και τα ποσά κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ. Πιο αναλυτικά: 1 άτομο, 300 ευρώ τον μήνα. Ζευγάρι, 350 ευρώ τον μήνα. 3 άτομα, 400 ευρώ τον μήνα. 4 άτομα, 450 ευρώ τον μήνα. 5 άτομα, 500 ευρώ τον μήνα.

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Κατοίκων Θρακομακεδόνων - Βαρυμπόμπης

Μετά από κάλεσμα πυρόπληκτων και εκλεγμένων σε Διοικητικά Συμβούλια συλλόγων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, μαζική συνέλευση που αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής Κατοίκων Θρακομακεδόνων - Βαρυμπόμπης, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για να κλιμακώσει τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.

Σχολικά είδη για τα παιδιά συγκεντρώνει η ΟΓΕ

Την αλληλεγγύη της στους πυρόπληκτους συνεχίζει να οργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Μπροστά στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, οι σύλλογοι και οι ομάδες της Αττικής συγκεντρώνουν σχολικά είδη, με στόχο να παραδοθούν την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων στον κόμβο Στροφυλιάς στη Βόρεια Εύβοια.

Τα είδη (σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, ψαλιδάκια, γόμες, ξύστρες) θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), σήμερα Τρίτη (1 μ.μ. - 8 μ.μ.), Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (10 π.μ. - 5 μ.μ.) και το Σάββατο (10 π.μ. - 12 μ.).

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους στις 19 Σεπτέμβρη

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής αποφάσισε να πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης των πυρόπληκτων περιοχών, συνδράμοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο στην τεράστια προσπάθεια που κάνει ο λαός αυτών των περιοχών να μείνει στον τόπο του και να σταθεί στα πόδια του.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021 στο Θεατράκι της Ρεμίζας στο Λαύριο, στις 7 μ.μ.

Η είσοδος είναι δωρεάν και για όσους θέλουν να συνδράμουν, η αλληλεγγύη θα συλλέγεται είτε με είδη πρώτης ανάγκης, είτε με το ειδικό κουπόνι ενίσχυσης των πυρόπληκτων που θα διακινείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου στο χώρο της συναυλίας.

Πυρκαγιά χτες στις Ερυθρές

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες αργά το μεσημέρι στην περιοχή των Ερυθρών Αττικής σε δασική έκταση στην επαρχιακή οδό Ερυθρών - Δάφνης, κοντά στα Δερβενοχώρια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν, στην αρχή, 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα και στη συνέχεια οι επίγειες δυνάμεις αυξήθηκαν καθώς στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι 4 μποφόρ. Η φωτιά αργά το απόγευμα δινόταν από την Πυροσβεστική ως οριοθετημένη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ