Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Κοσκινίζουν» τους πληγέντες και στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Την ώρα που η κυβέρνηση περνά από «κόσκινο» τους πληγέντες από την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, επιδιώκοντας να υποτιμήσει ζημιές και να εξαιρέσει δικαιούχους, η «επιτροπή ανασυγκρότησης» - εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων ξεκίνησε περιοδεία και επαφές στην περιοχή, στοχεύοντας στη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης και αποδοχής.

Συγκεκριμένα, στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια βρίσκεται από χτες το πρωί ο Σταύρος Μπένος, επικεφαλής της επιτροπής, ο οποίος είχε συνάντηση με τους δημάρχους της περιοχής και τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, ενώ σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Λίμνης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η παρουσία του Στ. Μπένου στη βόρεια Εύβοια έχει διερευνητικό χαρακτήρα και στοχεύει στην καταγραφή της κατάστασης και των αιτημάτων των φορέων της περιοχής, καθώς και στη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης στα όσα η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει στην περιοχή μέσα από την «επιτροπή ανασυγκρότησης».

Συνεχίζεται η πλατιά αλληλεγγύη

Την ίδια στιγμή ο λαός της βόρειας Εύβοιας, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τις επιτροπές πυρόπληκτων, οργανώνει τον αγώνα του για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του, ενώ δέχεται την πιο πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Με παρακαταθήκη το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Στροφυλιάς, οι πυρόπληκτοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, με επόμενο σταθμό της πάλης τους τη συναυλία - κινητοποίηση που προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ