Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στον Πύργο

Με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έδωσε το μεγάλο συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης, η Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων της Ηλείας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της, εντείνοντας τις δράσεις της, προκειμένου να μην φύγει κανείς από τον τόπο του, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου μήνα.

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής στις 10 π.μ. στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στον Πύργο, προκειμένου να επιδοθεί και το ψήφισμα των φορέων που την συγκροτούν, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

«Οι κυβερνήσεις περί άλλων τυρβάζουν»

«Πρόκειται για συνέχεια των ενεργειών μας, που δεν θα σταματήσουν», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, Θανάσης Βομπίρης, υπογραμμίζοντας: «Δεν θα κάτσουμε με "σταυρωμένα" τα χέρια. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Ωθηση στη θέλησή τους να αγωνιστούν δίνουν και τα λόγια του γνωστού Ηλείου ηθοποιού, Κώστα Καζάκου, που μεταξύ άλλων απευθυνόμενος την περασμένη Πέμπτη στους συγκεντρωμένους, που έδειξαν τον δρόμο της πάλης, επισήμανε: «Αυτήν την οργή, αυτή την αγανάκτηση και τον θυμό δεν πρέπει να την αφήσετε να ξεθυμάνει. Πρέπει να μας οδηγήσει στο να αλλάξει κάτι, διότι τον τόπο μας θα περάσουν πολλά χρόνια να τον δούμε ξανά όπως ήταν και ίσως τα παιδιά μας με το ζόρι να προλάβουν», προειδοποιώντας: «Οι πυρκαγιές δεν σταματάνε, ούτε τον Σεπτέμβρη, ούτε τον Οκτώβρη, ενώ ο χειμώνας είναι "κοντός" και το επόμενο καλοκαίρι έρχεται γρήγορα».

Αναφερόμενος και στις αιτίες των τραγικών γεγονότων σημείωσε: «Οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν και μένουν πάντα τα ίδια. Αυτοί - δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να το καταλάβει κανείς - έχουν άλλες προτεραιότητες, περί άλλων τυρβάζουν, άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν και δεν είναι τα συμφέροντα του λαού, αλλά τα οργανωμένα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Στο μεταξύ, οι πυρόπληκτοι με τις επιτροπές τους ετοιμάζουν και άλλες δράσεις και συντονισμό με άλλες πυρόπληκτες περιοχές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελική ευθεία για τη συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο (2021-10-28 00:00:00.0)
Απάντησαν στην κοροϊδία της κυβέρνησης με μαχητική συγκέντρωση (2021-09-17 00:00:00.0)
«Να σταματήσουν να ζητούν πίσω τα τριχίλιαρα» (2010-04-22 00:00:00.0)
Ζητούν ξανά πίσω το τριχίλιαρο από τους πυρόπληκτους (2010-02-24 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση χρωστά στους πυρόπληκτους (2008-10-24 00:00:00.0)
Το έγκλημα των πυρκαγιών (2008-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ