Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποφασιστική απάντηση στο φασιστικό δηλητήριο

Η παρουσία των συνδικάτων απέτρεψε τις ρατσιστικές φωνές στον Πειραιά
Η παρουσία των συνδικάτων απέτρεψε τις ρατσιστικές φωνές στον Πειραιά
Αποφασιστική απάντηση στις φωνές μίσους, ξενοφοβίας και ρατσισμού έδωσαν το Σάββατο και την Κυριακή εργατικά σωματεία, με μαζικές εξορμήσεις στον Πειραιά, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα και τη σκέψη διάφορων μισάνθρωπων φασιστοειδών να σκορπίσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο με αφορμή το πέρασμα της κούκλας Αμάλ από την πόλη.

Η γιγαντιαία κούκλα αναπαριστά μια 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία που επισκέπτεται διάφορες χώρες της Ευρώπης αναζητώντας την χαμένη μητέρα της. Η παρουσία της σε κάθε χώρα πλαισιώνεται από άλλες εκδηλώσεις «ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό». Τελικός προορισμός της κούκλας είναι το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Μια μέρα πριν, το απόγευμα της Παρασκευής, τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Μετάλλου, μαζί με άλλους φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στην περιοχή του Μεταξουργείου με αφορμή το πέρασμα της κούκλας από το κέντρο της Αθήνας και τις ρατσιστικές αντιδράσεις περιθωριακών ακροδεξιών ομάδων που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, με συνθήματα όπως «Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ».

Η παρουσία των συνδικάτων τόσο στο Μεταξουργείο όσο και στον Πειραιά συνάντησε θερμή ανταπόκριση από εργαζόμενους, επαγγελματίες και νεολαίους.


Από την μαζική εξόρμηση στον Πειραιά
Από την μαζική εξόρμηση στον Πειραιά

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ