Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλειστούν πολλοί από την επιδότηση ενοικίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγάλο μέρος των πυρόπληκτων της χώρας να μην πάρει το επίδομα ενοικίου αφήνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, 3 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με όσα διέρρεαν τα συναρμόδια υπουργεία, το επίδομα θα δοθεί μόνο σε όσους δεν έχουν σπίτι στον ίδιο δήμο. Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν δήμοι που έχουν πολύ μεγάλη χιλιομετρική κάλυψη, όπως για παράδειγμα στην Εύβοια ή στην Αττική, αυτομάτως προκύπτει θέμα, μιας και μπορεί μια οικογένεια να έχει σπίτι στον ίδιο δήμο που να το νοικιάζει ή να φιλοξενεί κάποιο συγγενικό μέλος της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιδότηση είναι μόνο για 2 χρόνια, ενώ φτάνει για 5 άτομα τα ...500 ευρώ το μήνα, όταν για ένα αντίστοιχο σπίτι πρέπει να πληρώσουν σε τιμές αγοράς σχεδόν τα διπλάσια. Προκύπτει ότι ένας μεγάλος αριθμός πληγέντων ή θα νοικιάσει ένα σπίτι που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες μια αξιοπρεπούς διαβίωσης ή θα φιλοξενείται αναγκαστικά σε σπίτια συγγενών!

Μένει να δούμε πιο συγκεκριμένα τι προβλέπει η ΚΥΑ, μιας και μένει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείονται πολλοί ακόμα, αφού κάποιοι που έμεναν σε εξοχική κατοικία των γονιών τους και δεν την είχαν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία μπορεί να μείνουν εκτός! Ο,τι δηλαδή έγινε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, όπως στη φωτιά στο Μάτι το 2018, όπου υπάρχουν ακόμα οικογένειες που δεν έχουν λάβει το επίδομα, για όλους τους παραπάνω λόγους.

Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση λανσάρει ότι το επίδομα θα χορηγείται με αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, έχει διάρκεια έως και δύο χρόνια και τα ποσά κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ. Πιο αναλυτικά: 1 άτομο, 300 ευρώ τον μήνα. Ζευγάρι, 350 ευρώ τον μήνα. 3 άτομα, 400 ευρώ τον μήνα. 4 άτομα, 450 ευρώ τον μήνα. 5 άτομα, 500 ευρώ τον μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ