ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Ψαλιδίστηκαν στο ελάχιστο οι ελπίδες της Εθνικής

Προβληματισμός επικρατεί στην Εθνική ομάδα μετά την ισοπαλία στο Κόσοβο, η οποία μείωσε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ 2022

Eurokinissi

Προβληματισμός επικρατεί στην Εθνική ομάδα μετά την ισοπαλία στο Κόσοβο, η οποία μείωσε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ 2022
Στο ελάχιστο ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, μετά και τη νέα ισοπαλία, 1-1 με το Κόσοβο στην Πρίστινα, στον τρίτο αγώνα της για τον 2ο προκριματικό όμιλο. Ετσι, με 3 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες έχει μείνει στην 4η θέση, αρκετά πίσω από τις δύο πρώτες (με την 1η να δίνει απευθείας πρόκριση και τη 2η να οδηγεί στα μπαράζ), και παρότι έχει να δώσει άλλους πέντε αγώνες, το έργο της πρόκρισης εκτιμάται πλέον ότι έχει γίνει «βουνό». Τελευταίο «χαρτί» για την Ελλάδα αποτελεί ο αυριανός αγώνας με τη 2η του ομίλου Σουηδία στο ΟΑΚΑ.

Πλήρωσε τις αδυναμίες της

Κόντρα στο Κόσοβο η Ελλάδα κρατούσε την τύχη στα χέρια της μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα, χάρη στο γκολ του Δουβίκα λίγο πριν την ανάπαυλα, στο φινάλε όμως δέχτηκε ισοφάριση - σοκ από τον Μουρίκι. Συνολικά, για άλλη μια φορά η Εθνική εμφάνισε τις γνωστές αδυναμίες της, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, όπου ήταν φλύαρη, ανούσια και κυρίως ανήμπορη να δημιουργήσει φάσεις, κάτι που δεν επέτρεψε στους Ελληνες διεθνείς να «κλειδώσουν» τον αγώνα, με αποτέλεσμα και σ' αυτήν την περίπτωση να το πληρώσουν. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα αμυντικά λάθη, που σε συνδυασμό με την κόπωση έγιναν πιο έντονα στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα, προκαλώντας την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι σε μια ανύποπτη φάση στις καθυστερήσεις ισοφάρισαν και στέρησαν από την Εθνική το πολύτιμο «τρίποντο».

1η η Ισπανία, απειλεί η Σουηδία

Στην κορυφή του ομίλου βρίσκεται η Ισπανία μετά τη νίκη της με 4-0 επί της Γεωργίας, έχοντας δώσει όμως πέντε αγώνες και μετρώντας ανάμεσα σε αυτούς δύο στραβοπατήματα (μία ισοπαλία και μία ήττα). Ετσι, την απειλεί ευθέως η Σουηδία, η οποία είναι 2η αλλά έχοντας δώσει μόλις τρεις αγώνες μέχρι στιγμής.

Η βαθμολογία: Ισπανία 10, Σουηδία 9, Κόσοβο 4, Ελλάδα 3, Γεωργία 1.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Νέα ήττα παρά τη βελτίωση για την Εθνική ανδρών

Αν και πάλεψε στα ίσα κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Πολωνία, η Εθνική δεν απέφυγε μια ακόμη ήττα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ

Eurokinissi

Αν και πάλεψε στα ίσα κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Πολωνία, η Εθνική δεν απέφυγε μια ακόμη ήττα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ
Παρά την αρκετά βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες της, η Εθνική ανδρών ηττήθηκε και από την Πολωνία με 3-1 σετ στον τρίτο αγώνα της για τον όμιλο της Κρακοβίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ. Κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και οικοδέσποινα των αγώνων του ομίλου οι Ελληνες διεθνείς έδειξαν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπό τους μέχρι τώρα στη διοργάνωση διεκδικώντας στα ίσα την ανατροπή των προγνωστικών. Η Εθνική αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ (15-25, 23-25) ανέκαμψε στο τρίτο, το οποίο κατέκτησε με 25-20. Στο τέταρτο με ανεβασμένη ψυχολογία πάλεψε για την ισοφάριση, ηττώμενη τελικά με 26-24. Πλέον και η νέα ήττα μετά τις αντίστοιχες από Ουκρανία (3-2) και Βέλγιο (3-0) αφήνει στην τελευταία θέση του ομίλου την ελληνική ομάδα, χωρίς νίκη και με μόλις 1 βαθμό. Κάτι που καθιστά πλέον ακόμα πιο δύσκολο το έργο της για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική στον όμιλο της Κρακοβίας θα είναι σήμερα η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία (18.30, ΕΡΤ-3).

  • Η βαθμολογία: Πολωνία 8, Σερβία 7, Ουκρανία 4, Βέλγιο 4, Πορτογαλία 3, Ελλάδα 1.
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Βραζιλία - Αργεντινή

Πρωτόγνωρες και τραγελαφικές καταστάσεις σημειώθηκαν στο κρίσιμο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Ο αγώνας διακόπηκε μόλις στο 6ο λεπτό, όταν εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, με σκοπό να συλλάβουν 4 παίκτες της Αργεντινής με την κατηγορία ότι έσπασαν τα μέτρα καραντίνας για τον κορονοϊό. Πρόκειται για τους Λο Σέλσο, Μαρτίνες, Μπουεντία και Ρομέρο, οι οποίοι ταξίδεψαν απευθείας στη Βραζιλία από την Αγγλία, στο πρωτάθλημα της οποίας αγωνίζονται και που συγκαταλέγεται στις χώρες για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί στις αφίξεις στη Βραζιλία λόγω κορονοϊού. Πριν το συμβάν φέρεται να είχε δοθεί εντολή του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας ώστε οι εν λόγω να μη φύγουν από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της Αργεντινής, ενώ υπήρξαν και διαβουλεύσεις με την Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Ωστόσο οι 4 παίκτες αναχώρησαν κανονικά από το ξενοδοχείο και μετέβησαν στο γήπεδο, ενώ μάλιστα ήταν και στη βασική ενδεκάδα της Αργεντινής.

Τη διακοπή του αγώνα - λόγω και της αποχώρησης της ομάδας της Αργεντινής στα αποδυτήρια - ακολούθησαν μπάχαλο και πόλεμος ανακοινώσεων για τις ευθύνες μεταξύ των δύο πλευρών, φτάνοντας σε ανώτερο διπλωματικό επίπεδο. Από τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση έγινε λόγος για κατάφωρη παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την «άδειασε» όμως η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, καθώς με ανακοίνωσή της εξέφρασε απογοήτευση για το συμβάν, επισημαίνοντας ότι οι αρχές έπρεπε να επέμβουν νωρίτερα. Οι Αργεντίνοι μίλησαν για «καταστάσεις - τσίρκο», ρίχνοντας ευθύνες για τον χειρισμό στους Βραζιλιάνους και υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια σχετική ειδοποίηση από τους αρμόδιους φορείς (CONMEBOL, FIFA) για τους συγκεκριμένους παίκτες.

Μετά απ' όλα αυτά η αποστολή της Αργεντινής αναχώρησε άμεσα από τη Βραζιλία, μπροστά στον κίνδυνο σύλληψης των παικτών της. Ειδικά οι Ρομέρο και Λο Σέλσο πάντως, παρότι γλίτωσαν τα χειρότερα στη Βραζιλία, αντιμετωπίζουν πιθανή τιμωρία από την Τότεναμ, στην οποία αγωνίζονται. Η αγγλική ομάδα φέρεται να εξετάζει την περίπτωση χρηματικού προστίμου, καθώς οι δύο παίκτες της αγνόησαν την εντολή που τους είχε δοθεί να μην ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής τους ομάδας.

BASKET LEAGUE
Nτέρμπι με το «καλημέρα»

Δυναμικά πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Basket League 2021 - 2022, καθώς η χτεσινή κλήρωση του ΕΣΑΚΕ έβγαλε ντέρμπι ήδη από την 1η αγωνιστική. Στο πλαίσιό της ο Ολυμπιακός, επιστρέφοντας στην πρώτη κατηγορία μετά από τρία χρόνια, θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, με προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 2 Οκτώβρη. Η πρεμιέρα περιλαμβάνει και άλλους ενδιαφέροντες αγώνες, όπως ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λαύριο, καθώς και ανάμεσα σε Περιστέρι και Προμηθέα Πάτρας. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Αρη στο Αλεξάνδρειο, ενώ ο νεοφώτιστος Απόλλων Πάτρας - που επίσης επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία - θα υποδεχτεί τον Ιωνικό Νίκαιας. Στην 1η αγωνιστική ρεπό θα έχει ο Ηρακλής, λόγω και των υποχρεώσεών του στο FIBA Europe Cup.

Kατά τ' άλλα, το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ορίστηκε για την 8η αγωνιστική στο ΣΕΦ, σηματοδοτώντας την πρώτη αναμέτρηση των «αιωνίων αντιπάλων» σε εγχώριο επίπεδο μετά τον Φλεβάρη του 2019. Μία αγωνιστική πριν (7η) θα γίνει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, ενώ στη 10η θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη.

Παράλληλα με την κλήρωση του πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ πραγματοποίησε και εκείνη για το 2ο Super Cup, που θα διεξαχθεί το διήμερο 25 και 26 Σεπτέμβρη στο κλειστό «Τόφαλος» της Πάτρας. Στους ημιτελικούς, την πρώτη μέρα, θα αναμετρηθούν ο οικοδεσπότης Προμηθέας με την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός με το Λαύριο.

ΤΕΝΙΣ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΠΕΝ
Με στόχο τα προημιτελικά η Μ. Σάκκαρη

Με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του διεθνούς τουρνουά τένις USA OPEN, κατηγορίας Grand Slam, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Τρίτης (04.00 ώρα Ελλάδας) την κάτοχο του τίτλου, Καναδή Μπιάνκα Αντρέσκου, σε αγώνα για τους «16» του τουρνουά. Κόντρα στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης στις γυναίκες η Ελληνίδα τενίστρια (Νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη) θα επιδιώξει την υπέρβαση προκειμένου να βρεθεί στην οκτάδα του συγκεκριμένου τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα της. Εφαλτήριο για την προσπάθειά της αποτελούν οι πολύ καλές εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα στους αγώνες της Νέας Υόρκης, οι οποίες περιλαμβάνουν τις νίκες επί της Ουκρανής Μάρτα Κόστιουκ με 2-0 σετ για τον πρώτο γύρο, των Κατερίνας Σινιάκοβα και Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία, με το ίδιο σκορ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ