Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Βραζιλία - Αργεντινή

Πρωτόγνωρες και τραγελαφικές καταστάσεις σημειώθηκαν στο κρίσιμο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Ο αγώνας διακόπηκε μόλις στο 6ο λεπτό, όταν εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, με σκοπό να συλλάβουν 4 παίκτες της Αργεντινής με την κατηγορία ότι έσπασαν τα μέτρα καραντίνας για τον κορονοϊό. Πρόκειται για τους Λο Σέλσο, Μαρτίνες, Μπουεντία και Ρομέρο, οι οποίοι ταξίδεψαν απευθείας στη Βραζιλία από την Αγγλία, στο πρωτάθλημα της οποίας αγωνίζονται και που συγκαταλέγεται στις χώρες για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί στις αφίξεις στη Βραζιλία λόγω κορονοϊού. Πριν το συμβάν φέρεται να είχε δοθεί εντολή του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας ώστε οι εν λόγω να μη φύγουν από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της Αργεντινής, ενώ υπήρξαν και διαβουλεύσεις με την Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Ωστόσο οι 4 παίκτες αναχώρησαν κανονικά από το ξενοδοχείο και μετέβησαν στο γήπεδο, ενώ μάλιστα ήταν και στη βασική ενδεκάδα της Αργεντινής.

Τη διακοπή του αγώνα - λόγω και της αποχώρησης της ομάδας της Αργεντινής στα αποδυτήρια - ακολούθησαν μπάχαλο και πόλεμος ανακοινώσεων για τις ευθύνες μεταξύ των δύο πλευρών, φτάνοντας σε ανώτερο διπλωματικό επίπεδο. Από τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση έγινε λόγος για κατάφωρη παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την «άδειασε» όμως η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, καθώς με ανακοίνωσή της εξέφρασε απογοήτευση για το συμβάν, επισημαίνοντας ότι οι αρχές έπρεπε να επέμβουν νωρίτερα. Οι Αργεντίνοι μίλησαν για «καταστάσεις - τσίρκο», ρίχνοντας ευθύνες για τον χειρισμό στους Βραζιλιάνους και υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια σχετική ειδοποίηση από τους αρμόδιους φορείς (CONMEBOL, FIFA) για τους συγκεκριμένους παίκτες.

Μετά απ' όλα αυτά η αποστολή της Αργεντινής αναχώρησε άμεσα από τη Βραζιλία, μπροστά στον κίνδυνο σύλληψης των παικτών της. Ειδικά οι Ρομέρο και Λο Σέλσο πάντως, παρότι γλίτωσαν τα χειρότερα στη Βραζιλία, αντιμετωπίζουν πιθανή τιμωρία από την Τότεναμ, στην οποία αγωνίζονται. Η αγγλική ομάδα φέρεται να εξετάζει την περίπτωση χρηματικού προστίμου, καθώς οι δύο παίκτες της αγνόησαν την εντολή που τους είχε δοθεί να μην ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής τους ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ