ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
Σελ. /64
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΠΑ
«Μνημόσυνα» αντί για κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση της Αχτίδας Μεταφορών του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η ηγεσία της Ομοσπονδίας για το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ελληνικού

Λίγο πριν το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στους ιδιώτες και λίγους μήνες μετά την κυβερνητική φιέστα εγκαινίων του ιδιωτικού αεροδρομίου Σπάτων, η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΕΑΠΑΕ, διοργάνωσαν χτες το απόγευμα αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για το κλείσιμο του πρώην κρατικού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Την έναρξη της εκδήλωσης, που περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας ιστορικών ντοκουμέντων από τα 62 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου, προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλία με τον Β. Παπακωνσταντίνου, είχε κληθεί να κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

Με ανακοίνωσή της η Αχτίδα Μεταφορών του ΚΚΕ επισημαίνει ότι αντί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΣΠΑ, σε συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να διοργανώνει συλλαλητήρια και να εξαγγέλλει απεργίες για να μη ξεπουληθεί ο εθνικός αερομεταφορέας και για να γίνει κρατικό το αεροδρόμιο Σπάτων, διοργάνωσε το «μνημόσυνο» του παλιού αεροδρομίου και ταυτόχρονα προετοιμάζει τους εργαζόμενους για να περάσει «αναίμακτα» για την κυβέρνηση το ξεπούλημα της ΟΑ στο μεγάλο κεφάλαιο. Οσον αφορά το πλαίσιο δράσης των εργαζομένων, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, σε συντονισμό με ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας που θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και των όμορων Δήμων Ελληνικού, Αλίμου κλπ., με στόχο: Να κρατικοποιηθεί το αεροδρόμιο Σπάτων και να γίνει λαϊκή περιουσία, στην υπηρεσία του λαού, με φτηνές, αναβαθμισμένες και ασφαλείς υπηρεσίες. Να παραμείνει η ΟΑ 100% κρατική. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά να παραμείνει κρατική και να είναι αποκλειστικά αρμόδια για τη λειτουργία όλων των αεροδρομίων της χώρας. Να μετατραπεί το αεροδρόμιο του Ελληνικού σε χώρο πρασίνου, πνεύμονα ανακούφισης από τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η Αχτίδα Μεταφορών του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι βαριές είναι οι ευθύνες της ΝΔ που στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και ο Συνασπισμός, που προπαγανδίζει την αναγκαιότητα του ευρωπαϊκού μονόδρομου. Παράλληλα, καταδικάζει και καταγγέλλει στον ελληνικό λαό αυτές τις τακτικές της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΣΥΝ, αλλά και των συνδικαλιστικών τους ηγεσιών και καλεί τους εργαζόμενους σε πανστρατιά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την αποφασιστική αντιμετώπιση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Την Κυριακή 10-6-01, διοργανώνουν επετειακές εκδηλώσεις τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ:

  • Η ΝΕ Πειραιά της ΠΕΑΕΑ, ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ, η ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ και οι συγγενείς των θυμάτων, πραγματοποιούν μνημόσυνο στο νεκροταφείο της Αίγινας, για τους εκτελεσμένους αγωνιστές των φυλακών του νησιού.

Αναχώρηση στις 8 π.μ. με το πλοίο «Αγιος Γεώργιος» από την προβλήτα του Αργοσαρωνικού.

  • Λαμίας και Δομοκού, στις 11 π.μ., θα τιμήσουν τη μνήμη των 106 Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν στο Κούρνοβο, στις 6-6-1943, από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο τους, κοντά στο χωριό Αγιος Στέφανος Δομοκού.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Παρ/τος (Καποδιστρίου 5) και στο τηλ: 31.858.

  • Η Προσωρινή Επιτροπή Πρωτοβουλίας για το αντάμωμα των παλιών μαχητών του Ιππικού του ΕΛΑΣ Θεσσαλίας, καλεί για μια ακόμα χρονιά την Κυριακή 10-6-01, στα Λουτρά Καϊτσας στην Καρδίτσα, όλους τους μαχητές και μαχήτριες και γενικότερα όλους τους αγωνιστές - αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.
  • Ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις ΠΕΑΕΑ και ΠΟΑΕΑ του Νομού Κορινθίας, διοργανώνουν εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων στου Νέγρη, την Κυριακή 10-6-01 στις 10.30 π.μ. προς τιμή των εκτελεσμένων πατριωτών της περιοχής, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που ξεκινά στις 8 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Τηλ: 82.34.296 και 82.22.952

  • Την Κυριακή 10-6-01, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει από την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Διστόμου, τιμώντας την 57η επέτειο της μεγάλης σφαγής, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, των 218 Ελλήνων πατριωτών του Δίστομου.
  • Τιμητική εκδήλωση διοργανώνουν την Κυριακή 10-6-01 στις 12 το μεσημέρι, οι συγγενείς των 100 εκτελεσμένων πατριωτών στα Διαβατά θεσσαλονίκης στις 6-6-1944 από τους Γερμανούς. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο της εκτέλεσης, εκεί όπου έχουν ανεγείρει μνημείο με τα ονόματα των θυμάτων.
Εκδρομή

Το παράρτημα Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας διοργανώνει διήμερη εκδρομή, το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιούνη, σε Καρπενήσι - Ρεντίνα - Φουρνά. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 25.24.136 και 25.30.706.

Συνεστίαση

Το Παράρτημα Ν. Ηρακλείου (Αττικής) της ΠΕΑΕΑ, το Σάββατο 9-6-01 στις 8.30 μ.μ., διοργανώνει την καθιερωμένη του συνεστίαση στην πλατεία ΜΠΟΜΠΟΤΙΝΟΥ (Μπασκέτα Ν. Ηρακλείου). Θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Στ. Σαράφη

Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με το Παράρτημα Αλίμου της ΠΕΑΕΑ, καλούν την Κυριακή 10 Ιούνη 2001 στις 10.30 π.μ., όλους τους αγωνιστές και τους φίλους της Αντίστασης, το λαό του Αλίμου και όλης της Αττικής, να παραστούν στη μεγαλειώδη Πανελλήνια εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του αγωνιστή της λευτεριάς και της δημοκρατίας, στρατηγού και αρχηγού του ΕΛΑΣ, Στέφανου Σαράφη, στον τόπο της δολοφονίας του, στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στον Αλιμο (απέναντι στον αριθμό 83).

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε το Σάββατο 9-6-2001 και ώρα 10 π.μ. 40ήμερο μνημόσυνο εις τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας πατέρα, αδελφού, παππού, θείου και εξαδέλφου

ΧΡΗΣΤΟΥ - ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τα παιδιά του: Μαρία και Δημήτριος, Ελένη. Η αδελφή του: Μαρία. Ο εγγονός του: Ιωάννης. Τα ανίψια του. Τα εξαδέλφια του. Οι λοιποί συγγενείς.

ΚΗΔΕΙΕΣ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά

ΜΑΡΙΑ χήρα Β. ΤΣΟΥΝΤΟΥ

ετών 86

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 7-6-01 και ώρα 6 μ.μ. από τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Τσακού Αγ. Παρασκευής Αττικής.

Τα παιδιά της: Παύλος και Σοφία Τσούντου, Εφη και Τάσος Ζωγράφος. Τα εγγόνια: Λυσίμαχος Ζωγράφος, Τάσος Τσούντος. Οι λοιποί συγγενείς.

* * *

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο

ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

ετών 81

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 7/6/2001 και ώρα 5 μ.μ. από τον ιερό ναό του Κοιμητηρίου Νέας Φιλαδελφείας (Κόκκινος Μύλος).

Ο αδελφός. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

* * *

Τον λατρευτό μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

(Ναπολέων)

Ετών 80

θανόντα κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2001 και ώρα 5.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περάμου.

Η σύζυγος Μαρουσώ. Τα τέκνα Χρήστος & Ιλάνα, Παρασκευή. Τα εγγόνια. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ