Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΠΑ
«Μνημόσυνα» αντί για κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση της Αχτίδας Μεταφορών του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η ηγεσία της Ομοσπονδίας για το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ελληνικού

Λίγο πριν το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στους ιδιώτες και λίγους μήνες μετά την κυβερνητική φιέστα εγκαινίων του ιδιωτικού αεροδρομίου Σπάτων, η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΕΑΠΑΕ, διοργάνωσαν χτες το απόγευμα αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για το κλείσιμο του πρώην κρατικού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Την έναρξη της εκδήλωσης, που περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας ιστορικών ντοκουμέντων από τα 62 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου, προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλία με τον Β. Παπακωνσταντίνου, είχε κληθεί να κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

Με ανακοίνωσή της η Αχτίδα Μεταφορών του ΚΚΕ επισημαίνει ότι αντί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΣΠΑ, σε συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να διοργανώνει συλλαλητήρια και να εξαγγέλλει απεργίες για να μη ξεπουληθεί ο εθνικός αερομεταφορέας και για να γίνει κρατικό το αεροδρόμιο Σπάτων, διοργάνωσε το «μνημόσυνο» του παλιού αεροδρομίου και ταυτόχρονα προετοιμάζει τους εργαζόμενους για να περάσει «αναίμακτα» για την κυβέρνηση το ξεπούλημα της ΟΑ στο μεγάλο κεφάλαιο. Οσον αφορά το πλαίσιο δράσης των εργαζομένων, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, σε συντονισμό με ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας που θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και των όμορων Δήμων Ελληνικού, Αλίμου κλπ., με στόχο: Να κρατικοποιηθεί το αεροδρόμιο Σπάτων και να γίνει λαϊκή περιουσία, στην υπηρεσία του λαού, με φτηνές, αναβαθμισμένες και ασφαλείς υπηρεσίες. Να παραμείνει η ΟΑ 100% κρατική. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά να παραμείνει κρατική και να είναι αποκλειστικά αρμόδια για τη λειτουργία όλων των αεροδρομίων της χώρας. Να μετατραπεί το αεροδρόμιο του Ελληνικού σε χώρο πρασίνου, πνεύμονα ανακούφισης από τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η Αχτίδα Μεταφορών του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι βαριές είναι οι ευθύνες της ΝΔ που στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και ο Συνασπισμός, που προπαγανδίζει την αναγκαιότητα του ευρωπαϊκού μονόδρομου. Παράλληλα, καταδικάζει και καταγγέλλει στον ελληνικό λαό αυτές τις τακτικές της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΣΥΝ, αλλά και των συνδικαλιστικών τους ηγεσιών και καλεί τους εργαζόμενους σε πανστρατιά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την αποφασιστική αντιμετώπιση της αντιλαϊκής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ