Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το 51% της ROMTELECOM θέλει ο ΟΤΕ

Ακόμη 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ρουμανικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών ROMTELECOM ενδέχεται να αποκτήσει φέτος ο ΟΤΕ. Σήμερα κατέχει το 35% των μετοχών και το διευθυντικό δικαίωμα.

Για την προώθηση της αγοράς συναντήθηκε χτες στο Βουκουρέστι ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, με το Ρουμάνο ομόλογό του. Η ρουμανική κυβέρνηση, συνεχίζοντας στον κατήφορο των εκποιήσεων που βαδίζει - όπως και η προηγούμενη - δεσμεύεται ότι θα προωθήσει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η εκποίηση του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της Ρουμανίας έχει ως αποτέλεσμα τις συνεχείς απολύσεις εργαζομένων. Από 49.000 που ήταν, σήμερα έχουν μειωθεί στις 40.000 και στο τέλος του χρόνου θα φτάσουν στις 37.000, ενώ υπάρχει συμφωνία για μείωση 10% ετησίως. Παράγοντες του ΟΤΕ θέλουν σε πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι να μην ξεπερνούν τις 25.000.

Για το ρουμάνικο λαό η εκποίηση σημαίνει πανάκριβα τηλεφωνικά τέλη. Για παράδειγμα, η κινητή τηλεφωνία που παρέχεται από τη θυγατρική της ROMTELECOM κοστίζει 120 δραχμές το λεπτό, όταν οι μέσοι μηνιαίοι μισθοί στη χώρα είναι περίπου 40.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ