Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΕΛΛΑΣ- ΗΜΑΘΙΑΣ
Προειδοποιητικό συλλαλητήριο την Κυριακή

Με προειδοποιητικό συλλαλητήριο την Κυριακή στην Επισκοπή Νάουσας και προετοιμασία για αποκλεισμό των μεταποιητικών βιομηχανιών, απαντά το Συνδικάτο Ροδακινοπαραγωγών Πέλλας -Ημαθίας στα σχέδια των βιομηχάνων και κάποιων Ομάδων Παραγωγών να εξαθλιώσουν για μια ακόμη φορά 45.000 οικογένειες ροδακινοπαραγωγών στους δύο νομούς. Μάλιστα το Συνδικάτο προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει αντίσταση και φέτος, οι βιομήχανοι με την ανοχή της πολιτείας προτίθενται «να πετάξουν» κυριολεκτικά στους ροδακινοπαραγωγούς ένα 30άρι για πληρωμή, για τη φετινή παραγωγή του βιομηχανικού ροδάκινου.

Το συλλαλητήριο των ροδακινοπαραγωγών θα γίνει στις 11 το πρωί στην Επισκοπή και θα ακολουθήσει πορεία στο Πλεύρωμα στα γραφεία της Ενωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), όπου και θα επιδοθεί στον πρόεδρο της ΕΚΕ η απόφαση της Ολομέλειας της 1ης Ετήσιας Συνόδου για 96 δραχμές την κομπόστα, 80 τον κύβο και 60 τον χυμό. Παράλληλα θα δοθεί 10ήμερη προθεσμία στην ΕΚΕ να απαντήσει στα αιτήματα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα Γιαννιτσά το προεδρείο του Συνδικάτου τονίστηκε ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, θα επιλέξει τον καταλληλότερο χρόνο και θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των εργοστασίων μεταποίησης, από την παραλαβή βιομηχανικού ροδάκινου για τη φετινή περίοδο. Μάλιστα υπογραμμίστηκε ότι με δεδομένο πως και το Συνδικάτο Ιδιοκτητών Φορτηγών αποφάσισε να μη φορτώνουν οι νταλίκες ροδάκινο, όσο κρατά η κινητοποίηση του Συνδικάτου Ροδακινοπαραγωγών, απίθανη πια διακρίνεται η δυνατότητα να παραλάβουν οι βιομηχανίες ροδάκινο, αν δε συμφωνήσουν με τις προτάσεις του Συνδικάτου.

Τέλος, το προεδρείο του Συνδικάτου Ροδακινοπαραγωγών τονίζει ότι σε καμία περίπτωση το Συνδικάτο δε θα αποδεχτεί απλή διαβεβαίωση για οποιαδήποτε τιμή, αν δε γίνει μέσα από τη διαφανή διαδικασία που προτείνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ