ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΘΑΣΟΥ
Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε κλίμα αγωνιστικής συστράτευσης και μαχητικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η παρουσίαση του βασικού πυρήνα των υποψηφίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Καταπόδης, στέλεχος του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Τους υποψήφιους παρουσίασε ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων επισήμανε ότι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για καλύτερα μεροκάματα και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ενάντια στις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις. Ενάντια στη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών.

«Ανθρωποι που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε, «ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, στη δυσοσμία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση ειδικά στην ανατολική περιοχή της Καβάλας, ενάντια στα σχέδια των χρυσοθήρων.

Ανθρωποι που μπήκαν μπροστά και καθυστέρησαν, αντιπάλεψαν, ανέδειξαν τους κινδύνους, από το πέρασμα της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ από την περιοχή, από τη συμμετοχή της χώρας και της περιοχής, ειδικά, σε έναν άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών.

Αγωνιστές που παλεύουν για τα δίκια των αγροτών, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα στους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και να μη ρημάζουν τα χωριά και η ύπαιθρος, για τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων ώστε να μπορεί να τα προμηθευτεί και η λαϊκή οικογένεια της πόλης, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά και φτηνά αγαθά.

Για να γίνουν τα απαραίτητα έργα ώστε να μην πνιγόμαστε και να μην καιγόμαστε κάθε τόσο, να μην πέφτουν οι γέφυρες η μία μετά την άλλη. Για συχνές, φτηνές, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές προς τα νησιά της περιοχής μας. Για να αξιοποιηθούν το υδατικό δυναμικό και η γεωθερμία τόσο στην Ενέργεια όσο και στην αγροτική παραγωγή.

(...) Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει να ενισχυθούν από τον λαό της περιοχής. Να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από αγωνιστές περιφερειακούς συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού!».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι οι εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Γιαγκίδης Γιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας, εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας. Καταπόδης Βασίλης, εκπαιδευτικός, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Μαντοπούλου Κατερίνα, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας - Θάσου. Μελισσόπουλος Γιώργος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας. Ντάλλη Ξένια, ιδιωτική υπάλληλος. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Ποτόλιας Δημήτρης, φαρμακοποιός με φαρμακείο στον Αμυγδαλεώνα τα τελευταία 10 χρόνια. Ενεργός στο μαθητικό κίνημα στην Καβάλα ως μέλος της ΚΝΕ και σήμερα εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας. Ποιμενίδης Βασίλης, δάσκαλος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρηνίδων. Εκλεγμένος στο ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών της ΠΕ Καβάλας και στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην Καβάλα. Επίσης είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Πρασίδου Τζένη, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών και της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης. Συμεωνίδης Θόδωρος, πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με κατάστημα πώλησης γεωργικών εφοδίων στον Ακροπόταμο Καβάλας. Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Περιφερειακή Ενότητα Θάσου

Τσώμου - Χρυσάφη Αναστασία, εργαζόμενη στον Επισιτισμό - Τουρισμό και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας - Θάσου. Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο».

Εκδηλώσεις για τις τοπικές εκλογές

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ καλεί στην κεντρική πλατεία της Σητείας. Θα μιλήσουν ο Ανδρέας Κοκοσάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του Κόμματος, και ο Σίμος Συμεωνίδης, υποψήφιος δήμαρχος Σητείας.

-- Στις 8 μ.μ. η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Θα μιλήσει ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μπάμπης Λουτσέτης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι πρώτοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρεια Κρήτης και δήμο Χανίων και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Εντέχνως Λαϊκοί».

-- Στις 8 μ.μ. η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας). Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, θα χαιρετίσει ο Τίμος Παπανικολάου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και θα παρουσιαστούν υποψήφιοί της στα ψηφοδέλτια της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του δήμου Αγρινίου.

-- Στις 8 μ.μ. η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί στην Καλαμάτα, στο Πάρκο ΟΣΕ (αναψυκτήριο). Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι πρώτοι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη Μεσσηνία και στον δήμο Καλαμάτας.

-- Στις 8 μ.μ., στο cafe «Belunga» στη Βέροια θα γίνει η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Βέροιας. Θα μιλήσουν ο Γραμματέας της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, Γιάννης Τσεχελίδης, και ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Παναγιώτης Χατζησάββας.

-- Στις 8 μ.μ. η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζωγράφου καλεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Καραβίδας, υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και θα γίνει παρουσίαση υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ζωγράφου.

-- Στις 8.30 μ.μ. η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ καλεί στην κοίτη του Πηνειού (κάτω από την αερογέφυρα «Γ. Λαμπράκη»). Θα μιλήσουν ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Με ανανεωμένη παρουσία στο διαδίκτυο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται με ανανεωμένη παρουσία στο διαδίκτυο και στα social media.

Οι λογαριασμοί στα social media λειτουργούν ήδη και θα ενημερώνονται από τις επόμενες μέρες σε τακτική βάση γύρω από τις δραστηριότητες και τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας.

Facebook: https://www.facebook.com/laikisispirosikm/

Τwitter: https://twitter.com/LasyKM

Ιnstagram: https://www.instagram.com/lasykentrikismakedonias

Τiktok: href="https://www.tiktok.com/@lasy.kentrikis.makedonias"https://www.tiktok.com/@lasy.kentrikis.makedonias" target="_blank">target="_blank">https://www.tiktok.com/@lasy.kentrikis.makedonias

Αντίστοιχα μέσα στις επόμενες μέρες θα λειτουργεί με ανανεωμένο περιεχόμενο και το site της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η διεύθυνση του site είναι: https://laikisispirosi.gr

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι
Στην Κόρινθο

Τους υποψήφιους δημάρχους με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανακοίνωσε η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα:

  • Δήμος Κορινθίων: Βιβή Τζέκου, εργαζόμενη στον κλάδο της Πληροφορικής, μέλος της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Κορινθίων.
  • Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων: Μενέλαος Μενελάου, βιομηχανικός εργάτης στη «Fulgor» και μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, πρόεδρος του Οικιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου στον οικισμό Σέσι Αγίων Θεοδώρων. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων - Μαθητών Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων.
  • Δήμος Σικυωνίων: Βασίλης Νανόπουλος, συνταξιούχος Δημοσίου, δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων.

«Απευθυνόμαστε πλατιά στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, για τη συγκρότηση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της ''Λαϊκής Συσπείρωσης''. Για τη διεκδίκηση αιτημάτων και στόχων πάλης που θα έχουν στο επίκεντρο τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των δήμων μας. Γιατί και στις δημοτικές εκλογές μπορεί να βγει πιο δυνατός ο λαός της περιοχής μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΤΕ του Κόμματος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Καλεί σε σύσκεψη χωρίς να αποκλείσει τους φασίστες «Σπαρτιάτες»

Καταγγελία από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τη δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η οποία καλεί το σύνολο των βουλευτών της Β' Πειραιά χωρίς να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες», στη σύσκεψη για το πρόβλημα που προκαλεί η «Oil One», καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Παρά την παρέμβαση του επικεφαλής και υποψήφιου δήμαρχου με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιώργου Καλαμαρά, στον δήμαρχο της πόλης να μην καλέσει τον εκλεγμένο φασίστα, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν το έχει πράξει.

Λέμε σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση. Να μην τολμήσουν να πατήσουν στην πόλη. Δεν έχουν καμιά δουλειά οι εγκληματίες ναζί, οι υποστηρικτές και οι βουλευτές τους που τώρα φόρεσαν την προβιά των "Σπαρτιατών" στη γειτονιά μας. Ο μόνος χώρος που τους πρέπει είναι τα λαγούμια τους.

Φασίστες πίσω στις τρύπες σας!».

Διόρθωση

Στο χτεσινό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», όπου παρουσιάζονται οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν διατυπώθηκαν ορθά οι ιδιότητες της υποψήφιας Σοφίας Κολιζέρα, η οποία είναι κοινωνική λειτουργός και εργαζόμενη στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Αττικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ