Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΘΑΣΟΥ
Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε κλίμα αγωνιστικής συστράτευσης και μαχητικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η παρουσίαση του βασικού πυρήνα των υποψηφίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Καταπόδης, στέλεχος του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Τους υποψήφιους παρουσίασε ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων επισήμανε ότι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για καλύτερα μεροκάματα και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ενάντια στις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις. Ενάντια στη φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών.

«Ανθρωποι που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε, «ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, στη δυσοσμία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση ειδικά στην ανατολική περιοχή της Καβάλας, ενάντια στα σχέδια των χρυσοθήρων.


Ανθρωποι που μπήκαν μπροστά και καθυστέρησαν, αντιπάλεψαν, ανέδειξαν τους κινδύνους, από το πέρασμα της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ από την περιοχή, από τη συμμετοχή της χώρας και της περιοχής, ειδικά, σε έναν άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών.

Αγωνιστές που παλεύουν για τα δίκια των αγροτών, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα στους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και να μη ρημάζουν τα χωριά και η ύπαιθρος, για τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων ώστε να μπορεί να τα προμηθευτεί και η λαϊκή οικογένεια της πόλης, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά και φτηνά αγαθά.

Για να γίνουν τα απαραίτητα έργα ώστε να μην πνιγόμαστε και να μην καιγόμαστε κάθε τόσο, να μην πέφτουν οι γέφυρες η μία μετά την άλλη. Για συχνές, φτηνές, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές προς τα νησιά της περιοχής μας. Για να αξιοποιηθούν το υδατικό δυναμικό και η γεωθερμία τόσο στην Ενέργεια όσο και στην αγροτική παραγωγή.

(...) Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει να ενισχυθούν από τον λαό της περιοχής. Να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από αγωνιστές περιφερειακούς συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού!».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι οι εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Γιαγκίδης Γιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας, εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας. Καταπόδης Βασίλης, εκπαιδευτικός, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Μαντοπούλου Κατερίνα, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας - Θάσου. Μελισσόπουλος Γιώργος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας. Ντάλλη Ξένια, ιδιωτική υπάλληλος. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Ποτόλιας Δημήτρης, φαρμακοποιός με φαρμακείο στον Αμυγδαλεώνα τα τελευταία 10 χρόνια. Ενεργός στο μαθητικό κίνημα στην Καβάλα ως μέλος της ΚΝΕ και σήμερα εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας. Ποιμενίδης Βασίλης, δάσκαλος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρηνίδων. Εκλεγμένος στο ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών της ΠΕ Καβάλας και στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην Καβάλα. Επίσης είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Πρασίδου Τζένη, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών και της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης. Συμεωνίδης Θόδωρος, πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με κατάστημα πώλησης γεωργικών εφοδίων στον Ακροπόταμο Καβάλας. Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Περιφερειακή Ενότητα Θάσου

Τσώμου - Χρυσάφη Αναστασία, εργαζόμενη στον Επισιτισμό - Τουρισμό και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας - Θάσου. Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ