Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Το «πάμε κι όπου βγει» της αντιπυρικής προστασίας

Αυτά τα οχήματα έχουν ...αυτά έστειλαν. Η «αύρα» της καταστολής στις πυρκαγιές
Αυτά τα οχήματα έχουν ...αυτά έστειλαν. Η «αύρα» της καταστολής στις πυρκαγιές
Απουσία μέτρων πρόληψης, αλαλούμ και ελλείψεις σε μέσα συνέθεσαν για άλλη μια φορά το δύσκολο έργο κατάσβεσης που είχαν να επιτελέσουν με υπεράνθρωπες προσπάθειες, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στην περιοχή της Μάνδρας.

Σύμφωνα και με καταγγελίες των κατοίκων, ελάχιστα ήταν τα εναέρια μέσα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού. Καταγγελίες υπήρξαν και για τα επίγεια μέσα, όπως τα πυροσβεστικά, που μετά βίας συναντούσε κανείς, ενώ ενδεικτικό για το βάρος των ελλείψεων είναι ότι επιστρατεύτηκε μέχρι και ο ...«Αίαντας» της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού τέτοια μέσα διαθέτει το σάπιο αντιλαϊκό κράτος: Για την καταστολή του λαού και όχι των πυρκαγιών.

Διακοσμητικοί αποδείχθηκαν μάλιστα αρκετοί πυροσβεστικοί κρουνοί, καθώς δεν είχαν νερό! Χαρακτηριστικά, στη Νέα Ζωή, σε απόσταση λίγων μέτρων από τις φλόγες που έγλειφαν τα σπίτια επιχειρήθηκε από εθελοντές να γεμίσουν από πυροσβεστικό κρουνό όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο βέβαια δεν γέμισε ποτέ γιατί ο κρουνός είχε αφεθεί στην τύχη του, χωρίς νερό!

Προχωρώντας στην παλαιά Εθνική οδό προς Βίλια αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί οικισμοί εν έτει 2023 δεν έχουν συνολικά εγκαταστάσεις υδροδότησης (!) και τροφοδοτούνται από βυτία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για μια κατάσβεση φωτιάς. Επίσης κι εδώ υπήρχαν κρουνοί που δεν είχαν νερό, ενώ ακόμη και η υδροδότηση μέσω σπιτιών δεν είναι δυνατή όταν πέφτει το ρεύμα και δεν λειτουργούν οι αντλίες όπως και έγινε χτες για κάποιες ώρες.

Αναξιοποίητες έμειναν όμως και δεξαμενές νερού που παρότι ήταν γεμάτες δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών, ακόμη και ελικοπτέρων. Χαρακτηριστική ήταν η «έκπληξη» στελέχους της περιφερειακής αρχής όταν «ανακάλυψε» δεξαμενές νερού και προσπαθούσε να συνεννοηθεί με την Πυροσβεστική για την αξιοποίησή τους, αφού ούτε οι πυροσβέστες ήξεραν ότι είναι διαθέσιμες...

Την ίδια ώρα, φανερή ήταν η έλλειψη επαρκών αντιπυρικών ζωνών, με τα οχήματα του στρατού να προσπαθούν κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας και ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές να διανοίξουν κάποιες νέες υποτυπώδεις ζώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ