Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αποχαιρετά τον Ανδρέα Αντωνόπουλο

Σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν σήμερα στις 10.30 π.μ. στο Α' Νεκροταφείο Πατρών τον σύντροφο Ανδρέα Αντωνόπουλο, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, μετά από πολύμηνη μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Με μεγάλη θλίψη και πόνο η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον Ανδρέα Αντωνόπουλο, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ. Οπως αναφέρει:

«Ο συνάδελφος Ανδρέας γεννήθηκε το 1958 στο χωριό Αρλα Αχαΐας. Από πολύ νωρίς στη ζωή του και ως μαθητής του νυχτερινού γυμνασίου Πατρών, συμμετείχε στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες στην Πάτρα.

Ο συνάδελφός μας με πλούσια συνδικαλιστική δράση ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΜΕ. Βρέθηκε μπροστά στους αγώνες για το μεροκάματο, για την ασφάλιση, για ό,τι αφορά και απασχολεί την κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια. Συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης και των εργαζομένων του κλάδου του ως πρόεδρος και μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Η πολιτική δράση του, η ανεξάντλητη προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες πλάι στον εργαζόμενο λαό συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια και έως το τέλος της ζωής του, έχοντας θέσεις ευθύνης στην Τοπική Διοίκηση στον δήμο της Πάτρας.

Ο συνάδελφος Ανδρέας αφήνει κληρονομιά σε όλους μας το παράδειγμα της αταλάντευτης, αγωνιστικής ζωής. Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μαρία, την κόρη του Νίκα, σε όλους τους οικείους και τους συναδέλφους του».

Σε αντίστοιχες ανακοινώσεις τους, τον Ανδρέα Αντωνόπουλο αποχαιρετούν η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

  • Ο δήμαρχος, τα μέλη της δημοτικής αρχής, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πατρέων, κάνοντας πράξη την τελευταία επιθυμία του συντρόφου Ανδρέα Αντωνόπουλου, συγκέντρωσαν στη μνήμη του και προσφέρουν, αντί στεφάνου, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που ο σ. Ανδρέας υπηρέτησε σε όλη τη ζωή του, 2.000 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ