Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ολα ... καλά «δεδομένων των συνθηκών»

Στην κλιματική αλλαγή και τα «πρωτόγνωρα φαινόμενα» ρίχνει το φταίξιμο η κυβέρνηση για την καταστροφή δίχως τέλος στην Αττική και στα άλλα μέτωπα. Μάλιστα, με δηλώσεις τους, κυβερνητικά στελέχη προετοιμάζουν τον λαό για τα ακόμα χειρότερα.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας μετέβη χτες το απόγευμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε σε σύσκεψη από τον αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Προηγούμενα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ», αφού αναφέρθηκε στις «δύσκολες καιρικές συνθήκες», τόνισε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που «το βιώσαμε, το βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να το υφιστάμεθα».

Αποκαλυπτικός και στο σημείο όπου ιεραρχώντας τι έκανε η κυβέρνηση για την «ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού», ξεχώρισε ως «κατάκτηση» το 112 και το «όπου φύγει - φύγει», αφού είναι το μέτρο που δεν «κοστίζει» τίποτα στο κράτος των επιχειρηματικών ομίλων.

Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον αριθμό των μέσων και του προσωπικού, την ίδια στιγμή που μέσα σε 48 ώρες αποδείχθηκε η γύμνια της Πυροσβεστικής, ενώ οι καταγγελίες πέφτουν βροχή για την ουσιαστική ανυπαρξία τους.

Ως «σημαντικό στοιχείο» ανέδειξε τα χρήματα που έδωσε η κυβέρνηση στους δήμους, στο γνωστό παιχνίδι ευθυνών και αρμοδιοτήτων, ενώ όπως είπε «δεδομένων των συνθηκών (...) χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε ένα κράτος όλο και πιο έτοιμο να ανταποκριθεί άμεσα»...

Στο μεταξύ, χτες η κυβέρνηση ανακοίνωσε και τα γνωστά μέτρα - κοροϊδία που η ζωή και σε άλλες περιπτώσεις έχει αποδείξει ότι εμπλέκουν τους πυρόπληκτους σε μια ατέρμονη γραφειοκρατία και τους στέλνουν στα νύχια των τραπεζών. Ετσι, άνοιξε η λεγόμενη πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις. Αυτές προβλέπουν: 600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό, επιπλέον 600 ευρώ για πολύτεκνους ή άτομο με αναπηρία στην οικογένεια, 6.000 ευρώ για οικοσυσκευή έως 14.000 ευρώ, προκαταβολή για την ανακατασκευή του καμένου κτιρίου, όπου το σύνολο του ποσού θα καταβληθεί με το 80% με κρατική αρωγή και 20% με άτοκο δάνειο, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ