Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ
Δασαρχείο χωρίς ... δασεργάτες!

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων του κρατικού μηχανισμού δασοπροστασίας είναι και το Δασαρχείο Λαυρίου, στο οποίο ανήκει το Πάνειο Ορος στην Ανατολική Αττική που έγινε στάχτη, όπου για μια τεράστια έκταση δεν διαθέτει ούτε έναν δασεργάτη, αντί για τουλάχιστον 50 που θα έπρεπε να έχει.

Ετσι είναι αδύνατο να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στον ορεινό όγκο, όπως ο καθαρισμός των δασών και δασικών εκτάσεων της περιοχής, η συντήρηση και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δρόμων, των αναγκαίων δασοτεχνικών έργων σχετικών με δημιουργία του αναγκαίου δικτύου υδατοδεξαμενών, πυροσβεστικών κρουνών μέσα στο δάσος.

Αυτή την πολιτική, που λειτουργεί ως εμπρηστικός μηχανισμός, υπηρέτησαν και υπηρετούν τα κόμματα του συστήματος και οι κυβερνήσεις τους και σήμερα αυτή της ΝΔ. Είναι τα κόμματα αυτά που πριν λίγες μέρες και πριν τις εκλογές τα στελέχη τους τριγύριζαν στην Ανατολική Αττική και διαφήμιζαν τους στόχους της ανάπτυξης και προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Πριν καν κλείσει ένας μήνας από τότε, ο λαός του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής είδαν τον φυσικό πλούτο της περιοχής να γίνεται κάρβουνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ