ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /24
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Με τους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κόντρα στον εκλεκτό ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποιήθηκε στον δήμο Περιστερίου. Σε αυτήν παραβρέθηκε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συνάντηση ξεκίνησε με εισηγητική ομιλία του Γιώργου Σιδέρη, υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου.

«Είμαστε έτοιμοι με 210 υποψηφίους (98 στον δήμο και 112 στις δημοτικές κοινότητες). Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε αυτό τον ένα μήνα ώστε να εκφράσουμε δυναμικά το Περιστέρι των πολλών», τόνισε μεταξύ άλλων. Σημείωσε ότι «η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο Περιστέρι γίνεται ταύτιση όπου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μαζί με τους φασίστες στηρίζουν Παχατουρίδη». Το ερώτημα λοιπόν είναι - όπως υπογράμμισε - «με τον εκλεκτό της ΝΔ, Παχατουρίδη, που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να προσκυνήσουν ή με τους αγωνιστές της "Λαϊκής Συσπείρωσης";».

Οπως εξήγησε, «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν για δήμαρχο Περιστερίου τον εκλεκτό της ΝΔ, είναι η τελική απόδειξη ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τα βρουν, αφού τους ενώνει η κοινή τους στρατηγική στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού. Η στήριξη στον Παχατουρίδη δηλώνει ότι ο δήμος δεν είναι "υπεράνω κομμάτων" αλλά ακριβώς το αντίθετο. Οτι, δηλαδή, όλοι μαζί υπηρετούν την ίδια στρατηγική στους δήμους, τον ρόλο και τη λειτουργία τους. Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Για παράδειγμα, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ τώρα, είναι αντιδήμαρχος της διοίκησης Παχατουρίδη, πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης ήταν πρόσφατα υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διάφοροι "ανεξάρτητοι" τώρα είναι εν ενεργεία αντιδήμαρχοι. Δεν διαφέρουν και τόσο πολύ, γι' αυτό τους είναι και εύκολες οι μεταγραφές».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γ. Σιδέρης σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», «με τις πάνω από 400 παρεμβάσεις την τετραετία που πέρασε είναι η μοναδική εγγύηση, η μοναδική δύναμη που μαζί με τον λαό θα υπερασπιστεί τους κατοίκους απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μετατροπή κάθε ελεύθερου χώρου σε πηγή κερδοφορίας για επιχειρηματικά συμφέροντα, στην επέκταση της ανταποδοτικότητας, στη φορολεηλασία».

Κάλεσε επίσης τον καθένα και την καθεμία να σκεφτεί: «Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει ολόψυχα η διοίκηση Παχατουρίδη; Ποιος θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού κράτους; Ποιος θα εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας του Περιστερίου; Η απάντηση είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο πλάι του λαού και γι' αυτό πρέπει να βγει πολύ πιο δυνατή από τις εκλογές».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Διεκδικούμε λύσεις υπέρ του λαού και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Με αποφασιστικότητα για μία πετυχημένη εκλογική μάχη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ιωαννιτών. Η κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου έσφυζε από τους δεκάδες λαϊκούς αγωνιστές, που από το δικό του μετερίζι ο καθένας έδωσε μάχες τα προηγούμενα χρόνια για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Μαζί τους ο Νίκος Εξαρχος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, και η Σπυριδούλα Δαρδάνη, υποψήφια δήμαρχος Ζίτσας.

Η Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος, στην εισηγητική της ομιλία υπογράμμισε ότι απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που σαρώνουν τη ζωή των Γιαννιωτών, ανάστημα μπορεί να σηκώσει μόνο ο λαός, όπως δείχνει το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων της «Market In», όπου και η ίδια συμμετείχε με ανιδιοτέλεια ως κομμουνίστρια δικηγόρος. Στη συνέχεια, τόνισε ότι το ελπιδοφόρο βήμα που έγινε στις βουλευτικές εκλογές, με την άνοδο του ΚΚΕ, πρέπει να συνεχιστεί και στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές, καθώς μόνο η ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, όπως και στα Γιάννενα, μπορεί να φέρει ελπίδα και ανάταση στον λαό.

Για τον ρόλο του δήμου Ιωαννιτών επισήμανε ότι ασκεί αντιλαϊκή διοίκηση ως αναπόσπαστο τμήμα του κράτους. Ως παράδειγμα έφερε τη φοροληστεία με τα ανταποδοτικά τέλη, την ώρα που αρνούνται να εισπράξουν το τέλος παρεπιδημούντων από τους ξενοδόχους. Υπογράμμισε το πογκρόμ ιδιωτικοποιήσεων στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και δικαιολογία την υποστελέχωση με μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών στον δήμο, που οι ίδιοι έχουν επιλέξει. Ακόμα, επισήμανε την κακή κατάσταση των σχολικών κτιρίων, με μεγάλο αριθμό τους να μην πληρούν ούτε τους στοιχειώδεις αντισεισμικούς κανονισμούς, όταν ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για αστικές αναπλάσεις με στόχο την ανάδειξη της πόλης σε τουριστικό προορισμό για υψηλά βαλάντια. Αντίστοιχα, επισήμανε ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι εγκαταλελειμμένο, με τις διαρροές να ανέρχονται στο 70% και ο Γιαννιώτης να πληρώνει πανάκριβα το νερό αφού πληρώνει μεσοσταθμικά 1,47 ευρώ το κυβικό στον παλιό δήμο Ιωαννιτών, τιμολόγιο υψηλότερο από τον μέσο πανελλαδικό όρο, όταν στην Πάτρα είναι 0,35 ευρώ.

«Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε μεγαλύτερους κινδύνους, ή θα έχει περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές εκλεγμένους για να μεγιστοποιεί την πίεση, να πραγματοποιούνται αναγκαία έργα και μέτρα ελάφρυνσης του λαϊκού εισοδήματος και ταυτόχρονα μέσα από τον αγώνα να αποκτά περισσότερη δύναμη για να οργανώσει την αντεπίθεση παντού», τόνισε, συμπυκνώνοντας το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει 100% μαχητική αντιπολίτευση στον δήμο και την κυβέρνηση, θα διεκδικεί λύσεις υπέρ του λαού και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, κατέληξε.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι

Η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ πραγματοποίησε τη Δευτέρα στην Κομοτηνή, στην αυλή του καφέ μπαρ «Gecko», εκδήλωση - παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, καθώς και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, μέσα σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα.

«18 μέρες πριν, το αφήγημα όλων ήταν για την περιοχή μας που αλλάζει, που έχει γυρίσει σελίδα, που ακούγεται από τα χείλη τόσο "σπουδαίων" ανθρώπων, που έχει μπει για τα καλά στον χάρτη με τις πιο σημαντικές περιοχές του πλανήτη», σημείωσε ο Δ. Κλάδης, για να προσθέσει: «Και ξέσπασαν οι πυρκαγιές, και κατέρρευσε με πάταγο όλο αυτό το αφήγημα περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης και ασφάλειας του λαού. Πραγματικά είδαμε το αστικό κράτος και την καπιταλιστική ανάπτυξη να "δείχνουν τα δόντια τους" στους ανθρώπους και στο περιβάλλον.

(...) Δεν χρειαζόμαστε άλλους υπηρέτες, όποιας απόχρωσης, της πολιτικής που μας έφερε μέχρι εδώ. Δεν χρειαζόμαστε άλλες δυνάμεις που κρύβουν με κάθε τρόπο, ακόμα και με ρατσιστικό μίσος, τις πραγματικές αιτίες της κατάστασης που βιώνουμε. Χρειαζόμαστε περισσότερους εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειάρχες και δημάρχους που θα αγωνίζονται, θα βάζουν στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Γι' αυτό, να βγουν πολύ ενισχυμένα στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στους δήμους και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης».

Από την πλευρά του ο Γ. Λεβέντης, υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, σημείωσε: «Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σταθερά αποκάλυψαν την ουσία των προβλημάτων του δήμου Κομοτηνής και του λαού της περιοχής. Ενημερώσαμε, καταγγείλαμε, αποκαλύψαμε, παλέψαμε, προτείναμε σχέδια ψηφισμάτων. Προβάλαμε διεκδικήσεις κατοίκων, φορέων, σωματείων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας την πολιτική της διοίκησης και τη συναίνεση που βρήκαν από τις άλλες παρατάξεις.

Ακριβώς γιατί οι ιεραρχήσεις μας έχουν στο επίκεντρο την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων του δήμου Κομοτηνής, και όχι την κερδοφορία των λίγων.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει ότι και στον δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει. Ναι, μπορεί να αλλάξει!».

ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη

Στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτώβρη καλεί την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη (7.30 μ.μ.) στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Θα μιλήσει ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος. Θα χαιρετίσει ο Σωτήρης Παρίσης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Πρόγραμμα περιοδειών της υποψήφιας περιφερειάρχη

Στη Ζάκυνθο θα περιοδεύσει, πραγματοποιώντας και συναντήσεις με φορείς του νησιού, από σήμερα Τετάρτη έως το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πρόγραμμα της παρουσίας της στο νησί έχει ως εξής:

Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη

  • 8 μ.μ.: Συγκέντρωση στον Αγιο Δημήτρη (κοινοτικό γραφείο).

Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη

  • 8 π.μ.: Περιοδεία στη ΔΕΥΑΖ και συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων.
  • 9 π.μ.: Περιοδεία στο δημαρχείο.
  • 10.30 π.μ.: Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα.
  • 12 μ.: Περιοδεία στα Δικαστήρια.
  • 12.30 μ.: Περιοδεία στο Νοσοκομείο και συνάντηση με τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων και Γιατρών.
  • 2 μ.μ.: Συνάντηση με το ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο.
  • 6 μ.μ.: Περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα της πόλης.
  • 9 μ.μ.: Συγκέντρωση στο Σαρακινάδο.

Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη

  • 9 π.μ.: Περιοδεία στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Ραψομανίκης».
  • 9.45 π.μ.: Περιοδεία στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καπαρέλης».
  • 10.30 π.μ.: Περιοδεία στο ΕΠΑΛ και στο 2ο Λύκειο.
  • 11.45 π.μ.: Περιοδεία στο Γηροκομείο.
  • 1.30 μ.μ.: Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας.
  • 8.30 μ.μ.: Συγκέντρωση στις Βολίμες (κοινοτικό γραφείο).

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη

  • 9 π.μ.: Περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα της πόλης.
  • 11 π.μ.: Περιοδεία στους Αμπελόκηπους.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ