Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Με τους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κόντρα στον εκλεκτό ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποιήθηκε στον δήμο Περιστερίου. Σε αυτήν παραβρέθηκε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συνάντηση ξεκίνησε με εισηγητική ομιλία του Γιώργου Σιδέρη, υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου.

«Είμαστε έτοιμοι με 210 υποψηφίους (98 στον δήμο και 112 στις δημοτικές κοινότητες). Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε αυτό τον ένα μήνα ώστε να εκφράσουμε δυναμικά το Περιστέρι των πολλών», τόνισε μεταξύ άλλων. Σημείωσε ότι «η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο Περιστέρι γίνεται ταύτιση όπου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μαζί με τους φασίστες στηρίζουν Παχατουρίδη». Το ερώτημα λοιπόν είναι - όπως υπογράμμισε - «με τον εκλεκτό της ΝΔ, Παχατουρίδη, που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να προσκυνήσουν ή με τους αγωνιστές της "Λαϊκής Συσπείρωσης";».

Οπως εξήγησε, «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν για δήμαρχο Περιστερίου τον εκλεκτό της ΝΔ, είναι η τελική απόδειξη ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τα βρουν, αφού τους ενώνει η κοινή τους στρατηγική στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού. Η στήριξη στον Παχατουρίδη δηλώνει ότι ο δήμος δεν είναι "υπεράνω κομμάτων" αλλά ακριβώς το αντίθετο. Οτι, δηλαδή, όλοι μαζί υπηρετούν την ίδια στρατηγική στους δήμους, τον ρόλο και τη λειτουργία τους. Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Για παράδειγμα, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ τώρα, είναι αντιδήμαρχος της διοίκησης Παχατουρίδη, πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης ήταν πρόσφατα υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διάφοροι "ανεξάρτητοι" τώρα είναι εν ενεργεία αντιδήμαρχοι. Δεν διαφέρουν και τόσο πολύ, γι' αυτό τους είναι και εύκολες οι μεταγραφές».


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γ. Σιδέρης σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», «με τις πάνω από 400 παρεμβάσεις την τετραετία που πέρασε είναι η μοναδική εγγύηση, η μοναδική δύναμη που μαζί με τον λαό θα υπερασπιστεί τους κατοίκους απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μετατροπή κάθε ελεύθερου χώρου σε πηγή κερδοφορίας για επιχειρηματικά συμφέροντα, στην επέκταση της ανταποδοτικότητας, στη φορολεηλασία».

Κάλεσε επίσης τον καθένα και την καθεμία να σκεφτεί: «Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει ολόψυχα η διοίκηση Παχατουρίδη; Ποιος θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού κράτους; Ποιος θα εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας του Περιστερίου; Η απάντηση είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο πλάι του λαού και γι' αυτό πρέπει να βγει πολύ πιο δυνατή από τις εκλογές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζί με τον λαό μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω(2023-10-04 00:00:00.0)
«Χάνει η μάνα το παιδί» σε περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια(2023-09-02 00:00:00.0)
Στις 8 Οκτώβρη μπορεί να εκφραστεί πιο δυναμικά το Περιστέρι των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων(2023-08-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τις τοπικές εκλογές(2023-07-12 00:00:00.0)
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί...(2014-05-06 00:00:00.0)
Με χρήματα του ΓΣ Περιστερίου συνεστιάσεις υποψηφίων(2000-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ