Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Διεκδικούμε λύσεις υπέρ του λαού και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Με αποφασιστικότητα για μία πετυχημένη εκλογική μάχη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ιωαννιτών. Η κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου έσφυζε από τους δεκάδες λαϊκούς αγωνιστές, που από το δικό του μετερίζι ο καθένας έδωσε μάχες τα προηγούμενα χρόνια για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Μαζί τους ο Νίκος Εξαρχος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, και η Σπυριδούλα Δαρδάνη, υποψήφια δήμαρχος Ζίτσας.

Η Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος, στην εισηγητική της ομιλία υπογράμμισε ότι απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που σαρώνουν τη ζωή των Γιαννιωτών, ανάστημα μπορεί να σηκώσει μόνο ο λαός, όπως δείχνει το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων της «Market In», όπου και η ίδια συμμετείχε με ανιδιοτέλεια ως κομμουνίστρια δικηγόρος. Στη συνέχεια, τόνισε ότι το ελπιδοφόρο βήμα που έγινε στις βουλευτικές εκλογές, με την άνοδο του ΚΚΕ, πρέπει να συνεχιστεί και στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές, καθώς μόνο η ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, όπως και στα Γιάννενα, μπορεί να φέρει ελπίδα και ανάταση στον λαό.

Για τον ρόλο του δήμου Ιωαννιτών επισήμανε ότι ασκεί αντιλαϊκή διοίκηση ως αναπόσπαστο τμήμα του κράτους. Ως παράδειγμα έφερε τη φοροληστεία με τα ανταποδοτικά τέλη, την ώρα που αρνούνται να εισπράξουν το τέλος παρεπιδημούντων από τους ξενοδόχους. Υπογράμμισε το πογκρόμ ιδιωτικοποιήσεων στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και δικαιολογία την υποστελέχωση με μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών στον δήμο, που οι ίδιοι έχουν επιλέξει. Ακόμα, επισήμανε την κακή κατάσταση των σχολικών κτιρίων, με μεγάλο αριθμό τους να μην πληρούν ούτε τους στοιχειώδεις αντισεισμικούς κανονισμούς, όταν ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για αστικές αναπλάσεις με στόχο την ανάδειξη της πόλης σε τουριστικό προορισμό για υψηλά βαλάντια. Αντίστοιχα, επισήμανε ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι εγκαταλελειμμένο, με τις διαρροές να ανέρχονται στο 70% και ο Γιαννιώτης να πληρώνει πανάκριβα το νερό αφού πληρώνει μεσοσταθμικά 1,47 ευρώ το κυβικό στον παλιό δήμο Ιωαννιτών, τιμολόγιο υψηλότερο από τον μέσο πανελλαδικό όρο, όταν στην Πάτρα είναι 0,35 ευρώ.

«Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε μεγαλύτερους κινδύνους, ή θα έχει περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές εκλεγμένους για να μεγιστοποιεί την πίεση, να πραγματοποιούνται αναγκαία έργα και μέτρα ελάφρυνσης του λαϊκού εισοδήματος και ταυτόχρονα μέσα από τον αγώνα να αποκτά περισσότερη δύναμη για να οργανώσει την αντεπίθεση παντού», τόνισε, συμπυκνώνοντας το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει 100% μαχητική αντιπολίτευση στον δήμο και την κυβέρνηση, θα διεκδικεί λύσεις υπέρ του λαού και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ