Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»
Μετά τα νταηλίκια κάνουν «μόκο» (και) για το «μπαγιόκο»

Τρεις περίπου ώρες κατέθετε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χτες ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Β. Στίγκας. Η κατάθεσή του διακόπηκε και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, με επίκεντρο πάντα τις δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής περί πρακτικών «Greek Mafia» από μερίδα βουλευτών του κόμματός του.

Δηλώσεις τις οποίες ανακάλεσε μετά τη συνάντησή του, το βράδυ της Δευτέρας, με την κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» και τον συμβιβασμό που επήλθε με «εκατέρωθεν εξηγήσεις», όπως ανέφερε, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των όσων τραγελαφικών διαδραματίζονται εδώ και μήνες στον φασιστικό υπόνομο, που τελικά μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας και απώλειας της κρατικής χρηματοδότησης αποφάσισαν να τα «κουκουλώσουν».

Κατά την έξοδό του από την Εισαγγελία ο Β. Στίγκας υποστήριξε ότι απολαμβάνει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Σπαρτιατών», διαβάζοντας και σχετική δήλωση, μίλησε ξανά για «μεθοδεύσεις» από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, ισχυρίστηκε ότι «δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από τον Δομοκό», ενώ επανέλαβε ότι στηρίζει τον Ηλ. Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, μετά τα κυβερνητικά στελέχη που υποστήριξαν ότι με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης το φασιστικό μόρφωμα πρέπει να «εκπέσει» με απόφαση του εκλογοδικείου, αφού δήθεν τώρα έχουν αποδείξεις ότι ο «σκιώδης αρχηγός» είναι ο Κασιδιάρης, τις ίδιες αιτιάσεις πρόβαλε και ο Μ. Κατρίνης του ΠΑΣΟΚ χτες στη Βουλή, ζητώντας «να εφαρμοστεί επιτέλους από την κυβέρνηση ο νόμος απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη» και να σταματήσει «η ελληνική πολιτεία να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που καθοδηγείται από έναν καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό, όταν υπάρχει και σχετική νομολογία του ΣτΕ». Απαντώντας ο Β. Στίγκας υποστήριξε ότι «προφυλακισμένοι από τους "Σπαρτιάτες" δεν υπάρχουν, ούτε υπάρχουν κρυφοί αρχηγοί».

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη μάχη να τσακιστούν κάθε είδους φασιστικά μορφώματα

«Επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με νόμους ούτε με νομικά τερτίπια που έχουν αντιδραστική λογική, γιατί είτε ενσωματώνουν το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο της ΕΕ, όπως τον τρομονόμο των κατευθύνσεων της ΕΕ, είτε υιοθετούν τον σκοταδισμό της θεωρίας των δύο άκρων», επεσήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τις εξελίξεις στο ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών» και τις ανακοινώσεις για επαναφορά των βουλευτών που είχαν αποχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Αυτό, συνέχισε ο κομμουνιστής βουλευτής, «επιβεβαιώνεται από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη, που εξακολουθεί να αξιοποιεί παράθυρα και δυνατότητες αυτών των νόμων για να εντείνει τη δηλητηριώδη παρέμβασή του. Επιβεβαιώνεται από την περίπτωση του ναζιστικού μορφώματος των "Σπαρτιατών" και όσα βλέπουμε να γίνονται».

Οσο για τα κόμματα που κόπτονται για την αντιμετώπιση του φασισμού, πρόσθεσε, είναι αυτά που έχουν συγκυβερνήσει με ακροδεξιά και εθνικιστικά κόμματα, που τα τροφοδοτούν συνεχώς με την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν και φτάνουν μέχρι και σε κοινή κάθοδο σε ψηφοδέλτια είτε στο εργατικό κίνημα είτε στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση, και τώρα τάχα θέλουν να καθαρίσουν τη χώρα από τους ναζί.

Καταλήγοντας ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη μάχη να τσακιστούν κάθε είδους φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα και συνδυασμοί, τα οποία δεν είναι αντισυστημικά κόμματα αλλά τα μαντρόσκυλα του συστήματος, που τα αξιοποιεί κατά το δοκούν. Η απάντηση είναι η ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης, που έχει τη δύναμη και μπορεί να τσακίσει το φίδι του ναζισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ