Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΙΟ
Συνεχίζονται τα ναυάγια των κατατρεγμένων

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αφίξεις, αλλά και οι τραγωδίες και τα ναυάγια (τέσσερα σημειώθηκαν χτες) με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες στα νερά του Αιγαίου, λόγω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, που κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα τα περάσματα και πιο ασύδοτους τους δουλεμπόρους, οι οποίοι την αξιοποιούν, εκμεταλλευόμενοι κατατρεγμένους ανθρώπους που αναζητούν στον ήλιο μοίρα φεύγοντας από τις πατρίδες τους, τις διαλυμένες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια.

Ετσι, άλλη μια τραγωδία σημειώθηκε χτες στο Φαρμακονήσι, όπου εντοπίστηκαν 14 πρόσφυγες και μετανάστες (5 άνδρες, 6 γυναίκες και 3 παιδιά), ανάμεσά τους και η σορός ενός άνδρα. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού μετέφερε τους μετανάστες στη Λέρο, ενώ ο νεκρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Οι συνθήκες θανάτου του άνδρα δεν είχαν διευκρινιστεί, ενώ για τους υπόλοιπους θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία της σύλληψης και της μεταφοράς τους στις δομές - φυλακές της ΕΕ.

Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς της Λέσβου ακυβέρνητο φουσκωτό με 48 επιβάτες, που οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στη δομή στο Μαυροβούνι. Ακόμα, στη Χίο, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, το Λιμενικό εντόπισε βυθιζόμενη βάρκα με 33 ανθρώπους (32 άνδρες και 1 γυναίκα), που μεταφέρθηκαν στη δομή - φυλακή της ΒΙΑΛ. Αλλο ένα ακινητοποιημένο σκάφος - ναυάγιο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, κοντά στο Πρασονήσι, με 25 πρόσφυγες και μετανάστες (17 άνδρες, 4 γυναίκες και 4 παιδιά), που με τη σειρά τους κατέληξαν στην κλειστή δομή - φυλακή του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ