Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Προβλήματα χωρίς καν έντονα καιρικά φαινόμενα

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία των κατοίκων σε αρκετές περιοχές της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, ενώ χτες, αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν στην Εύβοια, χωρίς καν να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Στη βόρεια Εύβοια, στο Ληλάντιο, στα Ψαχνά, στα χωριά της κοιλάδας του Σπερχειού, στην ορεινή Ευρυτανία και σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας κυριαρχεί ο φόβος για επανάληψη πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών.

Ειδικά εκεί που μετά τις πυρκαγιές, δεν έχει υλοποιηθεί κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, οι κάτοικοι προσπαθούν μόνοι τους, με αυτοσχέδια προστατευτικά, να εμποδίσουν το νερό να μπει τα σπίτια τους. Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης χτες στις περιοχές του Αλιβερίου και της Κύμης με πλημμυρισμένους δρόμους και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Στην Αγία Αννα πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια. Στο Μετόχι οι κάτοικοι την τελευταία στιγμή με παρέμβασή τους κατάφεραν να αποσοβήσουν κίνδυνο για το χωριό.

Την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Εύβοια τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Γεραλής, υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Οι ευθύνες είναι εγκληματικές! Δημοτική και περιφερειακή αρχή, δύο χρόνια τώρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, λανσάρουν το περιβόητο "όραμα Μπένου", βάφτισαν αντιπλημμυρικά έργα τα αντιδιαβρωτικά με κορμούς και κλάρες και γεμίζουν τον καμένο ορεινό όγκο της περιοχής με χιλιάδες κυβικά μπετόν αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Αντίθετα, μέσα στα όρια των οικισμών και περιμετρικά αυτών, όπου είναι εκτεθειμένα τα σπίτια και οι περιουσίες των κατοίκων, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και όπου έγινε, όπως στο Μετόχι, είναι ημιτελής και επικίνδυνη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ