Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Στο κενό η προσπάθεια εταιρείας με φωτοβολταϊκά

Από παλιότερη κινητοποίηση του λαού της περιοχής
Από παλιότερη κινητοποίηση του λαού της περιοχής
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας κάτοικοι της Καλαμιάς Κοζάνης και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της άναρχης και υπέρμετρης εγκατάστασης ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία, σε ξενοδοχείο της πόλης όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ στελεχών της εταιρείας «Kiefer» και εν ενεργεία προέδρων και υποψηφίων συμβούλων της Καλαμιάς και της Λυγερής.

Η συγκεκριμένη εταιρεία σχεδίαζε να κατασκευάσει το γιγάντιο φωτοβολταϊκό πάρκο που περικύκλωνε ουσιαστικά το χωριό της Καλαμιάς για λογαριασμό της «Lightsource BP», το οποίο τελικά κρίθηκε παράνομο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, ύστερα από τον αγώνα των κατοίκων, σωματείων και μαζικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ελάχιστοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εταιρείας αποφάσισαν - κάτω από την πίεση των κατοίκων - να μη συμμετάσχουν και τελικά η συνάντηση αποτράπηκε.

Η Τίνα Κουζιάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συμμετείχε στην κινητοποίηση και τόνισε ότι η εταιρεία επιδεικνύει απύθμενο θράσος με το να επιστρέφει στην περιοχή και να συνεχίζει την προσπάθεια να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια, ενώ ο αγώνας των κατοίκων δικαιώθηκε.

Πρόσθεσε δε πως αποδεικνύεται «ο στενός δεσμός που έχουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με δυνάμεις της Τοπικής Διοίκησης. Αυτό θέλουν και το επόμενο διάστημα, και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στον λαό της Κοζάνης τελικά, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Εμείς ως "Λαϊκή Συσπείρωση" όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δείξαμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς, αλλά τον τροφοδοτήσαμε με κάθε τρόπο, για να μπορέσει να έχει τη σημερινή θετική έκβαση».

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους», δήλωσε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα και υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Η "Kiefer" και οι πρόθυμοι απλώνουν το χέρι στους υποψήφιους προέδρους, σε όλους τους κατοίκους, για να επαναδιαπραγματευτούν. Τι, αλήθεια, να επαναδιαπραγματευτούν, όταν ο λαός μίλησε, όταν ακόμα και η ελληνική Δικαιοσύνη δικαίωσε τους κατοίκους της Καλαμιάς; (...) Τα χρήματα είναι πολλά, όμως υπάρχουν άνθρωποι ασυμβίβαστοι, αγωνιστές, άνθρωποι που προτάσσουν την αξιοπρέπεια, το καθαρό φυσικό περιβάλλον, την ίδια τους τη ζωή».

«Δεν χαρίζουμε το μέλλον αυτού του τόπου, δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα», τόνισε ανάμεσα σε άλλα η Αντωνία Κυρατσού εκ μέρος των κατοίκων της Καλαμιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ