Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΑΤΤΙΚΗ
Ακαθάριστα ρέματα και έργα με το σταγονόμετρο

Δικαιολογημένος ο φόβος των κατοίκων με την πρώτη ψιχάλα

Το φυλλοκάρδι των κατοίκων της Αττικής τρέμει με την πρώτη ψιχάλα και όχι άδικα, έχοντας μετρήσει στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, πολλά θύματα και κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες. Πλέον η αγωνία για τις πλημμύρες είναι ακόμη μεγαλύτερη διότι για άλλη μια χρονιά κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους (Μάνδρα, Δερβενοχώρια, Φυλή, Πάρνηθα), ενώ συνολικά τα τελευταία 7 χρόνια έχει καεί το 33% των δασικών εκτάσεων του νομού.

Το πόσο ανυπεράσπιστος είναι ο λαός της Αττικής δεν μπορεί να κρυφτεί όσα επικοινωνιακά σόου και να στήσουν η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο περιβόητος «καθαρισμός των ρεμάτων», όπως αποκαλύπτουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Προεκλογικά πυροτεχνήματα Χαρδαλιά

Με αφορμή δηλώσεις του εκλεκτού της ΝΔ, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Ν. Χαρδαλιά, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε: «Ο εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής, Ν. Χαρδαλιάς, ξαναχτύπησε. Ετσι, με το "διδακτορικό μαγείας" που διαθέτει, μετά το πρόβλημα απορριμμάτων που θα λύσει εντός τριετίας, δηλώνει ότι θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιφέρεια μέσα σε 20 μήνες.

Τον πληροφορούμε ότι έχουν περάσει σχεδόν 22 μήνες από τότε που η παράταξή του μέσω της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στις 23/11/2021, αποφάσισε να αναθέσει τις υπηρεσίες "Καθαρισμού ρεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (20-22)" με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση έναντι 8.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ). 22 μήνες μετά λοιπόν και επειδή ο διαγωνισμός ακυρώνεται συνεχώς, δεν έχει καθαριστεί ούτε σπιθαμή στην πολύπαθη Δυτική Αττική.


Αντίστοιχη διαδικασία είναι σε εξέλιξη για την Ανατολική Αττική έναντι 7.000.000 ευρώ, με ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών 9 Νοέμβρη του 2023!!!

Επειδή τα δείγματα της ακολουθούμενης πολιτικής είναι πολλά, ας αφήσει ο κ. Χαρδαλιάς τα προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Απαιτούμε η κυβέρνηση, στην οποία είχε θέση μέχρι πρότινος, να πάρει μέτρα εδώ και τώρα για την προστασία του λαού της Αττικής και όλης της χώρας διότι δεν γνωρίζουμε σε 20 μήνες τι άλλο κακό θα μας βρει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για αντιπλημμυρικά δεν ξεπερνά το 3% εδώ και αρκετά χρόνια. Εξίσου αποκαλυπτικό είναι ότι στον απολογισμό της διοίκησης γράφεται για 117 αντιπλημμυρικά έργα με προϋπολογισμό 404 εκατ. ευρώ αλλά προτεινόμενες πιστώσεις μόνο 9,86 εκατ. ευρώ. Ετσι, με αυτόν τον ρυθμό εκτέλεσης των έργων, ακόμα και αυτά τα αντιπλημμυρικά που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες, θα τελειώσουν σε πάνω από 40 χρόνια.

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πως η κατάσταση των βασικών υποδομών διαμορφώνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη συνθήκη. Είναι το δεδομένο αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, της αποσπασματικότητας και της ανύπαρκτης συντήρησης, της εμπορευματοποίησης και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες που υπηρέτησαν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και στην Περιφέρεια».

Μεγάλη ανησυχία για τη Μάνδρα Αττικής

Παρεμβάσεις έγιναν χτες στην Περιφέρεια και τους δήμους από το ΚΚΕ για τη λήψη μέτρων προστασίας στη Δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα, παρέμβαση έκανε ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, στον αντιπεριφερειάρχη, Λευτέρη Κοσμόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να προστατευτούν περιοχές της Μάνδρας, όπου χτες το βράδυ αναμενόταν μεγάλη βροχόπτωση. Του υπενθύμισε ότι η περιοχή τους δύο προηγούμενους μήνες υπέστη μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και έφθασαν στα όρια της πόλης.

Ανάλογη παρέμβαση έγινε και προς τον δήμαρχο Μάνδρας - Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη, από τον Μπάμπη Θεοδώρου, υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ